Помощ при избора на добавки

05.12.12
11:06

Здравейте , до днес пих Но Експлод 2 ( само че не го пих всеки ден както трябваше , а само в тренировъчни дни, даде ми пак някакъв малък ефект) , сега искам да покача мускулна маса и ме ориентираха да си взема задължително протеин ( за да може да правя заместване на храната поне 2 пъти на ден , защото не мога да се храня 6 пъти на ден ) . Въпроса ми е какви добавки мога да комбинирам и какъв хубав протеин да си взема ( препоръчан ми е на марката PhD - вие какво ще кажете за него). Искам да взема нещо подобно на Но Експлода(тази на Рони Колман - добра ли е ??)  преди тренировка(да се пие само в тренировъчни дни)  .. и нещо веднага след тренировка за възстановяване ...  Аз съм на 22г. , 180см , 83 кг . . Имам за чистене мазнинки , но искам първо малко да кача поне още 6-7 кг ММ , и тогава да се отдам в период на чистене. Сега ще си направя хранителен режим за покачване и ще гледам да го спазвам.

Предтренировъчните енергетици НЕ се приемат всеки ден, т.е. не се приемат в дните без тренировка. Силно препоръчително е да направиш поне 1 месец почивка преди да подновиш приема на продукт от този клас. Нормално е добавка като N.O. -Xplode да не се отрази особено на мускулната ти маса. Протеинът съвсем не е задължителна добавка за режим, насочен към увеличаване на мускулната маса. Още по-малко е наложително да се храниш 6 пъти на ден - с 4-5 хранения можеш да постигнеш същите резултати. Можеш да си подобриш възстановяването с прием на ВСАА преди, по време и след тренировка.

05.12.12
11:24

Ами Но Експлода казаха че трябва да се пие в тренировъчни дни преди тренировка и в нетренировъчни дни сутрин на гладно ( ама рядко го пиех сутрин на гладно) . колкото до протеина е добър защото  ми е по добре да пия по 2 шейкъра с 3 основни яденета , отколкото да се храня 5 пъти ( защото нямам възможност като съм на работа ) ....

казано от jorooo на 05.12.12, 11:24:

Ами Но Експлода казаха че трябва да се пие в тренировъчни дни преди тренировка и в нетренировъчни дни сутрин на гладно ( ама рядко го пиех сутрин на гладно) . колкото до протеина е добър защото  ми е по добре да пия по 2 шейкъра с 3 основни яденета , отколкото да се храня 5 пъти ( защото нямам възможност като съм на работа ) ....

Който ти го е казал това за No Explode в нетренировъчни е кръгъл идиот :D Не е случайно, че продукта е от клас ПРЕДТРЕНИРОВЪЧНИ. А за храненето - “нямам възможност” е просто извинение ;) Носиш си едно пликче с кутии и ядеш като пич ;) Стига да искаш де ;)

Между това, което някой ти е казал и реалността може да има разлика. Попитай многознайкото каква е причината да се пие азотен продукт (зареден и с мощна доза стимуланти) в ден без тренировка, че да му се посмеем още малко. Ако е продавачът в магазина - работата е ясна. Ако си беше направил труда да се поинтересуваш за принципа на действие на предтренировъчните продукти може би щеше да харчиш парите си доста по-ефективно. Както и да е... направи достатъчно дълга пауза БЕЗ прием на такъв продукт - в името на нервната ти система и за да получиш все пак ефект от следващия, който ще си купиш с голямата надежда за голямата мускулна маса, която той ще ти донесе. Всички работим и приемането на 2 дози протеин няма да ти реши проблемите. Организирай си 4 качествени хранения, прояви търпение и ще видиш, че не се налага да приемаш повече от една доза протеин дневно (да не говорим, че има начин да си спестиш и нея). Убеден съм, обаче, че няма да ме послушаш... затова огледай протеините на Syntrax и Pure Nutrition. Препоръчвам да се насочиш към матричен протеин.

Херцог Трън ти е казал много истини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.12 11:40.

05.12.12
11:48

Благодаря за отзивите ..... :) Значи с две думи да не си купувам никакви работи , да си ям по 5 пъти на ден и да тренирам усърдно ... така ли ?

Именно. Може да си вземеш все пак BCAA, както ти каза Кольо плюс мултивитамини. Това комбинирано с добра храна и възставновяване(почивка, сън) ще ти е предостатъчно.

05.12.12
11:53

Ще се възползвам от съветите ви .... Благодаря !

Ако прецениш, че имаш нужда, помисли за ВСАА. Протеинът е оправдан само ако нямаш възможност да ядеш повече от час след тренировка. Засили храната, направи я качествена и тренирай мъжката. Към стимулантите в предтренировъчните продукти се привиква, затова не те съветвам да даваш пари за такова нещо... а и не е добре да държиш на нокти нервната си система месеци наред. Не забравяй да си осигуриш достатъчно време за възстановяване (т.е. не забравяй, че имаш нужда от почивка).

05.12.12
12:03

Ами в момента тренирам 3 пъти в седмицата ( Пон. Ср. Петък) и през другото време почивам ....

При подходящи и правилно структурирани тренировки - достатъчно е. Отдели време за да прецениш храната като количество, помисли как да си организираш храненията - там са важните неща. :)

05.12.12
16:28

Горе долу с теб сме на една височина и си близо до мойте килограми, силно те съветвам ако нямаш възможност да се храниш добре да си вземеш матричен протеин най-добрия за мен е Syntha-6, аз го пиех с креатин и трибулс терестис и останах доволен сега свърши, но скоро смятам пак да си взема за мен това е най добрата матрица за 2012г :)
Колкото до N.O. Explode не съм доволен от този продукт няма и да го повторя най силния енергетик в момента е Black Jack, но не е за хора със слаби сърца :D

05.12.12
18:26

казано от Петър Бадюк на 05.12.12, 16:28:

Горе долу с теб сме на една височина и си близо до мойте килограми, силно те съветвам ако нямаш възможност да се храниш добре да си вземеш матричен протеин най-добрия за мен е Syntha-6, аз го пиех с креатин и трибулс терестис и останах доволен сега свърши, но скоро смятам пак да си взема за мен това е най добрата матрица за 2012г :)
Колкото до N.O. Explode не съм доволен от този продукт няма и да го повторя най силния енергетик в момента е Black Jack, но не е за хора със слаби сърца :D

Отклонявам се от темата, но не подвеждай хората ! Синтата я харесвате само заради вкуса нищо повече също така, че най-добрия енергетик е Блек джак на световно неизвестната американска марка !

05.12.12
18:40

Ако сличайно си се загледал написах ЗА МЕН, че тези добавки са най добрите от всички, които съм пил и лично на мен са ми дали добри резултати това не означава, че ще действат на всички така и синтата я харесвам понеже качих килограми от нея, не можеш да ми кажеш за какво харесвам нещо като дори не знаеш историята ми и преди да кажеш, че подвеждам някого първо се научи да четеш по внимателно! :)

06.12.12
00:26

Относно Експлоуда, действително се пие и в нетренировъчни дни, поне според производителя, справка, предполагам заради креатиновата матрица и най-вече за попълване на сметките на BSN. Друг е въпроса, че излиза безкрайно глупаво да го взимаш в нетренировъчни дни за единия креатин. Мисълта ми е да не виним момчето, така пише, така са му казали, така е разбрал.
По темата: +1 за витамини и BCAA, протеин при нужда. И не Синта. Не знам кой какво качил, но да даваш пари за 50%-ния протеин на синтата е като да даваш пари за креатина на експлоуда. Има доста по-изгодни, а и по-добри варианти.

06.12.12
17:51

Спрял съм се на тези аминокиселини :  SCIVATION-Xtend-IntraWorkout-Catalyst-New-Formula-90-Servs   или    OLIMP-LGlutamine-Mega-Caps-1400-mg—900-Caps .... може ли да ми кажете мнението си за тях и дали ще ми вършат работа ... Благодаря :) и ако не предложете ми вие някакви ( но изпитани и качествени) .. благодаря :)

Мнението беше редактирано от jorooo на 06.12.12 20:42.

07.12.12
01:39

Екстенда добре, но глутамина първо е безсмислена добавка, второ варианта на капсули е доста неизгоден. А да загробиш 160лв за 1,2кг глутамин е пълно безумие.
ПП: сега видях, че пишеш Екстенд ИЛИ Глутамин, а това са два коренно различни продукта. Единственото общо е, че в екстенда има малко глутамин и до там.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.12.12 01:42.

07.12.12
10:26

Значи екстенда ще ми върши по добра работаа ??? а как трябва  да се пие за най-добри резултати ? ... ако не предложи ти някой аминокиселини ??

Мнението беше редактирано от jorooo на 07.12.12 10:36.

07.12.12
10:48

казано от jorooo на 07.12.12, 10:26:

Значи екстенда ще ми върши по добра работаа ??? а как трябва  да се пие за най-добри резултати ? ... ако не предложи ти някой аминокиселини ??

Екстенда е готин продукт. Започчваш да го пиеш преди тренировка, продължаваш повреме и след тренировка. Иначе по твое усмотрение можеш пробваш още една доза между храненията :)

07.12.12
10:55

Вземи си протеин,в него има повече БЦАА отколкото в една кутия Xtend +още куп аминокиселини.

07.12.12
11:26

последноо ?? протеин или аминокиселини ... Попринцип целта ми е покачване на ММ .. Още си правя хранителния режим , ама искам и да добавя нещо за по бързо действие . За това избрах аминокиселините.

07.12.12
11:43

От БЦАА или протеин няма да качи6.Това  става с храната.За мен по добрия вариант е протеин и ти обясних защо.

07.12.12
11:47

да знам че става с храната , нали затова ти казах че в момента още съм в обработка на хранителния режим ,но аминокиселините възтановяват бързо, просто ми трябва продукт който да ми подпомогне за качването на маса .  дай предложение тогава за протеин ?

07.12.12
12:07

Whey shake Syntrax от сила мисля че е около 75-80лв,всъщност гледаи да е около 80% белтъка в доза, и да е изгодно.Сега покраи Коледа има добри намаления потърси за тях.
Сега се сетих VPX Syngex също е добре,само там недей да взимаш вкус ванилия че не е от най добрите:)

Мнението беше редактирано от Pavel на 07.12.12 12:09.

07.12.12
22:06

казано от jorooo на 07.12.12, 10:26:

Екстенда е интра продукт, т.е. по време на тренировка. AgBOKATA много добре ти го е обяснил. Въпроса ти беше Екстенд или глутамин и отговора ми е Екстенд. Иначе кое е най-добре за тебе ти казаха вече няколко пъти. Храна, мултивитамини, BCAA, протеин (степенувал съм ги по важност според мен в твоя случай)
Павка, прав си, че ще качи от храна, а не от протеин или BCAA, не съм съгласен обаче с това:

казано от Pavel на 07.12.12, 10:55:

Вземи си протеин,в него има повече БЦАА отколкото в една кутия Xtend +още куп аминокиселини.

Това е вярно, но ако сравняваш кутия 2,2кг протеин с кутия 0,400гр Екстенд, което е некоректно. Иначе BCAA в доза-лек превес за Екстенда, като цена на доза-лек превес за синтракса, като цяло-приблизително еднаква цена за грам BCAA. Друг е въпроса говорим за различна категория продукти.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 07.12.12 22:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1