10.12.12
13:10
Здравейте!
Вчера четох различни статии по въпроса относно чийтването в основен период.Някой препоръчват цял свободен ден,а други до няколко хранения.Реших вчера да си направя експеримент и да пробвам да направя цял чийт ден.Не ми допадна,толкова много вредна храна наведнъж явно не е за мен.Изглежда по-добре би ми се отразили 2 чийт хранения седмично(това съобразено с моите цели).Интересно ще ми бъде да споделите мнение и най-вече собствен опит по темата.
п.п.В случая говорим за основен период,когато можем да си позволяваме повече калории и т.н.
Много е кофти при мен...изям ли нещо вредно, после ми тежи на съвестта...
Примерно сега съм в основен период, но една вафла не мога да си позволя, просто после няма да мога да спя спокойно при тази мисъл :D
10.12.12
17:57
И аз вчера изядох една вафла и после цял ден ревах и накрая си бръкнах в гърлото и ми олекна.
Не сериозно и на мен ми е някво гадно като чийтна :D
Не че нещо,ама си е меко казано малоумно да не хапваш,каквото ти се дояде.Подрастващи мъже сте,тренирате сериозно,”в основен период” и не сте се засилили към Олимпията - една вафла повече или по-малко няма ви забави кой,знае колко развитието,а пък може и да ви помогне да дигнетете интензитета или да увеличите тежеста - знае ли човек.Естествено,разковничето е в количеството.
10.12.12
19:24
На мен ми е гадно да ям вредни храни вече от както тренирам все здравословно се храня и някои път 1 път на 2 месеца ако хапна нещо вредно ми тежи на съвестта и не ми харесва..
Е под “всеки ден” разбирам някой бонбон, малко шоколад, солети, пуканки - да, но бургери, мекици, пици, дюнери, банички не съм ял от 2 години :D
12.12.12
20:46
Ако си ектоморф кат мен, можеш да си чийтваш редовно, всеки ден едно хранене може да ти е квото си искаш, но ако през останалото време не хапваш качествена храна си оставаш клечка.
Да, но за жалост съм средно между ендоморф и мезоморф, но повече ендо.
Е, вече изчистен, но ... все пак лесно качвам мазно
16.01.13
15:33
След известен опит с чийт дейове мога да кажа само - твърдо не! Към края на деня става доста грозна картинка... виновно ти е, тежко на стомаха, трудно се спи от всичкия въглехидрат. На всичкото отгоре не си усетил удоволствие и от половината от изяденото, защото си бързал да налапаш де що видиш. Вярно, че не можеш да качиш кой знае колко, за един килограм трябваха около 7000 и кусур калории над maintenance, но просто не е приятно и оттам се губи и смисълът на начинанието.
Cheat meal на 5-6 дни е доста по-разумният вариант.