07.01.13
00:53
Чудя се ,лененото семе в какви количества да го приемам дневно,и с какво го приготвяте вие,наскоро видях една тема в която пичът го приготвя със извара,което ми е много странно.До колкото знам лененото семе се слага във всякакви продукти който се подлагат на термична обработка и най-вече печене.
Другото което искам да питам е,понеже хранителния ми режим се претъпка с месо и всякакви въглехидрати,се чудя удачно ли е едно от храненията да е (пред последното за деня) 100гра фастъци+100грама орехи,като след тях имам извара ,а преди тях - спагети , месо ,месо ,мляко ... ?
Това е от мен за сега,скоро може да се засичаме и в дневниците.Лека вечер :)))
оп оп пс:докато не съм забравил,удачно ли е според вас да ям руска салата по време на ВВД или е по удачно да си приготвям чисто картофено пюре+сирене...? Чудя се най-вече заради майонезата да не се омазня прекалено...а и няма как да сметна kcal на грамажа,понеже е на грамаж и няма етикет.
07.01.13
18:57
Лененото семе е супер допълнение към храненето. Фибри и омега 3 (макар и АЛА). Aко намериш някоя добра рецепта, в която да сложиш ще е най-добре. Аз го троша на ситно с кафемелачка и си го слагам в овесените ядки. Не мога да му намеря друго място, понеже съм скаран с готвенето по рецепта.
За фъстъците и орехите не виждам проблем, освен гигантското им количество. Аз ако изям 200гр. ядки наведнъж ще обърна очите.
Руската салата...ако е от магазина по-скоро избягвай. Ако е домашна - екста. Мазничка е, но в малки количества като за лека гарнитура добре ще ти дойде. Във ВВД малко мазнини също си трябват. То пък от орехите и фъстъците ти идват едно 100гр. мазнини, имай го в предвид.
За картофено пюре (намачкани варени картофи) със сирене съм с две ръце напред. Такова мога да ям до пръсване, а и повече се вписва във ВВД-то от руската салата.
Омазняване чакай главно от прекаляване с калориите, не толкова с мазнините или въглехидратите. И те са фактор, но...
казано от Excess на 07.01.13, 00:53:
До колкото знам лененото семе се слага във всякакви продукти който се подлагат на термична обработка и най-вече печене.
Точно обратното. Лененото семе НЕ се обработва топлинно. Т.е. може, но се се променят мазнините и вече не са чак толкова хубави