Съвети за покачване на мускулна маса

25.11.12
14:54

Здравейте,аз съм момче на 18 години,от 2 години се занимавам със фитнес,като от 1 година по-сериозно, 63кг съм и 1.72 висок. Имах малка почивка през лятото за 2-3 месеца,в началото на септември започнах отново да тренирам и преди седмица си промених програмата.
Преди тренирах така:

1 ден-гърди,рамо,корем
2 ден-гръб и трапец
3 ден-почивка
4 ден-ръце
5 ден-крака,корем
6,7 дни-почивка

Новата ми програма е следната:

1 ден-гърди,корем
2 ден-гръб
3 ден-почивка
4 ден-крака
5 ден-рамо,трапец,корем
6 ден-ръце
7 ден-почивка

Новата програма е взета от този сайт и е за покачване на мускулна маса. Почти при всичко мускулни групи има по 4 серии x 8 повторения,само при ръцете сериите са по 3. От миналата седмица се замислих от това,по колко повторения да правя,дали да ги оставя по 8 или да правя дроп серии както следва-10,8,6,4 според сериите,които имам с много килограми,или да правя по 8 повторения и да очаквам резултат. Позамислям се за дроп сериите,защото ми казаха,че така ще се възстановявам по-бързо понеже не вземам никакви добавки,креатини,аминокиселини и т.н. Говорих и с няколко човека,за това какво трябва да вземам,за да имам развитие,защото усещам,че съм в застой. Мисля,че хранителният ми режим не е лош,храня се по много на всеки 3 часа. Ям месо,ориз,картофи,ядки,яйца и всякакви други работи,но просто генът ми е такъв,че трудно качвам и трудно свалям килограми. Метаболизмът ми е бърз и не мога да кача грам маса или ако кача тя ще е нищожна. Та единия ме посъветва да приемам креатин+гейнър,а другия креатин+глутамин. Честно казано не съм особено на ясно с тези неща,понеже до сега съм пил само гейнър и нямах никакъв резултат от него.
Та,ако може да ме посъветвате какво трябва да вземам,като се чудих и за аминокиселини,с които да се възстановявам по-бързо. Целта ми е да кача маса,а не да имам повече сила,защото силата я имам. Релефен съм,нямам мазнини,само дето не качвам нищо и в това е проблема. Ако трябва да вземам нещо,то какво бихте ми препоръчали като се има в предвид,че в момента нямам особено много парички и не мога да си позволя да давам кой знае колко пари за добавки,защото тая година съм абитуриент и разходите са доста. И като последно да ми кажете как да изпълнявам програмата си,както посочих по-горе с дроп серии или както е сега 4х8. Благодаря много на всички,които са отделили време да ми помогнат! Поздрави :)

25.11.12
17:24

Приятелче заеби тея дроп серии настрана, метни се на 4 или 3 дневен сплит като наблягаш на Тяга, Клек, Лег, Раменна преса. Примерен 4 дневен сплит :

Понеделник :
1. Набиране 4x10
2. Тяга 4x6-8
3. Гребане 4x10
4. Хиперекстензии 4x12
5. Лег тесен хват за трицепс 4x8-10
6. Упражнение за трицепс 3x10

Сряда :
1. Кофички 4x10
2. Лежанка 4x6-8
3. Полу лег с щанга 4x10
4. Флайс 3x10-12
5. Сгъване на щанга от стоеж 4x8-10
6. Упражнение за бицепс 3x10

Четвъртък :
1. Клек 4x8
2. Лег преса 4x10
3. Сгъване 4x12
4. Разгъване
5. Прасци 3x12-15

Петък :
1. Раменна преса с щанга от стоеж 4x8
2. Повдигане на ръцете напред 3x10 за всяка
3. Разтваряне встрани 3x10
4. Повдигане на щанга за трапец 4x8-10
5. Разтваряне встрани от наклон 3x10

Мнението беше редактирано от Acework на 25.11.12 17:25.

25.11.12
19:24

Според мен по-добре ще е понеделник вторник четвъртък петък,че така стават 3 поредни дни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1