13.12.12
21:07
Здравейте, след като забременях качих доста излишни килограми. След раждането успях да сваля нещо, което за мен не е задоволително. Ям предимно плодове, зеленчуци, кисело мляко. Сладкото, заедно с хлябът съвсем изчезнаха от менюто ми, рядко пия вода, пуша и пия по много кафета :) С малко бебе вкъщи ми е сложно да ходя по фитнеси, затова въпросът ми е как да постигна желаните резултати в домашни условия, а именно свалянето на 8кг :) Благодаря на всички!
Ако беше кърмила, нямаше да имаш 3те неприятни навици “пуша, пия много кафета и не пия вода”. Поправи тези три неща, започни да ядеш нормално и ще си върнеш формата. Какво значи “нормално”...разрови се в милионите теми за отслабване и почети малко. Сигурно се сещаш, че не си първата в този форум дето иска да отслабва ;)
13.12.12
21:25
От известно време се ровя непрекъснато, но чета толкова много противоречиви неща, че съвсем се обърках :) С кафето и водата мога да се справя, но с цигарите едва ли...
14.12.12
09:31
Най-голямото противоречие, което може би си срещнала, е в мненията на форумите относно начините на отслабване. Сред майчините сайтове и тези на недобре осведомените млади момичета цари мнението, че по пътя на лишението се стига до заветната фигура-мечта, така че идеалният вариант е приемането на не повече от 700 калории дневно (просто защото числата нагоре изглеждат твърде големи и страшни), някое и друго упражнение на Хайди Клум и цигарата и кафето на площадката.
В този форум, както и в други такива - посветени на здравословното живеене и природосъобразен път към каквато и да е промяна, ще срещнеш съвсем различно, дори донякъде противоположно мнение. А именно:
- Не ограничавай, а спри полуготовите, рафинираните, подсладените и пресолени храни, пърженото, транс-мазното.
- Примемай богата на хранителни вещества храна. Тя включва адекватно количество протеин, въглехидрати и мазнини. (Ако не знаеш как да прецениш разпределението на калориите, прочети различните режими на хранене в сайта, избери си удобен за теб и посмятай http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi ) Храни като месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, овес, сурови ядки и студенопресовани олия са добре дошли.
- Не прекалявай с плодовете. Фруктозата може да ти изиграе лоша шега в прекомерни количества. Един-два плода на ден са достатъчни.
- Пий вода.
- Тренирай. Дори да не можеш да посещаваш зала, прави силови упражнения вкъщи. Те може да са със собствено тегло, а още по-добре да инвестираш в свободни тежести и да включваш упражнения и от двата типа за максимален резултат (Избери си упражнения за различните части от тялото и си сглоби тренировки за 4-5 дни от седмицата http://www.bb-team.org/fitness/exercises ).
пОздрави
- За цигарите - разбира се, че можеш да ги спреш. Всякакво твое оправдание за мен ще се чете единствено и само като “липса на воля”. Така че просто си прецени дали ще работиш за своето добро състояние и за собствения си живот, или ще предпочетеш да си лежиш на старата добра рутина, измисляйки си оправдания за пред самата теб.
14.12.12
17:26
казано от Miss Fight на 14.12.12, 09:31:
Най-голямото противоречие, което може би си срещнала, е в мненията на форумите относно начините на отслабване. Сред майчините сайтове и тези на недобре осведомените млади момичета цари мнението, че по пътя на лишението се стига до заветната фигура-мечта, така че идеалният вариант е приемането на не повече от 700 калории дневно (просто защото числата нагоре изглеждат твърде големи и страшни), някое и друго упражнение на Хайди Клум и цигарата и кафето на площадката.
В този форум, както и в други такива - посветени на здравословното живеене и природосъобразен път към каквато и да е промяна, ще срещнеш съвсем различно, дори донякъде противоположно мнение. А именно:
- Не ограничавай, а спри полуготовите, рафинираните, подсладените и пресолени храни, пърженото, транс-мазното.
- Примемай богата на хранителни вещества храна. Тя включва адекватно количество протеин, въглехидрати и мазнини. (Ако не знаеш как да прецениш разпределението на калориите, прочети различните режими на хранене в сайта, избери си удобен за теб и посмятай http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi ) Храни като месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, овес, сурови ядки и студенопресовани олия са добре дошли.
- Не прекалявай с плодовете. Фруктозата може да ти изиграе лоша шега в прекомерни количества. Един-два плода на ден са достатъчни.
- Пий вода.
- Тренирай. Дори да не можеш да посещаваш зала, прави силови упражнения вкъщи. Те може да са със собствено тегло, а още по-добре да инвестираш в свободни тежести и да включваш упражнения и от двата типа за максимален резултат (Избери си упражнения за различните части от тялото и си сглоби тренировки за 4-5 дни от седмицата http://www.bb-team.org/fitness/exercises ).пОздрави
- За цигарите - разбира се, че можеш да ги спреш. Всякакво твое оправдание за мен ще се чете единствено и само като “липса на воля”. Така че просто си прецени дали ще работиш за своето добро състояние и за собствения си живот, или ще предпочетеш да си лежиш на старата добра рутина, измисляйки си оправдания за пред самата теб.
Много благодаря за изчерпателния отговор, точно от това имах нужда :) Нека има повече хора като теб! Благодаря ти още веднъж!
04.04.15
01:03
Здравейте,
Не знам дали пиша на правилното място, моля да ме извините ако съм объркала, но съм от скоро в този форум.
Аз съм на 27 години, 78кг...висока съм 170см....до преди година не качвах повече от 66-67кг (което пак е в повече за мен) но сега вече доста съм изпуснала нещата, и просто не знам от къде и как да започна. До сега никога не съм се ограничавала нито в количество на храната нито в каквото и да било....не тренирам нищо за съжаление, работя на бюро...разбирам, че при този начин на живот е нормално да напълнея, но искам да се коригирам....НО не зная от къде да започна. Пушач съм, пия кафе, алкохол през уикенд вечерите...с две думи всичко най-лошо.
Виждам, че тук има доста хора които са чели и разбират много от отслабване, стягане, хранителни режими и т.н. Моля да ме насочите и посъветвате от къде и как да започна, трябва ли да се срещна със специалист диетолог...целта ми е 56-57 кг.(звучи амбициозно...но съм се амбицирала много)
Благодаря предварително на всеки откликнал на молбата ми за помощ.
Изчисли си калориите, които ти трябват, за да поддържаш, след това махни не повече от 15%. Започни да ходиш на фитнес и тренирай силово. Не с розовите (или сините :D) гирички, не и на пътеката или колелото по един час. Цялото тяло всеки път. 3 пъти седмично. Бъди активна в свободното си време. Позволявай си това, което обичаш, но с мярка. И се зареди с търпение. 20 килограма ще ти отнемат минимум 6-7 месеца, най-вероятно повече. И то ако си стриктна.
Личен съвет - Захващай се само ако наистина имаш мотивация и желание. Иначе не си губи времето, не си троши нервите и си живей живота. Следвай целта си САМА, не натоварвай хората около себе си. Никой не е длъжен да козирува, защото ти си на диета.