Моля за помощ!

16.01.13
23:30

Ще ми помогнете ли за няколко съвета как да кача маса,защото ми писна да ме обиждат,колко съм бил клечав,торба с кокали и т.н.т купих си 2 кг хубав и скъп суроватъчен протеин,но просто не го приемах правилно,не ядох достатъчно и правилно,тренирах на лостове  всеки ден,направих много грешки за който съжелявам,не искам да ходя на фитнес,просто не е за мен....омръзна ми от подигравките висок съм 1:70 и тежа 57кг,моля за помощ и съвети,благодаря! (y)

16.01.13
23:32

Забравих да кажа,че не искам най-якото тяло а нормално оформено тяло(атлетично),надявам се да помогнете и да кажете,как мога да започна за едно ново начало?

Мнението беше редактирано от RossenStoilov на 16.01.13 23:33.

Привет братле, ще ти отговоря доколкото съм запознат. Предполагам си чувал си репликата: “Маса се прави на маса!” Там е отговорът лично за себе си, пък и не само аз, съм забелязал, че храненето по час се отразява много добре на организма. Изчисли своя калоричен баланс и завиши приема на калории в зависимост от целите ти ако искаш да разбереш как провери тука:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Другото, което трябва да знаеш е, че на лостчетата и успоредките трудно ще направиш някаква маса. Предполагам защото при тези упражнения се разчита на дългите серии с много повторения, в резултат на което излизате от периода на максимална мускулна хипертрофия и се активират червените мускулни влакна, те се активират при по-продължително натоварване и дават издръжливост на мускула, но за сметка на това не растат толкова лесно.

Относно добавките, ако наистина искаш да качиш някой килограм, дай на организма си почивка и време. Мускулите растат при почивката, тренировките им дават само стимул да пораснат. Много добавки повлияват на мускулите като им позволяват да възстановяват по-бързо.
Надявам се да съм ти помогнал.
Поздрави!

EDIT: Тренираш ли крака? Краката са много подценяван мускул, а са ключови ако искаш да повишиш килограми като цяло!

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 16.01.13 23:41.

16.01.13
23:41

Благодаря много,преди грешката ми беше,че тренирах всеки ден едно и също в продължение на 8 месеца и много малка разлика има...трябва почивка найстина...благодаря отново! (y)

16.01.13
23:52

За да качиш маса, ще трябва да си готов на жертви - плочките ще се замажат при качването. Тренирай с базови упражнения - Клек, лег, тяга, военна преса, набирания с тежести 3 - 4 пъти седмично, яж много /месо, плодове, сирене, кашкавал, риба, яйца, зеленчуци на килограм/. Броиш ли си грамове в храната, не ядеш за маса. Ако се съмняваш, че не усвояваш храната, пий пробиотици и витамини Б комплекс. За теб ще трябва усилие както в залата, така и на масата. Ако не можеш да събереш храната в стомаха /едно пиле на ден е добро начало за хранене за маса, плюс сирене, картофи и т.н./, пий течни калории - фрешове и мляко. Увеличи съня, ако можеш и след тренировка подремвай.

Потребители в този форум, които са станали големи, а са започнали слабички, се сещам за двама - all will end in terror и dead men walking. Виж им дневниците за пример. Бъди готов да вдигаш тежко, за да направиш голяма промяна и имай предвид, че ще отнеме поне 2 години, ако не и 4-5 в зависимост от постоянството и усилията, които влагаш.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.01.13 23:54.

17.01.13
17:57

казано от Lachezar Tomov на 16.01.13, 23:52:

Тренирай с базови упражнения - Клек, лег, тяга, военна преса, набирания с тежести 3 - 4 пъти седмично, яж много
Бъди готов да вдигаш тежко, за да направиш голяма промяна и имай предвид, че ще отнеме поне 2 години, ако не и 4-5 в зависимост от постоянството и усилията, които влагаш.

То това хубаво. Добри съвети му давате всички тук. Но ето какво е написал той самият:

казано от banned на 16.01.13, 23:30:

...не искам да ходя на фитнес,просто не е за мен....омръзна ми от подигравките висок съм 1:70 и тежа 57кг,моля за помощ и съвети,благодаря! (y)

Момчето не иска и да чуе за фитнес. То смята,че от въздуха ще направи тези мускули. Или само с ядене без никакво физическо усилие. В краен случай с малко тренировки на лостовете колкото да отчете,че нещо е направил. :)

Мнението беше редактирано от Миро на 17.01.13 17:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1