05.12.12
21:50
Почти 3 месеца съм на хранителен режим за покачване на ММ и индивидуална фитнес програма. Ефект определено има качих 5 килограма, увеличих обема на почти всички мускулни групи, както и значително си увеличих постиженията на лежанката, клековете, мъртвата тяга и всички останали упражнения, но бицепсите и трицепсите изобщо не вървят. Няма почти никакъв растеж, та идеята ми, е сега, когато ще прекъсна за около 1 месец режима и сегашната ми фитнес програма, да наблегна на изоставащите ми бицепси и трицепси. Така, че смятам да ги тренирам два пъти в седмицата, но се чудя как да ги групирам и какви упражнения и методики да използвам, за да пораснат поне малко, разбирам, че за този 1 месец няма да постигна кой знае колко много, но поне да дръпнат малко и ако се развиват добре нещата може да продължа по същия начин и през следващия период на покачване на ММ.
05.12.12
22:24
Препоръчвам ти да вкараш дроп серий и супер серий с които се надявам, че ще дръпнат ръцете, друго нещо което бих ти препоръчал е ако искаш да имаш максимален разстеж ден преди и след ръце да не тренираш голяма мускулна група понеже големите мускулни групи използват големи количества и не остават за ръцете, това не го казвам аз, а Рони Колмън :)
05.12.12
23:32
казано от Петър Бадюк на 05.12.12, 22:24:
Препоръчвам ти да вкараш дроп серий и супер серий с които се надявам, че ще дръпнат ръцете, друго нещо което бих ти препоръчал е ако искаш да имаш максимален разстеж ден преди и след ръце да не тренираш голяма мускулна група понеже големите мускулни групи използват големи количества и не остават за ръцете, това не го казвам аз, а Рони Колмън :)
:D при препаратите, добавките и хранителния режим на Рони, не ми се вЕрва да не му остава за ръцете :D
Иначе принципно си прав за деня преди и деня след ръце да е почивка по възможност, но това е валидно за всяка група, на която искаш да наблегнеш. За твърдението големи групи (ако визираш гърди и гръб обаче) да не са в деня преди или след ръце си има причина, но тя не е щото така казал бат Рони. ;)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.12.12 23:34.
Ами аз ги виждам нещата така - Понеделник - бицепс и трицепс Сряда - Гърди и рамо - Петък Бицепс и трицепс. Като всяка седмица ще сменявам големите групи гърди, крака и гръб. Т.е тази сряда правя гърди и рамо, следващата гръб и крака. Упражненията за тях ще са по 3 за всяка група, като за големите групи са ясни - мъртва тяга, лежанки и т.н. но за бицепса и трицепса се чудя по колко серии и повторения да правя. Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети
казано от traiki на 06.12.12, 13:10:
Ами аз ги виждам нещата така - Понеделник - бицепс и трицепс Сряда - Гърди и рамо - Петък Бицепс и трицепс. Като всяка седмица ще сменявам големите групи гърди, крака и гръб. Т.е тази сряда правя гърди и рамо, следващата гръб и крака. Упражненията за тях ще са по 3 за всяка група, като за големите групи са ясни - мъртва тяга, лежанки и т.н. но за бицепса и трицепса се чудя по колко серии и повторения да правя. Ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети
Това изглежда доста глупаво,голяма мускулна група на 3 седмци венъж да се тренира.
Щом така си решил,според ако наистина така ще тренираш(което е безумие) в сряда прави Лег,Тяга и Клек.
06.12.12
13:47
казано от traiki на 06.12.12, 13:10:
Напълно безмислено. Ще загубиш много ако направиш така. Ръцете растат от яко натискане на базовите упражнения. Ако щеш ми вярвай на мен ръцете ми пораснаха и видоизмениха много когато почнах да натискам на клека и тягата.
Трицепс - Лег, Лег с тесен хват, Кофички с тежест, Раменни преси, Лицеви с тежест - натискай на тия и трицепса ти няма начин да не расте.
Бицепс - Набирания всякакви видове с тежест, гребане, мечка - натискай тука и бицепса гръмва.
Изолирано трениране на ръцете не прави непременно ръцете големи - в началото ще дръпнат, но в перспектива ще доведе до огромни дисбаланси. Клек и тяга + гореспоменатите и когато ти останат силички натискай на изолирани. За бицепс по-добро изолирано упражнение от сгъване с права щанга няма за мен.
Това е от мен, успех :)
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 06.12.12 13:48.
По-скоро спри да тренираш ръцете ;) Натисни големите групи, качи още десетина кила и тогава ако не си доволен, прави специализации за ръце.
Но с 3 месеца стаж ти е рано за такива.
Това го имам предвид само за месец... не за по-голям период, тъй като както споменах сега ще прекъсна един тримесечен период и искам през паузата, която ще, е горе-долу месец да наблегна на ръцете, но щом казвате, че няма да има ефект от това, явно няма смисъл да го правя..
Все пак мерси за съветите, тъй като се бях притеснил, че ръцете почти изобщо не мръднаха за 3 месеца с 1 см, докато останалите групи с по 4-5 см качиха... Така, че през този почивния период ще го карам на нещо леко, което да включва упражнения за всички групи и да се надяваме, че с постоянството и ръцете ще дръпнат като останалите мускули.
Мнението беше редактирано от traiki на 06.12.12 19:14.