Качване на килограми

20.12.12
19:24

На 20 години съм 173см 54кг
В началото на годината бях 52кг, спрях цигарите, започнах да ям по 3-4 пъти на ден(нормално) и тренирах 1месец в къщи и 1 месец във село у един приятел, който има фитнес уреди и станах 61кг, но след това той замина за Европа по работа и аз спрях да тренирам. Спрях да ям редовно - максимум 3 пъти на ден, най-често 2, и в повечето пъти замествах третото ядене е чипсове, снаксове, пуканки и сладки неща и естествено пак станах кожа и кости, водейки застоял живот пред компютъра и не правейки нищо, освен по някоя дискотека...
Сега съм решен, както спрях цигарите и вече от година не съм пушил, така и да започна друг начин на живот с повече храна... Не искам да стана “животно” просто да кача 10килограма, да се върна в 60+ , а ако може и 65+ ще е перфектно. Не искам задължително мускулна маса, а може и просто маса, но естествено ще си тренирам в домашни условия...
Въпросите ми са:
1. Колко калории трябва да приемам на ден за моето тегло?
2. Колко пъти да ям на ден?
3. Какъв хранителен режим бихте ми препоръчали?
4. Какво бихте ми препоръчали да взимам към храната?
Понеже нямам възможност да ходя на фитнес, защото в село няма и трябва да пътувам всеки ден само заради фитнеса, а не ми се иска да се местя в апартамента, въпреки че знам, че има разлика и е по добре на фитнес, защото в началото на годината качих 5кг за един месец от фитнеса и 4 за един месец от домашни тренировки, а и се чувствах много по-добре там. Ако кача пак така за 2 месеца ще е много добре, но тогава бях спрял точно цигарите и може  те да са оказали влияние за бързото качване...
5. В домашни условия, какво мога да правя, освен коремни преси, лицеви опори и лост използвайки асмалъка?  :D
Моля за съвети!

казано от Bobi Turboto на 20.12.12, 19:24:

Въпросите ми са:
1. Колко калории трябва да приемам на ден за моето тегло?
2. Колко пъти да ям на ден?
3. Какъв хранителен режим бихте ми препоръчали?

Прочиташ внимателно важната тема в този раздел.

казано от Bobi Turboto на 20.12.12, 19:24:

4. Какво бихте ми препоръчали да взимам към храната?

Още храна. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1