15.01.13
19:28
Здравейте, казвам се Веси. От доста време чета из форума - теми, статии, дневници, и реших и аз най-накрая да си направя малък дневник. Нямам планове да описвам всичко, което правя в него, по-скоро ще публикувам резултатите ми и целите ми и ще бъда благодарна за съвети!
Общо взето целта, която искам да постигна във фитнес залата не е само фитнес форма, а по-скоро клони към бодибилдинг.
Аз тежа около 51-52кг, слаба съм, имам нисък процент подкожни мазнини и много бързо правя релеф. Проблема при мен е, че горната част на тялото ми е по-слаба, а в долната част не мога да постигна релефа който желая. Дефакто целите ми са покачване на мускулна маса в горната част на тялото (главно гръб и гърди) + запазване на релефа, и изчистване на мазнините в долната част на тялото - разбирайте перфектно дупе и релефни слаби крака. :)
Целта ми е напълно осъществима, но се нуждая от съвети относно тренировките. За горната част на тялото правя главно силови упражнения във фитнес залата - с уреди и свободни тежести. А за долната част правя кардио - бягаща пътека + степер и отделно тренирам бедрените мускули, дупето и прасците на уреди.
От доста време не бях стъпвала в зала, но за 1 седмица тренировки успях да сваля 1см от дупето и по 1.5см от бедрата. Може да видите мерките ми в профила ми. През лятото се занимавам много активно с колоездене и тогава ми е много по-лесно да направя релеф на краката. Нямам проблеми с метаболизма, много бърз е, и в интерес на истината никога не съм спазвала абсолютно никакви хранителни режими, винаги ям каквото ми се яде, като имам афинитет към здравословното хранене.
В момента пия хранителна добавка Йохимбе, чрез която целя точно изгаряне на мазнини в областта на дупето и краката, действа ми много добре, особено преди тренировка ми дава доста енергия за кардиото.
Искам да помоля за съвет какви други хранителни добавки да си взема, които ще ми помогнат за постигане на целите - протеин, аминокиселини, глутамин, л-карнитин или нещо друго?
В момента тренировката ми представлява следното:
10мин кардио на бягаща пътека - бягам около 1500м за загряване.
След това правя упражнения за гърди, гръб, корем, крака, след това тренирам горната част на тялото със свободни тежести, и накрая правя още 5мин кардио на степер.
След всяка тренировка се чувствам перфектно, все още нямам симптоми на претрениране.
Благодаря предварително на всички, които решат да споделят опит с мен и да пишат в дневника ми!
Темата беше редактирана от Весела Видева на 15.01.13 19:30.
Здравей!И поздравления за формата и дневника.Аз се включвам с едно питане.От много време си мисля да си взема йохимбе,но ме притесняват многото му странични ефекти.При теб дали се изразяват,добре ли ти понася и има ли ефект,би ли споделила?Благодаря! :)
15.01.13
21:46
Здравей! :) Йохимбето ми го препоръча мой добър познат, който има 2 магазина за хранителни добавки и се занимава от както се помня с тези неща. Общо взето действието на Йохимбето е да увеличи кръвообращението в малкия таз, един вид целенасочено термогенно действие точно в тази област. И като се комбинира с кардио - ефекта е идеален. Дозата, която взимам е 500мг, 2 таблетки, 1 сутрин и 1 следобед. Аз прочетох предварително за евентуалните странични ефекти - главоболие, световъртеж, гадене и т.н. Но при мен няма такива ефекти, чувствам се идеално. Има фирми, които предлагат и Йохимбе 1000мг, обаче това вече си е двойна доза и е по-вероятно да се появят неприятни ефекти. Относно ефекта, не съм сигурна дали е от Йохимбето или от интензивните ми тренировки или двете съвкупно, но за 1 седмица (4 тренировки) свалих по 1.5см от обиколката на двете бедра, което според мен си е постижение.