Не мога да кача по краката...

12.05.05
15:23

Здравейте!Тренирам от около 3 месеца,за маса.Ръцете ми са на заден план в тренировките,но там успях да кача.Наблягам на краката,но не само че не качвам,ами като че ли отслабвам...Проблемът ми е по-специално вътрешната част - много са ми слаби краката там и се опитвам да натрупам,но няма ефект.Преди тренировка правя 10 минути колело на 8 степен,а след - 5 минути на 7 или 8.Това грешка ли е и изобщо на какви упражнения да наблегна,за да развия мускулите на краката?Благодаря на всички!

12.05.05
15:35

Виж упражненията и методиките за трениране описани в сайта! Очевидно допускаш сериозна грешка при тренировките си, възможно е и при храненето.

Чети,
чао

12.05.05
15:35

Клекове с щанга правиш ли? Мъртва тяга?

12.05.05
15:39

ами,не...правя сгъване и разгъване на бедрен мускул,също и едно упражнение,което го няма в този сайт,с разкрачени крака,събирам ги и вдигам тежест,не знам дали ме разбра...а за колелото добре ли е това дето го правя?

12.05.05
15:44

[quote author=“wazzup”]ами,не...правя сгъване и разгъване на бедрен мускул,също и едно упражнение,което го няма в този сайт,с разкрачени крака,събирам ги и вдигам тежест,не знам дали ме разбра...а за колелото добре ли е това дето го правя?

Да грешка е, до толкова до колкото е супер неефективно и трудно ще даде задоволителен резултат. Ако те мързи да четеш инфото, любезно написано в познатия сайт, няма да постигнеш добри резултати. :?

12.05.05
16:14

Сумо тяга.Малко хора я правят вече,но за споменатата част е идеална

12.05.05
16:28

Аз за няколко месеца, направих големи бутове, като не съм ги тренирал специално. За крака започвах с прасец - праз и седнал. После клек и задна част. Понякога заменям клякането с лег преси. Преди тренировка въртя по малко от 10 мин колело, колкото да се раздвижа, а не уморя. И не ползвай някакви супер тежести, въпреки че можеш да ги вдигаш някак си.. прави го правилно :) :x

12.05.05
18:18

А бе истината е клек с щанга.После лег-преса.Сгъвач за задно бедро.Не виждам къв е смисъла да праиш упражнения за прасец при положение,че искаш да качиш в бедрата.Освен това за първи път чувам тяга да се прай за крака.Аз мислех,че т’ва упражнение е за гръб ама тука има нек’ви мноо странни мнения.

12.05.05
18:31

Ами не е само за гръб. Тягата е комплексно упражнение. С прави крака товари задното бедро, а със свити крака товари яко и квадрицепсите.

12.05.05
18:43

[quote author=”Петко К”]Ами не е само за гръб. Тягата е комплексно упражнение. С прави крака товари задното бедро, а със свити крака товари яко и квадрицепсите.

И за трапец, рамо, предмишница...
А колкото до краката- клек+лег преса/ клек+хакен клек/ клек+напади е ок за обем.

12.05.05
18:47

[quote author=”Петко К”]Ами не е само за гръб. Тягата е комплексно упражнение. С прави крака товари задното бедро, а със свити крака товари яко и квадрицепсите.

Еми хубаво тогава си включете тягата в тренировката за краката.

12.05.05
18:51

Отклоняваме се от темата, но тяга с прави крака е основно упражнение за задната група мускули на крака. Ето чети.

12.05.05
19:20

Ми не знам ама не съм чувал някой да прави тяга за крака.

EZ

12.05.05
19:40

[quote author=“BabaVanga”]Ми не знам ама не съм чувал някой да прави тяга за крака.

Никой не прави упражнения за крака само с тяга.При тягата се натоварват краката.За мен най доброто упражнение е клека-за 1 месец качих 5-6 см на краката.

12.05.05
19:45

[quote author=“ezrolit”][quote author=“BabaVanga”]Ми не знам ама не съм чувал някой да прави тяга за крака.

Никой не прави упражнения за крака само с тяга.При тягата се натоварват краката.За мен най доброто упражнение е клека-за 1 месец качих 5-6 см на краката.

Е т’ва е истината.

12.05.05
21:32

[quote author=“BabaVanga”]Ми не знам ама не съм чувал някой да прави тяга за крака.

За задната част е много добро!:x

13.05.05
09:46

и аз имам сащия проблем и не мога да кача маса в краката правех клекова с кг които мога да направя няколко серии 3-4 но ефекта никаф и  ми казаха да правя с повече кг(в смисал кг които мода да вдигна малко пати например 60 70 кг защото аз правех серри сас 45 и те ми казаха че те оформяли а не ми дават маса така че да правя с повечко кг )
Може би е вярно тяхното твардение

13.05.05
10:19

Ами виж сега, не знам някой, клякащ с 45 кг да има здрави крака. Ти ако познаваш, питай го как ги е направил :) 60 - 70 кг също не са сериозна тежест за клек. С нея се започва, но трябва да се стремиш към повече. И това важи не само за клека.

13.05.05
15:44

Разбирам но все пак аз сам си слаб и не мога да сложа супер много кг и заради това ама сега постепенно се ма4им да качваме  :lol:

13.05.05
16:13

Ами аз не казвам да се натовариш веднага с някакви огромни тежести, просто се стреми да увеличаваш постепенно.

13.05.05
17:04

Да така и започнах :)

EZ

13.05.05
23:09

[quote author=“Randori”]и аз имам сащия проблем и не мога да кача маса в краката правех клекова с кг които мога да направя няколко серии 3-4 но ефекта никаф и  ми казаха да правя с повече кг(в смисал кг които мода да вдигна малко пати например 60 70 кг защото аз правех серри сас 45 и те ми казаха че те оформяли а не ми дават маса така че да правя с повечко кг )
Може би е вярно тяхното твардение

при мене лично по ми е ефективно да направя 3 серии по 15 повторения отколкото 9-10 повторения пак 3 серии.Иначе постепенно наистина трябва да увеличаваш кг.Е разбира се не всеки е почнал да кляка с 100 кг.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1