увеличена простата ?

11.05.05
16:18

винаги сам се чудил какво ли значи това ? каде е простатата ?

11.05.05
16:22

[quote author=”^MaD^”]винаги сам се чудил какво ли значи това ? каде е простатата ?

Увеличената простата притиска пикочния мехур и от това се получават чести позиви за уриниране. Поради по-големия си обем притиска и някои кръвносни съдове и така може да увреди половата функция. Леките случаи се влияят добре от медикаментозно лечение (дългосрочно - за да има ефект, трябва търпение), а тежките се лекуват оперативно чрез отстраняване на простата.

11.05.05
16:28

мерси може вече да затворите темата :)

11.05.05
21:40

бе нека не я заттварят щото не е баш както ти го е обяснил Boby_

простата е жлеза която е намира горе доло под пикочния мехур и ОКОЛО пикочопровода. При разрастването и започва да притиска пикочопровода в резултат на което преминаването на урината или спермата е съпроводено със зверски болки.

Иначе за притискането на пикочния мехур...при обем около 1литър дали му пука на болния че ми е станал 800 милилитра обема при положение че така или иначе когато е пълен на около 1/3 на човека започва да му се пикае

11.05.05
22:05

И аз си признавам, че хич ме няма с тези простатни истории, ама много ги говорят...

Интересува ме от какво по-конкретно се получава такова нарастване и може ли да се прави някаква добрапрофилактика. Да, знам че е от ЕГН-то, но нещо по конкретно да може да кажете...?

22.05.05
16:07

Neshto nemi raboti tazi funkcia za bulgarski a niamam bulgarski na klavishite. Ne sum Bulgarin taka che se nadiavam da mi se prosti za malko.
Mnogo iskam da znam tozi ezik ama mai za 6 meseca ne stava, nali?
Taka…
Ovelichavaneto na prostatata e 99% zaredi Androgeni`chen effect, koito idva zaredi Testosterona. Tva e ili pri po vuzrastnite ili pri teya deto vzimat
“Turbo"to (govorya za steroidite).
Mezhdo drugoto, mozhe da si pipnesh prostatata ako si vkarash prusta vuv… nu… znaesh kade… Kato usetish edna leka bolka znaesh che si tam… Ne che sum probval, ama taka chuh… ;)
Znam che shte se iztrie tozi Post taka che niama smisul da mi viarvash i/ili da paktikuvash kakvoto kazah predi.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1