Съвети за тренировки в домашни условия?

Първо да се представя. Казвам се Станислав на 27 години 188 висок 102 килограма. Вече съм взел твърдото решение да започна да тренирам понеже бях в застой повече от 6 години и доста съм се отпуснал и съм станал мазничак и не мога да се понасям!
Не обичам да ходя по фитнес залите, а предпочитам да тренирам в къщи и на лостове. Сега съм си поръчал тежести за дъмбел, но искам да питам мога ли в един ден да тренирам бицепс, трицепс, рамо, гърди и гръб? Идеята ми е единия ден да тренирам с дъмбелите и евентуално да ходя на лостове, но сега е доста студено и едва ли ще ходя и на лостове, а другия ден понеже имам крос тренажор да правя интензивно кардио. Моля да ми дадете съвети за тренировките, защото до сега четох, но информацията е прекалено много за мен и не мога да намеря всичко което ме интересува за това иксам да се получи една дискусия с темата която пиша. Също така може да ми припоръчате и някакви хранителни добавки? Не искам много да ги свалям килограмите най - много 10 килограма. Възможно ли е да си запазя килограмите, но да стопя ненужните мазнини и как? Има и още нещо което не знам дали тук да споделя, но имам един проблем когато правя кофички понякога изпитвам силна болка в гърдите точно по средата в слънчевия сплит и поради тази причина не съм ходил да правя кофички от няколко месеца, защото в последно време не мога винаги ме боли....
Ходих на лекар направиха ми снимка и ми казаха, че нищо ми няма, но дори и в момента когато ( не знам как да го обясня) си стегна гръдния кош усештам много лека болка и за това спрях с кофичките. Кофички правя 4 серии по 12-15 повторения. Възможно е да не правя достатъчно загряване, но въпреки това ми се струва странно вече толкова време да го усещам. Споделете и как загрявате преди тренировка (упражнения). Може и да ми препоръчате дневника на някой от форума.

Темата беше редактирана от Станислав Гечев на 17.12.12 01:40.

Поздравления, че си решил да започнеш с тренировките. Въпросите са ти твърде общи обаче и няма как да се мине през всички тях в рамките на една тема.

Вярвам, че категориите “101” във всеки от разделите тук ще ти даде достатъчно информация за старта. След това, ако имаш конкретни въпроси, нека ги обсъдим тук.

Добре започвам пак да чета, но ще се радвам и на отговори от други хора :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1