25.12.12
17:39
Здравейте и Честита коледа!!!
На 21 съм, 75кг, 180см, стаж: 6 месеца, цел: МАСА
След празниците започвам сериозно тренировки и понеже до сега резултатите, които имам не са задоволителни, реших да обърна по-голямо внимание на храненето ...
Предпочитам да тренирам сутрин: имам повече желание и енергия, а и се зареждам за целия ден след това :)
До сега ставах 1 час и 30 преди тренировка, закусвах - овесения ядки или сандвичи и 40-50 мин след яденето отивах да тренирам.
Обаче ...
След като се порових във форума, прочетох доста различни мнения за това, какво е добре да се яде и колко време преди трениране.
Затова реших да питам:
1. Колко време преди тренировка е добре да се закусва, за да се извлече максимална полза от храненето и тренировката.
2. Времето между закуската и тренировката зависи ли от това какво се яде.
Ако питаш мене, няма проблем и гладен да ходиш на тренировка сутрин. След това напъваш на ядене и се възстановяваш перфектно.
А колкото до това, какво да ядеш преди тренировка и кога да тренираш. Най-важното е да не ходиш на пълен стомах в залата. Надали 45мин след кат си ял усещаш лекота в себе си. Остави храната да слезе по надолу.
1.В закуската ти задължително вкарай месо, но не мазно. Ако обичаш мазната пържола като мен, си я остави за вечеря. Аз нямам възможността да муам всяка сутрин месце, за тва наблягам на млечните продукти и яйчицата (друг вариант)
2.Продължавай да си хапваш овеса
3.Удряй по една яка чаша кафе и гледай кво става в залата!
Успех и дано наистина си сериозен! Да не съм си губил времето :D