Проблемно дупе

04.01.13
17:36

Здравейте! Незнам от къде да започна, много са нещата, които искам да кажа :) Така, родих преди няколко години, по време на бременността ми напълнях доста, след това честичко съм имала пълнеенета, отслабвания.. По мой наблюдения спадам към по-мазния тип, защото много лесно пълнея и много лесно отслабвам.. В резултат на резките пълнеения и отслабвания, също така и на супер застоялия начин на живот, много ми се  отпусна дупето. Меко е, подуто стои, увиснало, предполагам, че има излишни мазнини, вода, знам ли. Последната половин година се научих да се храня правилно(вегетарианка съм), така че да не пълнея и да се чуствам добре. Започнах скачане на въже, изглажда кожата ми и редуцира донякъде мазнините, но не е достатъчно.. Та въпроса ми е как да стегна и повдигна дупето, достатъчно “бразилско” е, искам да е по-плоско? Искам дупето ми да остане на мускул, да ги няма тези мазнини, които го карат да изглежда по този начин, освен недобрия вид е и некомфортно... Иначе поддържам килограмите, имам формата.. Искам да си взема дъмбели за вкъщи, разбрах,че трябва с тежест да тренирам засегнатите части, 15 кг дъмбели дали са достатъчни, аз разбира се ще ходя и на фитнес? Също мисля, че не приемам достатъчно протеин . Благодаря, много полезен форум :)

04.01.13
18:06

се научих да се храня правилно

Не си се научила

Също мисля, че не приемам достатъчно протеин

Тогава защо не промениш това?

Освен това не може да тренираш само дупето.Тренирай цялото тяло,дупето е само част от голямата картинка.
Според мен с това вегетарианство ще ти е изключително трудно.

04.01.13
18:36

Desi, и аз мисля, че с вегетарианско то хранене ще ти е по-трудно.  Аз постя сериозно от години, но в името на тренировките прекратих.  Протеин от елда, боб, леща и соя не стига.  Ядеш ли поне яйца, сирене и риба? Съгласна съм и с предишното мнение, че само дупето не става да се работи - то е част от цялото тяло.  Тренирай тялото и дупето ще слуша също.

EP

04.01.13
18:42

Дупето ти е в такава форма, защото не се стимулира правилно т.е. трябва да започнеш тренировки с тежести и евентуално да промениш храненето си постепенно, защото тренировките изискват енергия, а само с растителни храни ще ти бъде трудно.

04.01.13
18:44

казано от Evtim Petrov на 04.01.13, 18:42:

Дупето ти е в такава форма, защото не се стимулира правилно т.е. трябва да започнеш тренировки с тежести и евентуално да промениш храненето си постепенно, защото тренировките изискват енергия, а само с растителни храни ще ти бъде трудно.

Недей да обезкуражаваш момичето. Затова има добавки, за да може и пълен веган да играе професионално футбол. Важното е да знае, че целенасочена работа дупе ще и е яко

EP

04.01.13
19:28

казано от Lachezar Tomov на 04.01.13, 18:44:

казано от Evtim Petrov на 04.01.13, 18:42:

Недей да обезкуражаваш момичето. Затова има добавки, за да може и пълен веган да играе професионално футбол. Важното е да знае, че целенасочена работа дупе ще и е яко

Не я обезкуражавам, но определено ще е и по-трудно да тренира и да яде вегетариански, дори и да взима добавки. Най-важното е да почне да прави упражнения с тежести, като включва и изометрични упражнения.

04.01.13
19:47

.моя грешка.

Мнението беше редактирано от Гената на 04.01.13 20:02.

04.01.13
19:50

Според мен проблемът е в отслабването и пълнеенето през годините. Аз имам същия проблем и въпреки многото белтъчини, които ям, въпреки мощните и интензивни тренировки вече колко години стана, “мекото” си остава и това е.
Ако сме на 16 години и имаме този “акъл”, нещата биха били по-различни. Вече е твърде късно според мен. И това е, защото мастните клетки, веднъж създадени, не изчезват (за огромно съжаление). Те могат да бъдат изпразнени, но си остават в тялото. На това се дължи и това мекото и отпуснатото.
Наскоро четох нещо окуражително, че мастните клетки все пак изчезват след 10 години! Т.е. има някаква надежда, че нещата ще се възстановят. На мен ми остават още около 6 години на стриктни тренировки и добро хранене. Разбира се, ако това е вярно. Остава ни да сме упорити и да тренираме и да се храним добре не заради единия гъз, с извинение, ами за удоволствието, което ни носи тренировката и това “да си във форма”. Да правиш с лекота неща, които не си правила преди, да се храниш пълноценно без да преминаваш безумни периоди на глад и после на преяждане.
Това съм намерила аз лично за себе си. Считам мекия си задник за изкупление на греховете ми като млада и знам, че с няколко месеца нищо няма да се промени. Друго успокоение е, че жените, които трупат мазно на дупе и бедра, имат плоски кореми и лесно изкарват плочки. Така че освен да работиш усилено върху недостатъчците си, направи така, че да изпъкнат предимствата ти. Хубава преса, хубави рамене, изправена стойка и усмивка на лицето и никой няма да забележи мекия задник.
Успех по пътя!

04.01.13
19:54

Всъщност Лачезар май говореше иронично , но както и да е :))

04.01.13
19:59

Мога още да добавя: купи си спортни долнища, които стягат и повдигат тялото. Правят чудеса! Моят отпуснат и мек гъз изглежда  ето така в клинче.

04.01.13
20:20

Много благодаря за бързите и адекватни отговори! Проблема не е в храната, нито във вегетарианството.. Ям яйца, мляко, сирене, всичко без месо :) Не съм повече от 44 кила и нямам 160 см.. По натура съм страшно енергична и не ми трябва много храна за да имам енергия.. Първият път когато посетих залата се скъсах от трениране, прибрах се, минаха 2 часа и бях готова за още тренировки.. проблема от храната идва от това, че преди съм си хапвала каквото си искам, колкото искам и в резултат на това явно съм нарушила подкожните тъкани. Чела съм, че според пластичните хирурзи при рязко пълнеене/отслабване се разтяга кожата и именно от това идват този тип проблеми. Незнам колко е вярно.. Нещо друго, мекото дупе, вода ли е мазнина ли е незнам, но много лесно се разбиват мастните слоеве. Имала съм случай когато в банята след масаж с гъба луфа се смалява значително... По принцип за стягане каква програма се изготвя? Във всеки 1 фитнес изготвят такива.. Какви са тези изометрични упражнения? С тежести мога ли да премахна проблема? Тренировките с тежест топят ли мазнините, и има ли опасност да натрупам мускулна маса? Сигурна съм, че има оправия, но докато разбера как ....
Ровейки се из нета бях попаднала на 1 обяснение от един фитнес инструктор :
“Защо ми е увиснало дупето”, чудят се дамите, занимаващи се с хиляди аеробики, кремчета, фат-бърнъри и небесносини дъмбелчета. Мускулите оформящи дупето са най-силните мускули в човешкото тяло(т.е. могат да бъдат стягани по-силно от останалите). За да си втвърдите дупетата, трябва буквално да ги “стегнете с достатъчно големи тежести”(мускулно напрежение). Леките занимания просто не предоставят достатъчно голямо натоварване за да се получат “видими” резултати. Ако искате твърдо дупе, по-добре се запознайте с базови упражнения като мъртвата тяга. Аеробиката няма да ви втвърди. Според едно изследване проведено в САЩ, средния процент на мазнини в инструкторките по аеробика е по-голям от 20! Страхувате се да не качите мускули? Няма страшно, продължавайте да четете. Искате да свалите мазнини? Тренирайте тежко!
Това ме накара да разбера, защо упражненията, които правя дават краткотраен резултат :)
Анелия, какви са ти тренировките, че нямаш ефект?
Проблема е че съм начинаеща, изобщо незнам кое как става,съвсем малко съм била в зала и няма кой да ми покаже...

Мнението беше редактирано от Desi Georgieva на 04.01.13 20:27.

04.01.13
20:41

Не съм повече от 44 кила и нямам 160 см..

има ли опасност да натрупам мускулна маса?

Тук е отговорът на въпроса ти.
И очевидно се страхуваш от него.

04.01.13
20:48

Ами незнам, не разбирам, затова и питам.. Добре ми е на тези килограми, добре се чувствам, не ми трябва покачване, а стягане..

04.01.13
20:59

Така е, трябва да се тренира тежко и то с базови упражнения. Можеш да потърсиш в youtube следните думи: big booty workout Или butt workout и ще ти излязат доста клипчета. Можеш да си го поставиш за цел и да пробваш какво ще се получи с тежките упражнения. Научи се обаче първо как правилно да ги изпълняваш с по-малка тежест. 
Моят спорт е колоезденето, в което седалищните мускули взимат голямо участие. Също така зимата правя клекове и напади с тежести. Преди да отслабна имах наистина голям задник, който се стопи последен, след всичко друго. Дори има още какво да се желае, но засега не му придирям :)

04.01.13
21:04

казано от Desi Georgieva на 04.01.13, 20:20:

има ли опасност да натрупам мускулна маса?

Наистина ли мислиш, че мускулите са “опасни”?

04.01.13
21:37

Ок, ще погледна в интернет :) Харесвам формите си, просто искам да се стегна нищо друго :)

28.01.13
00:03

Пробвай да тичаш и да правиш клякания.Успех!

28.01.13
10:09

Значи не искаш мускули, но искаш стягане? А да си се замисляла, че мускулите са това, което стяга?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1