Помощ за избор на кростренажор

Здравейте!
Реших да си купя кростренажор за домашна употреба през зимните месеци.На пазара се предлагат много модели с различни параметри и цени и не мога да се ориентирам кой е по-подходящ за мен. По другите форуми пък пишат предимно жени тръгнали да слабеят,които нищо не разбират...
Значи аз съм бивш гребец(кану-каяк),но откакто спрях да тренирам преди 7 години качих 20-тина кг.Сега съм към 102кг,185см. Мисля че евтините модели няма да издържат повече от 10-тина тренировки с моето тегло.Гледал съм ги по Техномаркет и разни други магазини и ми се струват много кекави.. Сумата,която мога да отделя е около 1000лв.
По-принцип бях се насочил към гребен тренажор,но се отказах тъй като заема повече място,а и примерно приятелката ми няма да седне да го ползва..а кростренажора е по-популярен при жените и се надявам,че и тя ще го ползва.
Ще се радвам да дадете съвети за марка,конкретни модели,параметри... Благодаря предварително.

Здравей,

Хвърли един поглед на тези теми, за да не повторим нещо от там - доста модели са разгледани.

21.12.12
19:47

Кростренажор не се препоръчва да се ползва от толкова тежки хора.

21.12.12
21:22

Здрасти, да ти кажа моето мнение е ,че имаш ли го у вас до месец два и започва да събира прах .Вкъщи имахме колело като го купи баща му страшна радост беше не можем да се вредим всичките колоездачи . През деня вместо да уча въртях колелото , та накрая взе да го заключва за да не въртя :D Минаха 2 месеца и спрях да го поглеждам и така 1-2 години. Едни приятели изявиха желание дадохме им го същата работа 2 месеца и това беше . След което оперираха приятелката дадох го на нея нямаше и месец . Сега е в един приятел майка му искала да върти ама иди да го видиш прашасало цялото. От всички тези случай стигам до извода ,че в домашни условия нещо липса мотивацията или бързо се изпарява. Щом си решил взимай не искам да те разубеждавам (y)

23.12.12
20:29

казано от Anelia на 21.12.12, 19:47:

Кростренажор не се препоръчва да се ползва от толкова тежки хора.

102 кг не е чак толкова тежък.  Аз като си взех моя бях 140 :)

Vasil какъв модел и марка е твоя ? Не се ли разскърца след няколко часа общо въртене?

25.12.12
11:39

казано от Адриан Стоянов на 24.12.12, 14:44:

Vasil какъв модел и марка е твоя ? Не се ли разскърца след няколко часа общо въртене?

Здравей. Няма да съм ти много полезен. Кростренажора е някакъв китайски. Нищо не пише на него. Взех го 2-ра употреба от обява в този форум. Иначе е доста масивен и здрав. Купил съм си грес за смазване защото се случва да се разскърца от време на време. Като цяло съм много доволен от машинката. Откакто я имам съм свалил над 20 кила. Ако се тренира редовно си е доста полезен уред :)
Ако искаш провери какво има в Метро. Преди 2 години когато аз търсех имаше едни Kettler-и по 800-900 лева, които доста ги хвалеха. Сега не знам какво е положението. Успех

27.12.12
21:33

Аз преди година, също имах дилема относно това какъв уред да си взема! Просто отидох в няколко магазина и се уверих на място. Повечето уреди са зле направени, затова са и евтини. В ниския ценови клас, ако искаш да вземеш нещо що годе качествено, бих ти препоръчал Кетлер. Що се отнася до вида уред, аз лично избрах велоергометър. За 1000лв. какъвто бе бюджета ми, велото е много добро, напълно автоматично, докато за кростренажор тази цена е смешна. Все пак си голям мъж, и като се заклатиш на някой евтин кростренажор, ще си е мъка, и вероятно няма да ти е кеф. А пък не знам защо си мислиш че приятелката ти няма да хареса гребен тренажор. Във Фитнеса на Академик, където тренирам мацките редовно си ги ползват, аз също от време на време, и ми е голям кеф - защото е по-различно :)

Здравейте, моля за мнение, ако някой е използвал крос и велоергометър 2 в 1 на gorilla sport

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1