14.01.13
11:58
Здравейте, предстои ми 5 дневна зимна ваканция с предполагаемо каране на сноуборд - 3-4ч на ден. Работата е там, че след един такъв ден на борда имам мускулна треска на всевъзможни и неочаквани мускули, и следващия е доста болезнен :)
Мисля си, че имам някаква двигателна култура, но явно нито едно от натоварванията не укрепва точно тези мускули. Някой дали има опит или идея с подготвителна програма за по успешно “оцеляване”. На шега, обаче все пак не ми казвайте, че трябва да карам борда, за да избегна схващанията :) очевидно не съм про, ами ще се уча.
Поздрави
аз пък съвсем сериозно ще ти кажа, че за да нямаш мускулна треска навсякъде, просто трябва да го тренираш този спорт - не става с “някаква двигателна култура” - натоварването е специфично и трябва да тренираш всичките мускули, които участват => редовно каране (не става дума за про-тренировки) + фитнес тренировки за цялото тяло (най-добре кросфит комплекси според мен).... обаче няма да стане за няколко дена
14.01.13
14:37
Franko,
не става дума за няколко дена - повече от месец имам. Със сигурност имам време да се кача няколко пъти и на борд, но имах предвид, че например от скуош-а “няма” полза. Все пак мерси за идеята за кросфит тренировки
моля
има цял раздел за тези тренировки ... дано някой по-опитен в този начин на трениране се включи
казано от FRANKO на 14.01.13, 14:25:
+ фитнес тренировки за цялото тяло (най-добре кросфит комплекси според мен).... обаче няма да стане за няколко дена
Фитнес тренировките и кросфита са ОК, но няма такова движение, което да предотврати мускулната треска при каране на сноуборд (както и други спортове със специфични движения).
При всички положения мисля, че изометрични натоварвания в краката ще са ти от голяма полза, както и специфични мобилизиращи и стабилизиращи упражнения за глезени, колене, таз, и стабилизация на коремния пояс - усукващи движения и изометрии.
22.11.14
18:44
казано от FRANKO на 14.01.13, 20:44:
моля
има цял раздел за тези тренировки ... дано някой по-опитен в този начин на трениране се включи
Къде е този раздел ,че нещо не го намерих ?
И ако някои знае нещо по въпрос и по каква програма да се тренира да сподели, моля.