14.12.12
21:23
Привет на всички, искам да ви помоля за помощ относно избор на добавка за качване на маса. На 21 години, 190см висок, 90 килограма, целта която искам да постигна е масивна телесна структура без някакъв “впечатляващ” релеф. Имам обаче няколко проблема които искам да споделя с вас, преди да започнем с съществената част.
Главно причината поради която съм се насочил към покачването на масата и тренировките за “много сила за малко време” е защото в следствие на определени обстоятелства ми се наложиха да ми се направят доста операции, като при една от тях изгубих далака си и заради това, не мога да издържам много време на интензивни тренировки и доста бавно се възстановявам след тях. Другият проблем който е че съм студент и нямам много време за тренировки - максимум 2 пъти седмично, през останалото време лицеви сутрин или вечер. Храненето ми също нито е много здравословно нито пък редовно, най-често не закусвам изобщо с лек обяд( баничка,пица или нещо от сорта) и обилна вечеря, като ям предимно някакъв вид месо. Сънят също ми е оскъден максимум 8 часа дневно, накратко в повечето време съм или физически, или психически изморен и затова искам да си закупя някакъв вид добавка, която да ме възстановява по-бързо, също така да спомага с покачването на мускулна маса. Прочетох малко теми във форума и стигнах до извода че суроватъчният протеин е добавката за целта. Продукта на който съм се спрял е “Pure Nutrition Pure Whey” но до сега никога не съм взимал каквито и да е добавки и искам да се посъветвам с вас дали въпросната ще ми свърши работа за целта избирал съм я според финансовите си възможности. Прочетох също че тези протеинови шейкове могат да се използват като за добавка при хранене и възможно ли е да се използват примерно като някакъв вид закуска и какъв е максималният допустим дневен прием на такъв вид добавка? Също така искам да попитам има ли нещо допълнително което трябва да спазвам при приемането на добавка от този вид като консумиране на повече течности или нещо от този род ?
Поздрави!
14.12.12
23:39
Пий течни калории БЕЗ алкохол - Мляко, фрешове, боза с литри.
Тренировка два пъти седмично - цяло тяло, нещо от 5x5 или Начална Сила на Рипетоу. Клек, лег,тяга, цивилна преса, набирания. Фокусирай се да добавяш тежести на щангата непрекъснато. Добавки - един креатин ще ти свърши добра работа, а е евтин, мултивитамини, но ако пиеш домашно мляко и фрешове с литри няма да имаш нужда много от хапчета.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 14.12.12 23:40.