Спешно , отслабване с 4 кг до 2 седмици

16.01.13
23:16

Аз съм на 17 години (почти 18),занимавам се в момента с кикбокс близо 1 година и 3 - 4 месеца. Тренирам 5 - 6 пъти седмично (фитнеса съм го оставил на заден план , поне докато се състезавам още) . Висок съм около 1.74 и тежа 67кг (тегля се с везна)

КБ е 2953,58 (ОКБ - забравих как се изчислява :D)

Макронутриентите:

Протеин - 147,4 = 589,6 Kcal
Въглехидрати - 402 = 1487.4 Kcal
Мазнини -  80,4 = 723,6 Kcal

Хранителен Режим:
6:45 - 1 ябълка + 1 хапче л - карнитин (на optimum са)
9:50 - 150 грама дробчета с лук + таратор или млечна салата , или 2 панирани пилешки филета (около 100 гр.) + таратор ,млечна салата
13:00 или 13:50 - варено пилешко около 150 гр + някаква салата
14:45 - лягам да спа
17:45 - варено пилешко 150 гр + някаква салата
18:00 - 2 хапчета  л - карнитин
19:30 - тренировка
22:00 - 1 чаша таратор

Нищо не е като хората , но трябва да ги сваля и да падна на 63кг категория (голям зор ми е свалянето) Сега от както карам на този режим , нямам пауър на тренировки :(

Някой ако знае тарикатски зареждащи храни преди тренировка,които дават енергия и сила , да сподели :)

Ако може и да ми кажете , какво трябва да включа или премахна от хранителния си режим.

Благодаря , предварително !

Темата беше редактирана от Kircho на 16.01.13 23:21.

Не можеш да свалиш 4 килограма за 2 седмици, без да си навредиш на мускулната тъкан. Ще отпаднеш, от личен опит ти говоря, че свалянето за категории става месеци преди състезанието, не в последните дни.
Съветвам те да се храниш като хората и да се подготвиш за настоящата си категория и дай всичко от себе си. Пожелавам ти успех за което!
Ако все пак искаш да си свалиш килограмите намали малко въглехидратите, яж в минимални количества и пий вода само когато ти се пие и то на глътки.
В деня на кантара не яж, не пий вода или течности, отиди по голяма и малка нужда и каквото сабя покаже.
Все пак не те съветвам да си довеждаш организма до такъв предел, първо че на самите срещи ще си като смазан, второ че няма да имаш физическата сила и издръжливост, която си придобивал последните месеци.
Средно човек може да загуби по около килограм на седмица, при повече се отразява зле на организма, не само физически, но реагира и на нервната система.
Успех на състезанието, сподели на едно лично какво си направил.
Поздрави! :)

17.01.13
00:16

Според мен треньорът ти би трябвало да ти помогне да смъкнеш за категория.
От режимът ти ми се струва, че ядеш и доста солено (дробчета, панирано пиле, варено пиле, таратор - все искат сол). Тоест може да си задържал малко повече вода. Освен това бухаш яко протеин, а въглехидратите и мазнините са ти малко. Нормално да го няма пауъра като нямаш източници на енергия в храната.

17.01.13
07:07

Ясно ми е , обаче нямам силата за 67 (поне така си мисля) . Мога да включа мазнини , примерно бадеми , но не мога да реша кога и какъв грамаж. Това за сол-та ,не се бях замислял :)

казано от Kiko Kisiov на 17.01.13, 07:07:

Ясно ми е , обаче нямам силата за 67 (поне така си мисля) . Мога да включа мазнини , примерно бадеми , но не мога да реша кога и какъв грамаж. Това за сол-та ,не се бях замислял :)

Ако мислиш, че нямаш силата за това състезание, защо въобще си се захванал с него. Целта на тренировките няколко месеца преди състезание би трябвало да бъде именно тази, затова в залата сме играли по 3-4 човека едно след друго в партер, и още толкова в стойка. Не мисли, че конкуренцията ще е лека. Пожелавам ти късмет, но наистина не мисля, че трябва да сваляш толкова много килограми.
Поздрави!

17.01.13
11:42

Гледай за 2 седмици да паднеш на -2кг.
Може да вкараш 2 ‘гладни дни’, тъкмо да се прочистиш, махни плодовете, остави само пилешкото - печено и зеленчуци, ако е толкова наложително и трябва да стане бързо, махни и яйцата на 2-рата седмица.
Ако всичко правиш точно, до 2 седмици ще си поне -2,5кг отдолу без да си загубил мускулна маса, и имаш 1,5кг, 2 дни преди състезанието не пиеш повече от половин литър вода на ден, следобяд на деня преди състезанието спираш да пиеш вода и да ядеш в 16:00 часа, вечерта пиеш едн МАЛКА водка ( без безалкохолно или вода) и си лягаш.
На състезаноието трябва да си дори под 63.

Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1