One Step at a Time

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.02.13
21:55

казано от Membaris на 24.02.13, 21:53:

Като се замисля във всяка фаза има нещо от тези режими, за които всички говорим- дали ще е НВД, РВД, ОХМГРБД, БЙХШДК или там каквото още се сетиш, така че хубу си ги мини всичките, ама накрая ще ти стане ясно на коя се чувстваш най-добре и може даже да си ти остане...

PS: Просто не съм фен на газираното... (освен на бириШката).

Последната фаза се яде, каквото иска човек, но има следните правила:
—хлябът да е пълнозърнест
—да има движение
—един ден всяка седмица да се прави фаза 1—чисти протеин

Иначе третата фаза—на консолидиране на теглото, като четох книгата ми се стoри също много важна.
Мерси мого за мнението и подкрепата!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 24.02.13 21:56.

25.02.13
09:36

Сънувах те с тоя твоя Дюкан... беше станала някаква кльощава и болнава :( Да внимаваш, чу ли?!? (hug)

25.02.13
23:45

казано от Radost_nezemnA на 25.02.13, 09:36:

Сънувах те с тоя твоя Дюкан... беше станала някаква кльощава и болнава :( Да внимаваш, чу ли?!? (hug)

ммм...кльощава звучи добре, ама и болнава ...
Ама едва ли ще стане ... Трогната съм все пак! (nod)

25.02.13
23:48

25. февруари 2013

1.ви ден от “Ударна фаза”

05.00
Закуска:
—обезмаслено кисело мляко
—1 1/2 лъжици овесени трици
—1 лъжица годжи бери
—аромат масло и ванилия
—подсладител

09.00
Обяд:
—1/2 пиле на грил без кожа

16.00
—варено яйце
—пуешка шунка

19.30
Вечеря:
—кофа обезмаслено кисело мляко

Бях в Щутгарт и открих много готин магазин за био-храни и различни съставки.
Купих си подправка “Портофино” с портокалов екстракт и цвят от лавандула, шишенце готварска розова вода и
портокалова есеция.  С последните и подсладител си направих крем от половината от киселото мляко.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.02.13 11:00.

Колко дни смяташ да ти е Първата фаза? От опит да ти кажа - няма смисъл да е повече от 3 дни. После си вкарвай зеленчуците и то в сериозни количества, не ги ограничавай, за да не стане някой сакатлък!

Т. Тодорова

26.02.13
07:54

Моят опит с Дюкан не казва нищо добро.Аз много рано го спрях ,де ,защото се уплаших от това колко бързо свалям и си викам : Ъ,как ли пък не!
Резултатът беше,че си върнах всичко,което бях стопила - върнах си го бързо , въпреки че спортувах и се храних добре.

Киксън,недей се занимава с тия режими - още повече,доказано е,че не се отразяват добре на здравето.

26.02.13
09:51

казано от Златина Цонева на 26.02.13, 06:25:

Колко дни смяташ да ти е Първата фаза? От опит да ти кажа - няма смисъл да е повече от 3 дни. После си вкарвай зеленчуците и то в сериозни количества, не ги ограничавай, за да не стане някой сакатлък!

3 дни е първата фаза

26.02.13
09:52

казано от Т. Тодорова на 26.02.13, 07:54:

Моят опит с Дюкан не казва нищо добро.Аз много рано го спрях ,де ,защото се уплаших от това колко бързо свалям и си викам : Ъ,как ли пък не!
Резултатът беше,че си върнах всичко,което бях стопила - върнах си го бързо , въпреки че спортувах и се храних добре.

Киксън,недей се занимава с тия режими - още повече,доказано е,че не се отразяват добре на здравето.

Ами аз това искам—да свалям.
Инак Теди, ако твърде бързо отслабваш с Дюкан, може да преминеш направо към трета и четвърта фаза—те именно са най-дълги, яде се всичко и ролята им е да консолидират постигнатото отслабване.  Ако прочетеш цялата книга, би променила мнението си.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.02.13 10:23.

26.02.13
09:59

Дюкан е за хора,на които не им пука за здравето им и не им пука какво ще свалят-мускул,мазнина,вода...Дюкан е за хора,които търсят отражение в кантара,а не в огледалото и тонуса като цяло.Не се занимавай с неща,които отдавна са заклеймени като меко казано опасни за здравето.

26.02.13
10:00

Някой беше написал нещо за бързи резултати, които щели да те мотивират. Е, сигурно. Ама бързите резултати (а и неща като цяло) на мен са ми съмнителни :)

26.02.13
10:25

казано от JulsaVena на 26.02.13, 09:59:

Дюкан е за хора,на които не им пука за здравето им и не им пука какво ще свалят-мускул,мазнина,вода...Дюкан е за хора,които търсят отражение в кантара,а не в огледалото и тонуса като цяло.Не се занимавай с неща,които отдавна са заклеймени като меко казано опасни за здравето.

Хехе, и аз така мислех за Дюкан преди да прочета цялата книга :)

26.02.13
10:27

казано от mrynkalce на 26.02.13, 10:00:

Някой беше написал нещо за бързи резултати, които щели да те мотивират. Е, сигурно. Ама бързите резултати (а и неща като цяло) на мен са ми съмнителни :)

Още нямам никакви резултати, но съм мотивирана :) 

Зависи какво наричаш обаче бързи резултати. Например аз искам да съм 48, но според Дюкан не трябва да се опитвам да отслабвам по-надолу от 52 и нещо—колкото и бързо да ги отслабна.

Радвам се на всички мнения и на заформилата се дискусия :)

26.02.13
10:30

казано от Кико Сан на 26.02.13, 10:25:

Нормално - нали продажбите трябва да вървят :)

26.02.13
10:33

казано от JulsaVena на 26.02.13, 09:59:

Заклеймени са от хранителната индустрия и от останалите автори на диети, които искат да правят пари с труда си—както прави и самият Дюкан.  Неговата диета не е нищо ново—нетлъсто месо, зеленчуци—този метод отдавна е ясно, че дава резултати. Разликата е в ограниченията, които налага Дюкан и точната схема на описване на поведението на хранене за цял живот под формата на фази. Така “дебелите” са лишени от правото да вземат решения сами, повлияни от липсата на мотивация. Всички знаем как да се храним, но има много възможности или поне моята психика е такава, че накрая избирам нещо неподходящо. Дюкан ти “предписва” точна рецепта, която ти спазваш и резултатите би трябвало да са налице.

26.02.13
10:34

казано от perseverance на 26.02.13, 10:30:

казано от Кико Сан на 26.02.13, 10:25:

Нормално - нали продажбите трябва да вървят :)

Точно така, като всяка друга книга.

26.02.13
10:57

26. февруари

Фаза 1-ва: Ударна
Ден 2-ри от общо 3

Закуска:
—няколко парчета шунка
—варено яйце
—кисела краставичка

Обяд:
—пуешко варено със сос от кранбери
—кафе с мляко

16.00

—шунка
—две варени яйца
—кисела краставичка

Вечеря:
—пуешко варено
—кисела краставичка
—кофа кисело мляко 0%
—аромат ягода
—подсладител
—1 лъжица годжи бери

През деня:
—половин литър кола лайт

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.02.13 20:07.

26.02.13
11:42

Дюкан ти казва да си 52 кг-но взема ли Дюкан впредвид твоето активно тегло,индивудуалната ти физика,ендокринологията ти,индивидуалните ти хранителни нужди и т.н.??? Няма точно рецепта за всички,хората са различни с различни нужди.

26.02.13
12:51

Не знам защо толкова го демонизирате Дюкан. Да, тоталното орязване на мазнините може да предизвика проблеми, но не и за 2-3 месеца. Освен това дава резултати, макар и не еднакви при всички. Не е чак толкова лош начин за хора, на които този тип хранене с много белтъчини и малко мазнини и въглехидрати им понася и които не искат да смятат калории по цял ден, да свалят няколко кила. Не е вярно, че се сваля повече мускул, отколкото мазнина, ако човек тренира силово междувременно.
Тук обаче наистина разковничето е дали ще ти понесе добре тази диета.

26.02.13
12:58

мазнините са жизнено важни за женския организъм.Неслучайно вега и фрутерианците са без месечен цикъл и други хорм.проблеми.Една жена не може да си позволи да пада под 50гр мазнини на ден,ако се стреми към здраве.
Повечето привърженици на Дюкан,които познавам,тренират гребане с лъжица пред ТВ-ра и си мислят,че отиването пеш до магазина и неимоверна физическа активност и се чувстват доволни от себе си,което е просто жалко.

26.02.13
13:26

Дюкан е най-нормална спортна диета за ударно сваляне на кила. Преди имаше и др. популярни разновидности. Няма нищо страшно, ако няма здравословни проблеми и не се прекалява с продължителността на ударната фаза. Говоря и от личен опит от време оно.

Ценното на книгата е, че дава готов режим/рецепта как да се задържат свалените мазнини, за тези, които не знаят.

И не забравяйте, че липсата на мазнини не е толкова фатална в случая, защото отслабващият си носи доста добър запас с него ;). Опасно е, когато се слезе за дълго под здравословния процент телесни мазнини.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.02.13 13:27.

26.02.13
14:26

Благодаря много на всички за мненията.
Ударната фаза ще е три дни—сега съм във втория.
В книгата пише, че мога да си правя овесени палачинки или рецептата за сладък галет, ако много ми се приядат въглехидрати.
В тях има по три яйца, а и през деня са позволени яйца. Така че даже и мазнините май не са малко, макар че трябва да се намалят за диетата.  Но се чувствам доста добре. Не броя калории, не се и тегля, за да докладвам за някакви бързи резултати—но планът ми харесва и успя да ме мотивира—макар, че аз съм личност, която по принцип трудно спазва един определен режим за дълго—често ми липсва постоянство, а даде ли ми се свобода на действия—правя глупави избори. Затова Дюкан ми е приятен. Харесва ми, че има точна формула за всичко. Книгата е интересна и ме убеди, че диетата си струва. Освен това си купих и книга с рецепти на Дюкан—има много хубави рецепти, включително и подходящи сладкиши. Искам да ги изпробвам всичките и това допълнително ме мотивира.

26.02.13
14:29

казано от Von Suthaus на 26.02.13, 13:26:

Ценното на книгата е, че дава готов режим/рецепта как да се задържат свалените мазнини, за тези, които не знаят.

Точно това е може би един от най-важните моменти в диетата.
(y)

Т. Тодорова

26.02.13
15:12

Подкрепям Юлия напълно.Но всеки си избира сам за себе си.Книгата съм я прочела много,много отдавна и продължава да не ми допада :)

Успех , де :)

26.02.13
22:42

Купих си Матча Чай и по 100 мл от следните аромати: (clap)
—банан
—круша
—черен шоколад
—тирамису
—млечен шоколад
—лешник
—адвокаат (яйчен ликьор)
—мента
—фъстък
—коняк от череша
—пиня колада (ананас)
—коко пилада (кокос)
—лимон
—ягода
—кокос
—масло
—орех
—карамел
—гофрет
—марципан
—бисквитки
—козе сирене

Май малко се олях ... но (wasntme) ... нищо! (giggle) (wasntme) /Шам фъстък остава да си взема и крем-брюле (wasntme) ... и някои други ... (blush)/
Готова съм за Дюкан!
Вече съм планирала да правя негова рецепта за магдалени с лимонов вкус и матча :) (clap) (party)
Подходящи за фаза две :) (wait)
Направих си също подарък—силиконови формички за милфльори и маделени :*

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.02.13 03:09.

27.02.13
02:34

27. февруари

Удрана фаза
3-ти ден от общо 3

Закуска:
—яйчен сладкиш (три яйца, 3 лъжици пшенични трици, ванилия, подсладител)
—кафе

Обяд:
—пилешко със соев сос, лук и подправки
—кисели краставички

Следобяд:
—айрян

Вечеря:
—пилешко със соев сос, лук и подправки
—кисели краставички

През деня:
—1/4 л. кола лайт

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 00:55.

28.02.13
01:59

Според турските Дюкан сайтове, следващата фаза се води “Сеир” :D
Според немските—“Круз”.
Според българските—не съм сигурна, предполагам “Същинска”.
(party) (party) (party)Както и да е, от днес почвам сеир :) (party) (party) (party)
(clap) (clap) (clap) Ударната мина много добре.
(clap) (clap) (clap)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 02:00.

28.02.13
08:36

28. февруари
Същинска фаза
Ден 1-ви от 95 (тип: зеленчуци )

Закуска:
—обезмаслена извара
—1 1/2 лъжица овесени трици
—1 лъжица годжи бери
—подсладител
—аромат: ванилия и масло
—шунка
—кисели краставички

Обяд:
—яйчен кейк със спанак
—риба на грил
—квадратче черен шоколад

Следобяд:
—1/4 л кола лайт

Вечеря:
—тофу-болонезе

Впечатления: вчера попаднах на следната Bookcrossing станция на гарата в Ашафенбург. Много ми хареса идеята. Някой знае ли за другa такaва инициатива? Би било хубаво и в българските градове да си ги направим! Идеята е, че преди да бъде предоставена, кигата се идентифицира с номер и проследявайки този номер може първоначалният човек, пуснал книгата да проследи как тя пътува и бива четена от гара на гара :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 15:45.

28.02.13
09:05

Тука на работа имаме подобна инициатива, само че четенето е от Abteilung до Abteilung и от деск на деск ;)
Инък тъй по-глобално е още по-готско сигурно.

28.02.13
09:45

казано от Membaris на 28.02.13, 09:05:

Тука на работа имаме подобна инициатива, само че четенето е от Abteilung до Abteilung и от деск на деск ;)

(clap) (nmuchfun)

28.02.13
10:31

Вчера пътувах и във влака имаше една групичка “изтънчени” господа от арабския свят—на седалките пред моята.
По някое време си извадих кутията с пилето с лук и подправки—бях си смляла пилешко филе и си го бях изпекла на
шницели с лук, подправки и соев сос. Носих си и няколко кисели краставички. Почнах аз да си хапвам и  един от арабските господа
извади едни листи хартия и почна да мята пред носа си като ветрило, да говори нещо на арабски с другите и да сочи демонстративно
с пръст към мен—но без пряко да се обърне към мен. Аз се зачудих толкова гнусно от това, че аз ям шницел и кисели краставички ли
му стана—но си викам, не не може да бъде, защото не миришеше натрапчиво и отхвърлих тази презумция. Половин час по-късно
една двойка почна да яде сандвичи три седалки назад след мен и същия господин извади пак листа хартия и почна да мята демонстративно.
Не само това, а постоянно размятаха едни незапалени пури, цъкаха едни телефони, от които женски глас на най-високото звуково ниво казваше “No GPS connection”  и “Calories burnt” !!!
Правиха си буквано поне 20 снимки във влака. Спираха кондуктора да питат с каква скорост се движи влака.
Опитват се да покажат колко са изтънчени ли или не знам. Но бяха задръстили цялото междуседалково пространство с куфарите си за 10 минути, докато те самите не се наместят без да дадат път на другите хора да минат, единият беше седнал на резервираното от мен място и трябваше да го ръчкам да става, ама най-ме вбеси това с непоносимостта към това, че други пътници ядат във влака.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 10:33.

28.02.13
11:25

А вчера питам една дама на улицата: “Имате ли времето?”
И тя ми вика: “Зависи за какво”.
И аз после отвръщам: “Абе, колко е часа, бре?!”

После се ядосвах пак в един гето-квартал в гето-час, в гето-град, че дори таксиметровите шофьори са чернички и не знаят имената на улиците, та питах един млад господин във видимо добро настроение и рапърски одежди: “Къде е еди-коя си улица?”
Отговор: “Ела с мен, ще ти покажа!”
Пак аз: “Ама тук някъде доста наблизо трябва да е, нали?”
Отговор: “Не, у нас!”

(dull)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 11:26.

28.02.13
11:48

с тия аромати да не се отровиш, не са ли токсични? как така “козе сирене”? боже боже :)

28.02.13
11:55

Дюкан има собстевни разработени на онлайн магазина си, но са супер скъпи и четох, че не са добри.
Затова си купих от един магазин специално за аромати, хранителни, но пък там не намерих масло и козе сирене.
После рових и намерих един концерн от хранителната промишленост, които правят ароматите за царевични пръчици, снаксове и т.н. Там имат какво ли не—най-различни сирене, различни отенъци на масла—от там взех козе сирене и масло. Там пак е скъпо и трябва да се вземе по-голяма разфасовка, което също оскъпява. Прочела съм съставките, ароматите са естествени в повечето случаи, но има и Е-та разбира се. Козето сигурно ще е с екстракт от пръч в най-добрия случай—но с козето сирене Дюкан има страхотни рецепт: като например—чипсове от обезмаслена извара или различни обезмаслени солети, както и тарти с козе сирене. Готиното е, че всичко е 0% мазнини, но мирише така, на каквото си пише. Не е много здравословно, нито евтино, но действа за моите цели.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 11:58.

28.02.13
12:40

Бе у турските магазини има барабар с “българско” краве сирене и козе. Поне у гетото у тоз моя красотен Дортмунд се намираше без никъв проблем + лютеница и там к’вото се сетиш.
Като си направиш особено чипса и солетите постни да видим к’ва е хавата.

Мнението беше редактирано от Membaris на 28.02.13 12:41.

28.02.13
15:15

Дортмунд е ОК, там бях миналата седмица—не е лошо.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.13 23:55.

01.03.13
00:03

Offtopic: Пфффф, ама друго си ако си постоянна част от пейзажа у туй гето. Абе Ruhrpott-a си е друг Космос. У цела Германия няма такава пъстрота просто, ама аз си го харесвам, колкото и да е осъзнато грозен.

01.03.13
12:28

01. 03. 2013

Честита баба Марта!

Фаза: същинска.
Ден 2-ри от 95 (тип: чисти протеини)

Закуска:

—обезмаслена извара
—ванилия
—подсладител
—1 1/2 лъжица овесени трици

Обяд:

—пъстърва на скара
—къри сос
—нискомаслена моцарела с босилек
—едно варено яйце
—квадратче черен шоколад

Следобяд:
—лате макиато

Вечеря:

—пъстърва на скара
—Мелба  (за сиропа: вода, 1/2 л. нишесте, аромат круша, канела, за сладоледа: обезмаслена филаделфия, подсладител, малко овесени трици за топинг) Вариация по тази рецепта (на френски!).
—айрян
Преди лягане:
—крем банан (rock)
(обезмаслено кисело мляко, обезмаслена извара, подсладител, жълта сладкарска боя, аромат банан)
Банановият аромат е попадение!  (rock)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 13:19.

01.03.13
23:53

Мисля да си променя ника на “Бамби”, “Тинкър Бел”, “Уенди” или “Ариел, малката русалка”, за да съм по-актуална насред тийн или поне преобладаващата тийн-мода в  женската аудиенция на тоз сайт.
Нещо тъй да са пооплача с невинни имплицитно-еротични препратки към типично женски биохимични секреции или да демонстрирам биологичното си превъзходство с изразено уж недоволство към някои типични части на женското тяло, като същевременно да афиширам ултра-сексуалност, споменвайки други райони на същото и стремеж към определен техен размер.
Вместо туй обаче, рекох да си пусна една песен на Сашка, щото без думи, тя най-добре ще адресира тази проблематика, която самата аз не мога да опиша, но ме вълнува, щото искам да се впиша и аз в контекста на всепомитащата женска конкуренция из тоя форум.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 01:01.

02.03.13
00:47

Ариелче, трябва да започнеш и да пишеш с умалителни: мелбичка, хапчица, сиренце, краставичка.

02.03.13
00:56

О, много ти благодаря за съветa!
С това поне лесно ще се справя.
Ще стане тя!
Днес си правих мелбичка, дааМ

И ПунКтОоацияТа трябва да упраям също кАто Се замислА

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 01:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1