10.03.18
16:37
Лег
40*10
50*10
70*5
80*5
90*5
100*5
105*1
110*1
115*1
110*1
100*4
90*7
80*11
70*15
50*20
Бицепс чукчета
10*10
15*10
20*10
22,5*10
25*7
Трапец с щанга
50*20
70*20
100*20
120*20
12.03.18
19:21
Забравих да добавя набиранията и кофите))), толкова леко минават))):
Набирания:
25 кг 10*1 през 3 сек+ Кофи 5*1 през 10 сек
Клек
50*5
80*5
110*3
130*1
140*1
150*1
Бедрено разгъване 3*12
Хиперекстензия с 20*10, 40*10, 65*10
К.преса крака към ръце 1*20
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.03.18 19:59.
15.03.18
21:04
Днес се видях с Dymag в Бургас на лостовете, много впечатления, та...отидох след тренировката:
Клек до 110 петици, единици на 130, 140, 150, и тук се изхвърлих, а не трябваше 160
Раменна преса седнал със щанга 3*10*50кг
трапец с щанга 50 кг, 80,110,140 всичките по 20 повторения
коремна преса
.....та отидох на лостовете и се видяхме.., той си правеше тренировката и го видях, колко е здрав във всичките смисли на думата. Направи ми впечатления, че изглежда много здравословно, сякаш е на 20 години...с неговите уж съвсем нормални и не толкова тежки тренировки е доста силово подготвен и можещ...ииии честно да кажа, му завидях бескористно, разбира се.....ТА, си поръчах ластик от Декатлон и сматам да се лекувам 2 пъти седмично, по негова препоръка....
Поздрави на всички и успех на мен 🙂
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.03.18 09:36.
15.03.18
22:22
Взех си ластик от там, мисля че модела с най-голямото съпротивление, но за две тренировки и започна да се разтяга.
15.03.18
22:25
казано от Brown Bomber на 15.03.18, 22:22:
Взех си ластик от там, мисля че модела с най-голямото съпротивление, но за две тренировки и започна да се разтяга.
аз си поръчах черен 25 кг, като този, който Дамаж използва...на залата имаше подобен....беше издържлив доста и се разтягаше, в смисъл, че е като истинска гума.....дано и моя, който поръчах да е такъв, иначи ще го върна...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.03.18 22:26.
20.03.18
19:47
дойде ми ластика и се оказа, че е жълт)), но хубав, доволен съм
загряване с ластик
Набирания:
25 кг, 5*2 повт през 10 сек + 5*1 през 10 сек
Клек
20,50,80,110 по 5, 130,140,150 по 1 повт
растягане
ластик усуквания
Преса - крака към ръце 3 по 20
Доста се зарибих по корееца DK YOO - ъптейтнат Брус Лий. Има преведени на руски клипчета. Имах малко допир до начина му на възприятие преди, без да го осъзнавам....и сега ще има с какво да се занимавам през свободното време, когато имам няколко минутки....
20.03.18
20:05
Без да се засягаш, това е поредната чалга боза в бойните изкуства.
20.03.18
20:17
казано от James Hinks на 20.03.18, 20:05:
Без да се засягаш, това е поредната чалга боза в бойните изкуства.
може и така да е, ако пречупваш пред бойните изкуства, даже съм съгласен с теб, но всеки вижда различни неща и пречупва спрямо своите виждания и желания. Човека има феноменално запомняне на материала. Това, което практикува, че всичко в тялото е взаимосвързано и движението се предава вълнообразно с нарастваща сила, съм го пробвал и съм впечатлен. Та и ти няма да го отричеш със сигурност. Най- просто да се изразя ...с пример: който иска може да опита (топла вода е, но не всеки се замисля). Вземи ластик и го хвани с раменен хват, като ширина. Вдигни го пред гърди, стисни здраво и с прави ръце(да не се сгъват лактите) го разпъни настрани. Можеш да сгънеш ластика няколко пъти, така, че да не можеш да го разпънеш, важно е. Опитваш - нищо, нали)).
Сега стискай толкова силно ластика, че да не го изпуснеш, не силно, мускулите на ръцете отпуснати и като решиш да разпънеш ластика, направиго вълнообразно, започвайки от най-важните основни мускули - от задните делти, подостната,трапеца - цялята задна горна част. Не се съсредоточавай върху ръцете. И какво стана?!)))( яко, нали!)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.03.18 20:20.
21.03.18
12:29
Васко, остави ги тия ала-бала, стягания, вълнообразни движения и всякакви такива тъпотии. Ти вземи да разгледаш човешкото тяло като една механична система, тоест каквото е всъщост. Добави към това мускулите, сухожилията, ставите и техните работни равнини, добави уязвимите места съгласно това кой орган къде се намира, коя става в каква посока се движи и в каква амплитуда, къде минават главни нервни пътища и ще видиш, че всички льольовци в нета или набедените легенди в БИ, наприме Бурс Ли 😄 , се мъчат да откриват заместители на топлата вода - топла боза, топли лайна, топла бира...
казано от James Hinks на 21.03.18, 12:29:
Васко, остави ги тия ала-бала, стягания, вълнообразни движения и всякакви такива тъпотии. .
Вярно е голяма ала-бала, но то ако погледнеш всеки си търси място под слънцето и паричките.
21.03.18
13:31
Щях да се съглася, ако през далечната 90-та година (май беше) не бях съборил един с 30 гк по тежък от мен с един удар в главата (не в болезнена точка, уточнявам). Просто удара беше толкова силен, че онзи не стана поне 15 минути. А удара ми го показа един руснак служил в органите (бивш). Удара беше късо круше от място, използвойки въртеливо движение на таза и отпуснати мускули на ръката)).....Сам не можах да повярвам...е, тренирах го поне 1,2 мес удара))), но бях скептически настроен. Хората, които бяха отсрани, не можаха даже да видят с какво го ударих и казваха, че е с лакът))).....Та, такива работи 🙂
За това, ми е интересно и виждам това, което другите не искат да видят по свои причини....Това са неща, които ги знаеш и ти, просто са интерпретирани по друг начин, по разбираемо, знам ли....Един удар можеш да го нанесеш по много начини, но най-ефективен ще е само един: който е по-бърз, по-силен и по-точен (това сега не е важно, ако говорим само за удар). Скованост - слаб удар! Нали така?! Виждаме напомпените баници, как пречат на удара....и т.н.
казано от Carbohydrate на 21.03.18, 13:31:
но най-ефективен ще е само един: който е по-бърз, по-силен и по-точен .
Точно, и това става по най-късия път до точката...а не вълнообразно.
Генерирал си сила от тялото, нещо стандартно, това какво общо има с ала балите ? 🙂
21.03.18
14:27
все едно чета постовете на някои хамали)))), без да се обиждате.....))
Е, не са точно хамали. Това си е удара от “твърдите” стилове с цяло тяло - торса се извърта от коленете и таза, рамото не трепва .. аахах - без майтап, издава намерението, лакътя преминава плътно до тялото с отпусната ръка, която се стяга в момента на контакта и натиска с “корем”. Генерира се възможно най-голяма “избутваща” тежест. Този удар троши ребра и приключва мачове. Ако влезе де.
Що се биете толкова в този Бургас? Последно набихте руснак, спрял на пешеходна пътека 🙂
Мнението беше редактирано от Dymag на 21.03.18 22:05.
22.03.18
10:25
Щях да се съглася, ако през далечната 90-та година (май беше) не бях съборил един с 30 гк по тежък от мен с един удар в главата (не в болезнена точка, уточнявам). Просто удара беше толкова силен, че онзи не стана поне 15 минути. А удара ми го показа един руснак служил в органите (бивш). Удара беше късо круше от място, използвойки въртеливо движение на таза и отпуснати мускули на ръката)).
По една случайност в самото начало на 90-та започнах да тренирам Киокушинкай. Още тогава съм започнал с тази механика на удряне, която описваш ти.
Това са неща, които ги знаеш и ти, просто са интерпретирани по друг начин, по разбираемо, знам ли....
Аз за знаето ги знам, въпроса е, че не е нужно някой ютуб файтър да ми обяснява и разяснява. Защото със сигурност не ги знае толкова детайлно, колкото аз.
Един удар можеш да го нанесеш по много начини, но най-ефективен ще е само един: който е по-бърз, по-силен и по-точен (това сега не е важно, ако говорим само за удар). Скованост - слаб удар! Нали така?! Виждаме напомпените баници, как пречат на удара....и т.н.
Никога не съм твърдял обратното 😄 Ама и това няма никаква връзка с вълнообразни движения и ала бала.
22.03.18
13:26
Очаквах някакъв мега таен, смъртоносен кунг фу удар, а то се оказа круше ... ама к по добре, че щеше да го убиеш 😄
22.03.18
14:35
Късо ляво круше от място, няма как да е тежък удар, ако не вкараш цялото тяло зад удара, ако ще и най-великия руснак на света да го е измислил. Може да си го нокаутирал, понеже не е знаел, че ще се биете, а и на улицата, който посегне пръв има предимство.
Някой наистина генерират много сила, почти от място. За пример давам Форман срещу Мурър, привидно къс, но тежък и съкрушителен десен, завъртайки крака, и вкарвайки тялото, макар да не личи.
Запазена марка на големия Джордж. Известно време пуска по-леки и къси удари, създавайки илюзия у противника, че това е бойната дистанция, но в един момент разгъва, вкарва тяло и от привидно безобиден удар им сваля шалтера.
22.03.18
18:44
Ами това ви пея, вкарване във удара на възможно най много мускулни групи (верига). А веригата винаги има начало и край, нали?! Не може да се направи силен удар само със задействане на трицепса, например. Като пиша вълнообразно, имам предвид строго последователно включване на определени звена (със или без движение) във удара. Центробежната сила е огромна! Ако преди, непосредствено, крайното звено, центробежната сила предаде импулса, то удара става много силен. Завъртане на таза е центробежна сила, предадена на торса, а той предава, пак със завъртане, на рамото, то предава на предмишницата, която не се движи по права линия, а отгоре на долу и пак леко нагоре (”мушкайки се”) предава енергията на юмрука вече. Имаме 3 завъртания изпълнени за част от секундата.....ит.н...
Тренировка днес:
хор лег със щанга 20,40,50,60,70кг по 20 повт, после 80,90,100 по 5 повт, всичко в суперсерия със чукове
Задно рамо на скрипец, 2 упр, 3 серии по 12 повт
Трицепс разгъване 3 по 10
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.03.18 19:09.
Бах, тоя много бърз!!! За уличен бой що да не става бе батко,особено ако се бие с уонабита емемейци 🙂 Направо няма да разберат какво им се случва 🙂
казано от Carbohydrate на 22.03.18, 18:44:
Центробежната сила е огромна!
Не думай!?Основна сила е тя...
23.03.18
07:18
Ами това ви пея, вкарване във удара на възможно най много мускулни групи (верига). А веригата винаги има начало и край, нали?! Не може да се направи силен удар само със задействане на трицепса, например. Като пиша вълнообразно, имам предвид строго последователно включване на определени звена (със или без движение) във удара. Центробежната сила е огромна! Ако преди, непосредствено, крайното звено, центробежната сила предаде импулса, то удара става много силен. Завъртане на таза е центробежна сила, предадена на торса, а той предава, пак със завъртане, на рамото, то предава на предмишницата, която не се движи по права линия, а отгоре на долу и пак леко нагоре (”мушкайки се”) предава енергията на юмрука вече. Имаме 3 завъртания изпълнени за част от секундата.....ит.н...
Тренировка днес:
хор лег със щанга 20,40,50,60,70кг по 20 повт, после 80,90,100 по 5 повт, всичко в суперсерия със чукове
Задно рамо на скрипец, 2 упр, 3 серии по 12 повт
Трицепс разгъване 3 по 10
Ако наистина те интересува едно нещо дали работи или не в бойните изкуства има само един начин да се разбере, спаринг пълен контакт със всякакви противници.
Слаби, дебели, силни, мускулести ,спортисти, биткаджии всякакви.Не ти трябват сложни описания и клипчета преведени на руски.
И тоя смешник няма нищо общо с Брус Ли,който е бил светлинни години напред във времето с концепцията си за БИ ,която не налага матрица и може да се види сега приложена от бойци като Джони Джонс ,Доминик Круз, Тони Фъргюсън, Макгрегър..примерно ако говорим за спортни изяви.
Навремето, когато нямаше толкова лесна и достъпна информация се говореше и пишеше много, за един бой между двама майстори на винг чун Емин Бозтепе и Уилям Чен,като последния бил специалист на не знам си какъв смъртоносен удар.Бозтепе го побеждава...когато след години гледах боя/има го в ютуб/ бях поразен колко нелепо изглежда даже смешно.
Та искам да ти кажа ,не се занимавай с глупости боя си е бой грубо е ,има много болка ,кръв, гадни травми ,тежко е,отблъскващо за повечето ....Поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 23.03.18 07:40.
казано от doni dimitrov на 23.03.18, 07:18:
,не се занимавай с глупости боя си е бой грубо е ...
И ,какво беше?-където свършва техниката...започва грубата сила))).
23.03.18
14:10
казано от nervak на 23.03.18, 12:21:
A като свърши грубата сила ,какво почва....
23.03.18
14:13
КрИвене, сукане и болежки.
23.03.18
14:51
Ами това ви пея, вкарване във удара на възможно най много мускулни групи (верига). А веригата винаги има начало и край, нали?! Не може да се направи силен удар само със задействане на трицепса, например. Като пиша вълнообразно, имам предвид строго последователно включване на определени звена (със или без движение) във удара.
Това никой не го отрича и май всичко тръга от недоразбиране на изразяването ти.
казано от slavko на 22.03.18, 19:19:
Бах, тоя много бърз!!! За уличен бой що да не става бе батко,особено ако се бие с уонабита емемейци 🙂 Направо няма да разберат какво им се случва 🙂
Оф...Какво като е “много бърз”?
казано от doni dimitrov на 23.03.18, 14:10:
казано от nervak на 23.03.18, 12:21:
A като свърши грубата сила ,какво почва....
...хахааа еми почват пособията
Дони , не грешиш като казваш груб и отблъскващ.Грубата физическа сила и бойните умения вършат работа на тепиха или на ринга , където е всъщност спорт за зрелище и слава , а що не и храна за егото.В реалния живот на улицата нямат особенно преимущество , особенно ако имаш късмета да попаднеш на истински ЗЪЛ противник...не бива игра особенно ако този срещу теб е готов да стигне достатъчно далеч , за да те надвие.В професионален аспект на живота си съм имал контакт с подобни хора и те нито са много силни , нито са боксьори или каратисти.Всички знаете , че както наши известни биткаджии , така и такива по целия свят са редовно бити по дискотеки и клубове , защото много си вярват.
Боя е оправдан само , когато възниква непосредствена опасност за здравето и живота на теб самия или в защита на същите на друг човек.В останалите случаи е просто спорт , ако е на ринга , или въпрос на ниско възпитание и хуманност , ако е в реалния живот.
23.03.18
16:18
казано от XXL на 23.03.18, 15:15:
Грубата физическа сила и бойните умения вършат работа на тепиха или на ринга , където е всъщност спорт за зрелище и слава , а що не и храна за егото.В реалния живот на улицата нямат особенно преимущество , особенно ако имаш късмета да попаднеш на истински ЗЪЛ противник...не бива игра особенно ако този срещу теб е готов да стигне достатъчно далеч , за да те надвие.В професионален аспект на живота си съм имал контакт с подобни хора и те нито са много силни , нито са боксьори или каратисти.Всички знаете , че както наши известни биткаджии , така и такива по целия свят са редовно бити по дискотеки и клубове , защото много си вярват.
Съжалявам, но много бъркаш. Сериозно натрениран човек, не говоря за щанги, говоря за сериозно БИ/БС със сериозен спаринг в тренировките, тия легендарни биткаджии, които убиват кон/магаре/бик/слон(видът на животното варира според местната легенда) и са преминали през местния вариант на Хиакунин кумите по няколко пъти, ги сваля в тежък нокаут като презрели круши. Не знам с колко такива си се бил, на мен ми се е случвало 20-ина пъти точно с тоя типаж и боя я трае някакви 10-20 секунди, я не.
За кои “наши биткаджии” говориш също не мога да се сетя...Ако визираш Митьо Крика - той е толкова биткаджия, колкото аз съм професор по Английска Филология.
Ама ако се поразходиш из Люлин и питаш за Кобрата и Любо Чука, едва ли ще чуеш как някъде са ги били...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.03.18 16:25.
Всички подготвени спортисти от бойни спортове са изключително опасни, дори сами те избягват да влизат в конфликти. Да не говорим че един боксьор или кик боксьор не може да го удариш, а пък и другите също. Тук не говорим за разни аматьори които тренират по няколко години и се самозаблуждават.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.03.18 16:42.
Кои са известните биткаджии, които ги бият по улиците?
В почти всички документирани случаи професионалните бойци пребиват охраната/”злите” местни биячи.
Злобата им помага срещу някой нетрениран човек дето е отишъл да си пие бирата. В момента в който се изправят срещу някой професионалист биват грозно пребити, като единствения им шанс е да го наръгат с нож или да го ударят в гръб докато пребива приятелите им, толкоз.
казано от James Hinks на 23.03.18, 16:18:
Съжалявам, но много бъркаш. Сериозно натрениран човек, не говоря за щанги, говоря за сериозно БИ/БС със сериозен спаринг в тренировките, тия легендарни биткаджии, които убиват кон/магаре/бик/слон(видът на животното варира според местната легенда) и са преминали през местния вариант на Хиакунин кумите по няколко пъти, ги сваля в тежък нокаут като презрели круши. Не знам с колко такива си се бил, на мен ми се е случвало 20-ина пъти точно с тоя типаж и боя я трае някакви 10-20 секунди, я не...
Като казах професионален аспект , нямах в предвид че съм се бил...за друго ставаше въпрос!Аз , твоите и на други хора , бойни умения не обсъждам.Просто говорех , че сила и техника не ти осигуряват нищо задължително.Визирах опасен противник и понеже не съм сигурен , че разбираш за какъв точно опонент говоря , ще ти дам пример , който изобщо не е единичен случай. Спречкваш се с човека Х...доминираш и физически и Технически...сгазваш го , като крава телето си...дига се обилен облак пепеляк и толкова.Ама този в транс на земята не е умрял нали се сещаш...той ще се освести съвсем скоро.В повечето случаи му остава разбитото самочувствие и страх от теб.Но ако е от онова тесто хора , за което говорех , милост няма да има...той ще прибегне в следващите минути или часове към “помощни средства” и съвсем безрасъдно , завладян от гнева си , ще ти навреди ... от такъв няма бягане.Примери мога да давам много в детайли....много такива хора има навън , а и на топло.Затова , ако имаш някакви умения в боя , това е хубаво и мъжкарско...харесвам го естествено , но е от полза на ринга , на улицата е по-добре да се избягва на всяка цена и да не се демонстрира , за да ти е мирен и стабилен живота.
П.П.Говоря само хипотетично и съвсем приятелски , като страничен човек и не отправям заплахи ...да не ме разбереш погрешно ... по-здрави!
Мнението беше редактирано от XXL на 23.03.18 17:07.
23.03.18
17:34
Остана да си организираме едно кумите))))....
23.03.18
17:40
Ама ако се поразходиш из Люлин и питаш за Кобрата и Любо Чука, едва ли ще чуеш как някъде са ги били...
Те тия са от Младост......в Люлин сигурно не са смеели да ходят 😄
23.03.18
20:20
Вижте най-известния ни боксьор, в България се биеше по дискотеките, а в Германия не го прави. Е извода е, че у нас всичко е опорочено.
Тайсън го беше набила личната му охрана, така че и да си шампион в ММА, ако получиш удар с бухалка или в гръб, всичко свършва.
23.03.18
20:33
Аз какво съм виждал от личен опит:
Имах съученик и съсед-боксьор от Олимпийски надежди.....по-старите знаят какво е това. Та съм гледал бой между него и хора, които минаваха за големи биткаджии. Редовно се млатеха, основно по стадионите и кафетата. По-големи на години, по-яки и тежки. Гадни копелета общо взето. Та боя изглеждаше, все едно някой 20 годишен плЕска някакъв скромен осмокласник. То не бе и сбиване като хората-два, три резки удара и ония долу, а кръвта хвърчи-от вежди, от нос, от уста. Не можеше и да се освестят, сринаха се и психически за нула време и нямаха сили и топки да отвърнат. Само псувни и закани.
Мнението беше редактирано от Деян на 23.03.18 20:34.
23.03.18
22:15
малко улично))
23.03.18
22:22
24.03.18
09:05
24.03.18
10:59
казано от XXL на 23.03.18, 16:55:
Визирах опасен противник и понеже не съм сигурен , че разбираш за какъв точно опонент говоря , ще ти дам пример , който изобщо не е единичен случай. Спречкваш се с човека Х...доминираш и физически и Технически...сгазваш го , като крава телето си...дига се обилен облак пепеляк и толкова.Ама този в транс на земята не е умрял нали се сещаш...той ще се освести съвсем скоро.В повечето случаи му остава разбитото самочувствие и страх от теб.Но ако е от онова тесто хора , за което говорех , милост няма да има...той ще прибегне в следващите минути или часове към “помощни средства” и съвсем безрасъдно , завладян от гнева си , ще ти навреди ... от такъв няма бягане.Примери мога да давам много в детайли....много такива хора има навън , а и на топло.
И тия имат лечение. Като се освести в болницата след 2 седмици в кома и като го изпишат след още 2 месеца, знаеш ли как отдавма са му минали мераците за разплата? Щото аз знам. Най-коравия такъв, който съм срещал, на третото влизане в болница за 6 месеца стана по-нисък от тревата.
Затова , ако имаш някакви умения в боя , това е хубаво и мъжкарско...харесвам го естествено , но е от полза на ринга , на улицата е по-добре да се избягва на всяка цена и да не се демонстрира , за да ти е мирен и стабилен живота.
Че е по-добре да се избягва е така. Но, че точно на улицата ти дава много преимущества пред ей тия биткаджии също е така.
П.П.Говоря само хипотетично и съвсем приятелски , като страничен човек и не отправям заплахи ...да не ме разбереш погрешно ... по-здрави!
Няма как да те разбера погрешно, а от заплахи някак си не ме е страх 😄
казано от Deyan на 23.03.18, 17:40:
Те тия са от Младост......в Люлин сигурно не са смеели да ходят 😄
Люлинските шанаджии са на друго мнение...Още изтръпват.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече