Отслабване на крака

23.12.12
17:28

Искам да сваля няколко килограма на краката само.. Другата част от тялото ми е супер (дори искам да сложа някое кило..). От малък имам здрави крака и до ден днешен са такива.. Костите са ми големи.. Във фитнеса правя следните упражнения, които са само за мускули предполагам..
1. Клек с щанга 5 серии
2. Лег преса 3 серии
3. Бедрено разгъване 5 серии
4. Бедрено сгъване 3 серии
5. Калф машина 3 серии

Дайте някакви съвети, да тичам ли, да въртя ли велоергомертъра..? Впрочем, майка ми има велоергометър вкъщи на Кетлер и се чудя дали ще помогне, ако започна да го въртя?

Благодаря.

Noctis Caelum

23.12.12
18:23

Здравей Vladislav.Такова нещо като премахване на мазнините от определена част на тялото няма.Това,че мускулатурата на краката ти е по-добре развита и расте по-лесно може само да те кара да се чувстваш добре.Моят съвет е да продължиш тренировките с тежести за крака,а не да ги зарежеш и да използваш само велоергометър.Не се притеснявай,с течение на времето ще развиеш горната част на тялото си и този “дисбаланс” ако може така да го наречем няма да ти прави никакво впечатление.

Поздрави и успех.

23.12.12
19:40

Няколко неща:

“Във фитнеса правя следните упражнения, които са само за мускули предполагам..” не се сещам за движение в човешкото тяло, което да не изисква малко или много активация на мускулатурата.

Хубаво тренираш краката, а горната част на тялото ? Проблема ти се решава лесно, почвай да натискаш горната част на тялото и да оправиш визията чрез качване на мм в гърди, рамене, гръб.... ;) А това с генетично големите и здрави крака ще ти носи само и единствено ползи в бъдеще....

Я сложи тези бедра да се саднем малко :)

Това с костите е интересно изказване ... Аз поне досега не съм чул да са открили дебел/ широк скелет. А относно краката както ти казаха другите имаш вариант да качиш мускулна маса в горната половина на тялото и така да компенсираш или както направих аз ( имах същия проблем - краката ми вървяха много по- бързо и по едно време трудно си намирах дънки/ панталони , който да ми седят като на нормален човек ) да направиш някакъв период от 2-3 месеца примерно в които да правиш аеробни тренировки и примерно  по тренировка за крака на две седмици, ако сега ги правиш по веднъж седмично.

26.12.12
22:33

казано от Мартин Георгиев на 24.12.12, 19:14:

... да направиш някакъв период от 2-3 месеца примерно в които да правиш аеробни тренировки и примерно  по тренировка за крака на две седмици, ако сега ги правиш по веднъж седмично.

Какви са тези аеробни тренировки? Аз тренирам краката веднъж седмично, искаш да кажеш да правя една седмица крака, една седмица някакъв вид кардио като бягане на пътека или велоергометър?

п.п Аз си се развивам нормално като мускулатура откакто съм започнал фитнес преди 8-9 месеца грубо (от 35 на 37.5см бицепс един пример), но се чудех дали мога да сваля килограми само на една част от тялото (краката).. Не мога да тренирам по-усилено горната част на тялото при положение, че правя по 5 упражнения за гърди, 6 упражнения за гръб, 4 за рамо... Между другото не взимам никакви хранителни добавки.

Мнението беше редактирано от лежачка на 26.12.12 22:36.

27.12.12
18:21

Не става ясно дали смяташ, че имаш прекалено много мазнини по краката и искаш да ги няма, или просто се развиват мускулите на краката по-бързо. Ако е второто, просто тренирай краката по-рядко, да речем веднъж на 2 седмици, и наблегни на горната част на тялото. С времето ще се изравнят. Ако е първото, нямаш избор, освен да отслабнеш като цяло. Тялото само ще прецени от къде да сваля. Естествено, ако свалиш достатъчно, ще свалиш и от краката. Но сваляне на мазнини от избрано място няма.
Между другото, ако трупаш в краката, си късметлия. Повечето мъже, аз включително, трупаме в шкембето. Така че, признавам си, ти завиждам.

28.12.12
10:32

Не, просто така да се каже имам повече месо в тях отколкото аз искам.. не са по-мускулести, а по-масивни.. капачката например ми е по-едра от нормалната..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1