25.11.12
17:06
Така, досега тренирах бицепс и трицепс в един ден. Тъй като ръцете не са ми кой знае какъв приоритет смятам да ги разделя в 2 отделни дни.
Като цяло програмата ми смятам да изглежда така:
Гръб,бицепс - Понеделник
Гърди,трицепс - Вторник
Рамо - Четвъртък
Крама - Петък
Идеята ми,е че след тренировката за гръб се товари доста и бицепса и затова ги подреждам така. За бицепс смятам да правя 2-3 упражнения,колкото максимално да се напомня.Аналогично и за трицепс.Въпроса е на какви упражнения да наблегна? На базови или повечко машини и изолиращи.
Аз съм на мнение , че няма смисъл да разграничаваш тренировката между крака и рамо. Обосновка - рамото ти достатъчно се натоварва , когато правиш гърдите и мисля че няма смисъл да му оделяш един тренировъчен ден. Така , че според мен няма противопоказатели да го правиш в един ден с краката. Още нещо , според мен трябва да направиш един ден почивка след гърба и бицепса , достатъчно тежка тренировка е за да се възтановиш напълно до другия ден. Мнение на човек що-годе има някакви малки знания в областа.
Раменете се тренират най-добре в отделна тренировка. Може и да се товарят при гърдите, но са доста важни и трябва да им се отделя внимание. Това важи и за краката - те също заслужават отделен ден за тренировка.
Аз обаче бих сложил раменете в петък (или даже в събота), така че да се получат два дни почивка след гърдите. Все пак, зависи и с какъв стаж си и как тренираш.
25.11.12
20:15
При едно добро възстановяване и съобразени с това възстановяване тренировки не би трябвало да е проблем рамото да се прави в четвъртък.... все пак 48часа не са малко :)
Рамото не е никакъв проблем да го сложа в петък.Просто като бешо по топло времето във вторник или сряда играех мач и затова краката ги сложих последни.
Идеята ми като цяла е с подобна програма дали няма да ми дръпнат назад ръцете,защото след една тренировка за гръб примерно, силата ми да правя бицепс пада драстично. Преди като правих трицепс и биценс в 1 ден, бицепсовото сгъване с щанга го правех с 35-40кг., а предната седмица като почнах да го правя след гърба едва едва с 25 :)
26.11.12
14:55
Това, че ‘’бицепса го помопаш’’ с по-малки тежести не е индикатор за регрес... ;)
26.11.12
15:04
казано от Mussolini на 25.11.12, 17:06:
Така, досега тренирах бицепс и трицепс в един ден. Тъй като ръцете не са ми кой знае какъв приоритет смятам да ги разделя в 2 отделни дни.
Като цяло програмата ми смятам да изглежда така:
Гръб,бицепс - Понеделник
Гърди,трицепс - Вторник
Рамо - Четвъртък
Крама - ПетъкИдеята ми,е че след тренировката за гръб се товари доста и бицепса и затова ги подреждам така. За бицепс смятам да правя 2-3 упражнения,колкото максимално да се напомня.Аналогично и за трицепс.Въпроса е на какви упражнения да наблегна? На базови или повечко машини и изолиращи.
Струва ми се,че така е по-добре:
Понеделник : Гърди+Трицепс
Вторник: Гръб+Бицепс
Четвъртък: Рамена
Петък: Крака
Имаш от 72 до 96 часа между гърдите и раменете, и също толкова между гърба и краката - така е по симетрично :)
Що се касае за упражненията, разбира се,че по-добре е да се наблегне на базовите, но също така добър вариант е и комбинация от базови и изолиращи, все пак зависи до къде си я докарал!
Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 26.11.12 15:06.
Гърдите съм ги сложил във вторник,защото ми изостават и до следващата тренировка в четвъртък се събират точно 2дена, в който според мен ще могат да се въстановят по-добре.
26.11.12
15:54
не схванах идеята...
Идеята ми,е че като правя гърдите във вторник, след това почивам 2 дена и те ще могат да се въстановят по добре.
Преди ги правих в понеделник и на другия иден имах мускулна треска, когато беше денят за гръб. И тренировката ми беше малко тегава :)
Даже сега като се замисля,най-добре ще е рамото наистина да отиде в петък, защото дори и в четвъртак все още да ме болят гърдите това не пречи на тренировката за крата.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече