Целите са мечти с краен срок..

Темата е заключена.

10.01.13
11:18

Ето ме и мен!От доста време разглеждам разни статии в този сайт и най-накрая реших да се регистрирам и да започна да правя за себе си повече,отколкото досега.
Накратко за мен:Висока съм 172см и тежа 60кг.Винаги съм тренирала нещо-4 години балет,около година плуване,през лятото тенис и волейбол,зимата карам ски,а вече 4 години тренирам фигурно пързаляне,в резултат на което мускулите на краката ми са доста здрави.
След Коледните и Новогодишните празници и преяждането покрай тях реших да се стегна и да започна да тренирам и вкъщи,и да тичам сутрин или вечер.Проблемната ми зона са дупето и вътрешната част на бедрата(супер късмет (dull) ).Бедрата ми са стегнати от всички страни,освен от вътрешната,и много искам да стегна и там.Проблема е,че от кръста нагоре съм слаба,талията ми е тънка,а ханшът-широк,а краката-по-едри.Опитвала съм доста неща-диети,упражнения за отслабване и стягане,но нищо не помага,и мисля да опитам с фет бърнъри.Много се дразня от широкия си ханш,искам да го “стесня” така да се каже,но не знам как.Тичането помага ли? И по колко трябва да тичам и колко време(месец,два?)?

Дай сега да видим правилна ли е посоката на мислите ти. Според думите ти имаш слаби торс и ръце, а долната част на тялото ти е сравнително по-едра. Затова търсиш начин да балансираш нещата чрез отслабване във въпросната долна част на тялото... правилно ли разбирам? Ако отговорът е ‘не’ значи имаме да уточняваме още целта. Ако отговорът е ‘да’ - минаваме нататък.

Има още един подход, който най-вероятно ще те отведе много по-добри резултати - да балансираш нещата като оформиш горната част на тялото. Това не значи, че ще оставиш краката така, разбира се. Всичко това може да се случва във фитнеса. Освен това и преди всичко - понятието ‘диета’ го заменяме с доста по-точното ‘балансиран хранителен режим’ и започваме да нагласяме нещата по такъв начин, че да бъдеш здрава и силна, да се харесваш и да не изпитваш страх от храната. Фет-бърнърите ги игнорираме на този етап - те са оправдани на много по-късен етап и при други условия.

Остана последният проблем. Всичко това трябва да направиш ти, няма друг начин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.13 13:27.

10.01.13
18:11

Ето накратко какво представлява хранителният режим,който сама си направих:
9:00-закуска(овесени ядки с кисело мляко/фреш от портокал и грейпфрут и филийка пълнозърнест хляб
11:30-12:00-салата от домати с плочка сирене и подправки
14:30-обяд-пиле/риба със салата
между 15:00 и 18:00-чайове без захар и плод/активиа закуска
18:30-салата от маруля и риба тон,филийка пълнозърнест хляб
20:00-чай без захар и плод

Сутрин преди закуска правя около 30-минутна тренировка за цялото тяло,с акцент на дупето,бедрата и корема.Същата тази тренировка я правя и преди лягане,а когато времето е хубаво и не вали-тичам на стадиона.Вече дори не използвам асансьора,а се качвам до 8мия етаж по стълбите.Като цяло гледам да пия повече вода и да се движа по-умерено.Вторник и четвъртък ходя и на тренировки по вече споменатото фигурно пързаляне.Надявам се да има добър и дълготраен резултат. :)

Мнението беше редактирано от Valeriya Georgieva на 13.01.13 10:47.

15.01.13
10:32

Ето и плана ми за днешния ден:
8:30-закуска-фреш от портокал и мандарина и 2 пълнозърнести сухарчета-изпълнено
9:15-10:00ч.-упражнения-изпълнено
11:15ч.-салата от домати с плочка сирене
13:00ч-коремни преси
16:00ч-активиа закуска/3-4 мандарини
19:30ч.-риба на скара и салата
21:00-22:00ч.-тренировка по фигурно пързаляне

Привет и от мен! Успех с целите и бъди редовна с дневника. :)

На пръв поглед мога да споделя няколко неща за хранителния ти режим. Предлагам ти сутрин да добавиш протеин в закуската - примерно 2 яйца - варени, на очи, бъркани, на омлет, както са ти вкусни. Може да оставиш пълнозърнестите филийки. Аз лично бих махнала овесените ядки и киселото мляко. Овесените ядки са ти излишни, с оглед пълнозърнестия хляб, а млякото, заради яйцата. И още нещо - аз лично много обичах мляко и дълго време консумирах същата закуска като теб. Посъветваха ме да спра млякото (поради липсата на истинско такова на пазара) и да го заменя с доста по-истински протеин - яйцата. И така закусквам две яйца, най-често варени и до обяд нямам проблеми с хапването, а силата и тонусът ми са високи.

Салата към 11 ч. често казано не я разбирам? Можеш, а и е хубаво, да добавяш зеленчук към закуската си.

Обядът е хубаво да ти е протеин със салата - риба и салата, пилешко/свинско месо със слата и др. Все пак има още половин ден и ти трябват сили и за него.

Следобедна закуска - горещо ти препоръчвам да спреш Активията. Имам много близък човек, които получи сериозно стомашни проблеми, заради бактерията в Активията. Тя консумираше Активия всеки ден в продължение на 3 месеца, докато не се озова в болница. Не смятам, че е нужно да задълбавам в тази тема. Вместо Активия, ти препоръчвам 50 гр. сурови ядки - кашу, лешнии, бадеми - които са ти най-любими или пък микс от тях. Не е хубаво да ги смесваш с плодове.

Вечерята ти е добре структурирана. Плодовете вечер, мисля, че е по-добре да ги оставяш за плодова салата на закуска. :)

Още веднъж успех и ще следя с интерес. :)

18.01.13
12:40

Когато структурата ти не позволява да напрвиш кой знае какви промени, просто се опитваш да създадеш баланс, както Кольо е написал.
Аз постъпих така и съм доволна, тесни рамена и от гърдите надолу се разширявам ( дори талия нямах).
Спомням си, че миналата година имах 98 или 100см раменен пояс на 108 ханш, в момента имам 113-114см раменнен пояс на 102 ханш, тоест не съм смалила кой знае колко долната част, разширих горната и се харесвам, макар че има какво още да се желае по талия и паласки, но с времето се постигат дълготрайните резултати, не с бързина.
Ако искаш може да сложиш снимки по бански, така и хората, които биха могли да ти помогнат, ще имат по-ясна представа за проблемните ти зони.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1