13.12.12
15:07
Здравейте.Понеже не знаех къде точно да напиша тази тема я написах в този раздел понеже включва тренировки.
Всеки е имал някакво спречкване с някой или просто си има хора,които нарочно те дразнят и обиждат че да се стигне до бой.Така въпроса ми е когато например някой те псува или обижда и се стигне до бой понеже ти няма как само да му мълчиш поне за мен е така де как да постъпиш в боя и какъв вид бойни изкуства да започна да уча.Впрочем може да посочите кои бойни спортове най-помагат и с кои имаш повече предимство.Посочете ако обичате кои мускулни групи да се тренират.Тоест с кой вид боен спорт можеш да имаш по голяма полза в уличен бой например.Аз не съм биткаджия,но ако някой иска да се бием не мога просто да му стоя и той да ме бие!
За жалост цялата истина е, че в днешно време е така. Хората понякога вървят и викат ” Бии ме “. Затова нема да се спускам в дълги уводи, изводи и т.н. за това, че не е правилно да се биеш. MMA, KickBox, Muay Thai биха ти помогнали доста. Можеш да тренираш и във фитнеса 2-3 дена и не бодибилдърската.
13.12.12
16:13
Бойното изкуство не те учи просто да се биеш, или като някои те закача, веднага да му скочиш на бой и да го размажеш. БИ те учи на самоконтрол, да точна преценка, на бързина, издържливост и силна воля. Не си мисли, че като учиш БИ си непобедим, отново може да те бият. Всичко е върпрос на самоконтрол ;)
Хората са измислили техники за самозащита.Научи ги тях.Когато те нападнат отговаряш с тях.Не влизай в излишни разправии ако не е крайно наложително.Едно нещо съм научил от побоищата,че няма нищо мъжкарско в тях.Като бойно искуство мисля,че айкидото е за теб.
13.12.12
16:23
Насочи се към бойното изкуство - гладко бягане! Срамно е, но е безболезнено.
Най-големия боец, който познавам, приключи земния си път след среща с един 60 кг. неуравновесен човек.
Но ако искаш да тренираш бойно изкуство, за да усъвършенстваш тялото си - избора е голям.
Всяко бойно изкуство или боен спорт би ти помогнал от техническа гледна точка, дргоуо вече опира до сърце, непукизъм и на моменти граничи с пълна простотия.
+1 @Владимир Караиванов. Бягай бързо, че не се знае я нож, я някой бокс или направо пистолет. Ако не ти пука за никой и най-вече за близките ти отговаряй и ти. На улицата бойния спорт няма да ти помогне, най-много да се помислиш за някой и да си заминеш бързо бързо.
казано от Владимир Караиванов на 13.12.12, 16:23:
Насочи се към бойното изкуство - гладко бягане! Срамно е, но е безболезнено.
Най-големия боец, който познавам, приключи земния си път след среща с един 60 кг. неуравновесен човек.
Но ако искаш да тренираш бойно изкуство, за да усъвършенстваш тялото си - избора е голям.
Владо, докато да видя темата и ти вече си ми изказал мисълта :) Само бих добавил, че и бягането с препятствия също не е за подценяване. И изобщо всякакви дисциплини свързани с бягане са най-ефективни в подобни ситуации.
Няма нищо срамно да избегнеш битка ако има възможност и няма реална необходимост да се биеш. Дори и да отнесеш някой и друг тупаник, по-добре е да избегнеш да се биеш отколкото да се сбиеш.
Един мой състезател, шампион по кик-бокс, след като излезе от болница, където едвам го бяха спасили, ми разказа какво се е случило по време на сбиване.
Сбил се в дискотека. Неговите думи “По едно време ме ръгна в черния дроб, та чак се присвих. Обаче нали си ме учил да не се предавам, надигнах се и с един десен го нокаутирах. След което излязох победоносно от дискотеката. Погледнах се и си видях червата.”
Бяха го разпрали с нож като прасе, без дори да разбере. Кел файда, както казват комшиите, че е нокаутирал опонента.
Мен като ме питат какво правя в подобни ситуации винаги отговарям, че първия спорт, който съм тренирал е лека атлетика - 100 м гладко бягане.
13.12.12
18:23
Спринтове и кросове ;)
Понякога и един поглед стига ;)
Много ми е провървяло напоследък на конфронтации някакви...Днес търсих някакъв склад с колата и както си зяпам, виждам склада,рязко свивам,и леко взимам предимството на един(които се оказаха 2-ма гамени на около 18-20 г) нямаше да се стигне до ПТП,защото колата им беше далеч,но ситуацията изискваше да ги изчакам...извиних се с аварийки и махане...! Та този демонстративно намаля,спира,дава бавно назад докато се изравни с колата ми и се появяват 2 чифта кръвнишки погледи...аз ги погледнах въпросително и учудено...от там израженията се сменят и следва плавно потегляне по живо по здраво,без псувни,без слизане! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 13.12.12 19:03.
13.12.12
20:41
казано от гн.Хаджиев на 13.12.12, 15:07:
Здравейте.Понеже не знаех къде точно да напиша тази тема я написах в този раздел понеже включва тренировки.
Всеки е имал някакво спречкване с някой или просто си има хора,които нарочно те дразнят и обиждат че да се стигне до бой.Така въпроса ми е когато например някой те псува или обижда и се стигне до бой понеже ти няма как само да му мълчиш поне за мен е така де как да постъпиш в боя и какъв вид бойни изкуства да започна да уча.Впрочем може да посочите кои бойни спортове най-помагат и с кои имаш повече предимство.Посочете ако обичате кои мускулни групи да се тренират.Тоест с кой вид боен спорт можеш да имаш по голяма полза в уличен бой например.Аз не съм биткаджия,но ако някой иска да се бием не мога просто да му стоя и той да ме бие!
Няма еднозначен отговор на въпроса ти,въпроса е кое как ще можеш да го използваш в дадена ситуация.По-нагоре някой спомена за трениращи бойни изкуства,които ядат дървото...Ако ще и Рамбо да си,в повечето случаи не знаеш какъв идиот има срещу теб и дали ще ти извади нож,бокс или нещо подобно,така че избягвай всякакви конфронтации с непознати.Но виждаш ли,че вече няма как да се предотврати ситуацията най-важното е да нанесеш първия удар с който евентуално да имаш преимущество,да го свалиш на земята и т.н.. А това с бягането че не било срамно...да бе да..това ако не е срамно,кое ще е ? Не говорим за ситуация 10 на 1 естествено (въпреки,че в повечето случаи 10 на 1 е по-безобидно от 3 на 1 ) , естествено ,че ще си плюеш на петите тогава,говорим за ситуация 1 на 1,2 на 2 и т.н... Та общо взето това е което имах аз да кажа,бягай от конфронтации,но наложими ли са - вземи надмощие докато можеш.
Най-тъпата причина да се занимаваш с БИ! За да станеш добър и да ти вършат работа в реална ситуация, ти трябват много години усъвършенстване, а през тези години постепенно ще ти минат мераците за улични битки. Ако искаш защита, вземи си бодигард.
Мнението беше редактирано от Anthony на 13.12.12 22:08.
казано от Intolerante на 13.12.12, 20:41:
..
Само дето има бая разлика в това да ти скочат 2-3 ма или 10…Според теб кога е по—опасно !? ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 13.12.12 23:33.
http://www.youtube.com/watch?v=adsM1psbujk
Голяма сцена!!!
Или както казваше Маршала от Русе...брадата мускули няма Славе, добре си ти, че бягаш бързо:)
От всичките побоища и свинщини, в които съм участвал...май най-добре се справят борците, дето знаят и да удрят.
Тренирам и помагам на няколко ММА-бойчета...за съжаление, те искат да се научат да се бият и да яки и издръжливи, че да могат да мачкат по улиците.
Та, ако и това са твоите предпоставки, ставате много и все някои ще го карат в болницата...лошото е, че в някои случаи някои остават и там...примери също мога да дам, но нямам желание.
Затова, ела да ти покажа как се бяга бързо и ефективно.
Вече има случаи, в които трябва да защитиш семейство, приятел...но надали ще ти се наложи да се изправиш срещу Стъки.
И последно...тия, дето много лаят, не бият много. Повече се пази от тихите биячи. С времето ще се научиш да ги разпознаваш:)
14.12.12
12:29
Момче ,никакъв боен спорт няма да те подготви за бой на улицата това си го избий от главата ,примери ако искаш дал господ.
За да се научиш да се биеш на улицата, трябва да се биеш на улицата ..почва се от ранна юношеска възраст трупа се опит необходим е и и малко късмет естествено и грубата сила върши доста работа вервай ми и разни подръчни средства се използват задължително и изобщо не е като на ринга или на тепиха .
Има една порода момчета и мъже аз им викам улични песове, саморасляци със страхотна психика и бърза преценка на ситуацията ,тренирали са по малко нещо силни са ,като те гледа те изучава ще може ли да ти строши главата или не..за тях не важат рицарски правила гонгове и т.н не е добре да имаш подобен противник....така че съвета на Влади за бягането си остава най адекватен .. Поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 14.12.12 12:30.
Има една поговорка ,, Десет плана за това как да спечелиш битка не струват колкото един как да я избегнеш’‘
14.12.12
14:32
казано от Jikata на 13.12.12, 19:02:
Понякога и един поглед стига ;)
Много ми е провървяло напоследък на конфронтации някакви...Днес търсих някакъв склад с колата и както си зяпам, виждам склада,рязко свивам,и леко взимам предимството на един(които се оказаха 2-ма гамени на около 18-20 г) нямаше да се стигне до ПТП,защото колата им беше далеч,но ситуацията изискваше да ги изчакам...извиних се с аварийки и махане...! Та този демонстративно намаля,спира,дава бавно назад докато се изравни с колата ми и се появяват 2 чифта кръвнишки погледи...аз ги погледнах въпросително и учудено...от там израженията се сменят и следва плавно потегляне по живо по здраво,без псувни,без слизане! :D
Ти не си обективен пример ;) Това е малко като оная история за Мусаши ;)
Такива въпроси винаги са ме кефели. На какво БИ да се запиша - ми на каквото ти е кеф. Дали ще можеш да се защитиш на улицата не е въпрос на какво БИ си тренирал, а как си тренирал и колко си тренирал, а най-вече е въпрос на дух и психика за бой. Има трениращи БИ, които в залата са страшни, а на улицата са като зайци. Има и точно обратното - на състезания не се представят никак, а на улицата са непобедими. Има и трета категория, ама тях само по ТВ може да ги срещнеш, много рядко на живо.
казано от James Hinks на 14.12.12, 14:32:
Не я знам историята :)
Но е факт,че лапетата бяха на нож и нещо ги спря...знам ли,може би не съм им се видял толкова беззащитен ;) :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 14.12.12 14:36.
14.12.12
14:39
казано от Jikata на 14.12.12, 14:36:
казано от James Hinks на 14.12.12, 14:32:
Не я знам историята :)
Мързи ме да я пиша сега.
казано от Jikata на 14.12.12, 14:36:
Но е факт,че лапетата бяха на нож и нещо ги спря...знам ли,може би не съм им се видял толкова беззащитен ;) :D
Или ножа им се е видял малък ;)
Ръкописа на петте пръстена..? ;)
ПП: Миямото Мусаши
Мнението беше редактирано от Jikata на 14.12.12 15:01.
14.12.12
14:54
Историята, в която влезнал в една школа и искал да се срещне с майстора, но него го нямало. Когато тръгнал да излиза, всички ученици взели да го предизвикват и в двубои оставил школата почти без последователи. След време стария игумен на манастира Ходзоин му казал, че всички го предизвикват на двубой не защото е станал известен майстор, а защото излъчвал агресия. Мусаши го попитал какво да направи, за да избегне такива двубои и игумена му казал “Научи се да излъчваш смърт” .
14.12.12
16:02
като говорим за японците...” Затоичи”, 23 серии гледах. Преведени на руски. Ето там е истинското излъчване на главният герой! Най хубавият сериален филм, според мен.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.12.12 16:03.
абе преди всичко гледай да избягваш напълно боищата...първо не знаеш дали някой 50 килограмов пишлигар няма да те наръга к*рвачката или да изникнат от някъде 50 човека негови аверчета...защото чесно да ти кажа не се вижда често някой като е сам да тръгне да се дръвчи,а обикновенно е пред компания или момичета да се прави на голяма работа.то не че значи че кучето което лае хапе.познавам много хора,които се дръвчат всеки ден и всеки ден ги бият и въпреки това не търпят превъзпитание. но друг е въпроса,че ако ще и някой досадник на улицата да те закача,да му отвъртиш 1 лек шамар,той нещо да залитне да си удари главата някаде и кво става? пред 20 човека свидетели си ударил човек и той е умрял...сам можеш да прецениш какво би се случило с тебе.
ПО Темата: разни борба,джудо,самбо и тем подобни ключове и събаряне...защото не винаги за твоята цел “самозащита”, на улицата ще са ти полезни примерно някакви високи ритници или някви подобни...защото в уличните боеве често те дърпат за качулката или за косата с 1 та ръка налагат с другата,плюят,хапят и прочие и няма да ти позволят толквоа да използваш чисти удари от разстояние и гардове и прочие.това си е лично мое мнение...а и най добрите мма бойци са добри “борци” (думата я ползвам като обобщено понятие на подобните бойни спортове самбо и други)
12.04.13
21:53
тренировката в зала определено ще помогне, поне за адекватна някаква реакция... Иначе да се научи човек на самоотбрана или на определени реакции с гледане само няма да стане... тренировка тренировка, тренировка :) Вече бойните зали са достъпни за всички и е лесно да се намерят
http://www.mma-bulgaria.com/
http://www.warrior-bg.com/
13.04.13
17:41
препоръчвам винг чун или джудо
17.04.13
17:32
Аз бих избрал или кикбокс или английски бокс.
18.04.13
12:35