на същото мнение съм ;)
[quote author=“tory_”]Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
Ами как няма да я задържажш! И аз едно време си мислех, че като не пия вида ще съм по-сух, само че не. Организма си изгражда защитни реакции и при всяка възможност тя се задържа за да има запас за “сухите” периоди. Не си мислете че като пиете много вода ще задържате много вода, точно напротив. Многото вода винаги е полезна. Когато клетката е хиперхидратирана обмяната на веществата в нея се извършват полесно и бързо, т.е. метаболизма се забързва. Единственото нещо което не препоръчвам е да не се пие по много вода наведнъж, може да предизвика много неприятни стомашни неудобства, особено след обилно хранене.
[quote author=”Чукундур”][quote author=“tory_”]Аз принципно съм противник на пиенето на вода... лично на мен не ми влияе добре, задъжрам я издувам се и до там. Но не мога да не пийвам поне малко по време на тренировката щото устата ми се слепва особено след аеробната :x Така че пийвам по малко. А и лятото с обезводняването няма как, трябва да се пие! Ако ще и малко но си трябва.
Ами как няма да я задържажш! И аз едно време си мислех, че като не пия вида ще съм по-сух, само че не. Организма си изгражда защитни реакции и при всяка възможност тя се задържа за да има запас за “сухите” периоди. Не си мислете че като пиете много вода ще задържате много вода, точно напротив. Многото вода винаги е полезна. Когато клетката е хиперхидратирана обмяната на веществата в нея се извършват полесно и бързо, т.е. метаболизма се забързва. Единственото нещо което не препоръчвам е да не се пие по много вода наведнъж, може да предизвика много неприятни стомашни неудобства, особено след обилно хранене.
Ок, колко разбираш под големи количества, защото напослеък изпивам по 500мл след тренировка като се върна после още 250мл. Това 2 часа след последното ми хранене и 45 минути преди следващото. Може да се кажи, че го пия на гладен стомах.
И още нещо, имам нещо като дискомфорт с потенето. Тоест, потя се като свиня, при по интензивни и примерно резки натоварвания. Възможно ли е това да се дължи на факта, че пия много вода? Защото аз определено изпивам по доста литри на ден.
Физиологични проблеми нямам иначе, но си е дискомфорт, примерно при едно аеробни 20 минутни коитп правя, после мога да си залепя тениската на прозореца на залата в която съм... :D Някой пиниз да дадете? :D
Под големи количества имам предвид “конски дози” както се изразява Венци Чанев, като например 10-15л. Но това си строго индивидуално, има хора които пият по 15-20л в основен период което е направо убииствено за мен. Например когато съм на диета не е ниакъв проблем да изпия 10 до 12 литра на ден, проблема е само с това, че не можеш да идеш на разходка без да мислиш за тоалетна:-) и накрая когато се опитах да увелича до 15-16, направо ми се еБ@ майката. Но разбира се това не е задължително. Но определено вода трябва да се пие по време на тренировка, аз лично пия минимум по 1 литър. Когато не съм на диета гледам цвета на урината. Ако е прозрачна всичко е наред, ако започне да пожълтява, значи имам нужда от повече течности. За потенето не се притеснявай, аз лично ако не успея да се изпотя на тренировка, значи нещо не е наред.
И аз така мисля! Благодарен съм на една дама от форума, която ме светна по много неща, и едно от тях е водата! За количеството, Чукундур, просто си го каза. Гадното е, че наистина много ми се ходи до тоалетна, ма се свиква и с това! Но с 8-10 литра на ден, просто се чуствам добре, не ми се мисли лятото колко ще пия, вода де :)
Е това с тоалетната и мене ме тормози страшно, ама какво да се прави. Влиза в планирането (като храненията), иначе кофти.
Аз лично не пия вода по време на тренировка. За да не ми съхне устата, дъвча дъвка.
Понеже не съм в състояние да пийна МАЛКО, не пия изобщо. Както се казва, без едно мога, с едно не мога.
:lol:
хаха, дабе пикането е голям зор, аз до скоро като бях на даскало, пих доста малко по това време... иначе е голям дискомфорт.
*Предварително пърдонация, че ще отворя въпроса:
И още нещо, Чукундура спомена, ЦВЕТА. :) Абе по едно време доста странно ми се виждаше, че “цвета ми” :lol: , е много светъл. Пример: Преди доста време време като ходех на военна комислия и там чашките бяха... егати цветовата гама. Имаше някакви... /с извинение/ ама толкова кафяво, че като ги видях си викам-”Ае пичове, трябваше да се изпикаете, не изсерете в тия чашки...” :lol: :lol:
Ама сега като си пия по повечко вода, винаги си е доста светла...
Айде поздрави на всички пиклъовци! :lol:
Липсата на вода води до дехидратация на организма,което не е препоръчително тъй като по този начин ще изгубите много от възстановителните си сили.По време на тренировка пия по 0.5л до 1л.Ако не поглъщах толкова най-вероятно тренировката ми нямаше да е толкоз успешна.
От Бокса знам че пиенето на дори капки вода ти спира производство на Адреналин. Виш че боксиорите никога не гълтат вода когато се биат!
Но, ако брутално гуриш мазнина (както аз правиа сега, по 200 грама на ден), пий като луд защтото със мазнинката излизат и всиакакви отрови и трябва да се Diluted (как е на български тва?).
[quote author=“Mustey”]От Бокса знам че пиенето на дори капки вода ти спира производство на Адреналин. Виш че боксиорите никога не гълтат вода когато се биат!
Да, това беше добро инфо. Аз виждам, че не само докато се боксират, ами и по време на тренировка също не употребяват. Дори съм гледал разни луди случаи на зверски тренировки в ранните часове с абсолютно забранен от тренъорите прием на вода. И нямам ясна идея защо е това изтезание. Но както и да е... тука става въпрос повече за Бодибилдинг. :D
е защо тогава по време на почивките на мачовете им наливат вода в устата? това не е алкохол,нали:))
Ако говориме за боксиорите, те плуйат водата койато им се плиска във устата във една кофа... И тойа дето губи мача триабва да йа испийе... :lol: Шегубам се за пиенето...
[quote author=“xtasss”]е защо тогава по време на почивките на мачовете им наливат вода в устата? това не е алкохол,нали:))
После мисля я плюят, апсурд да цокат вода по време на мач. При такъв разбълникан стомах ще се издрайфват при всеки удар.
Пък и както всички знаем, по малко ракийца не вреди. :lol: :lol:
25.05.05
22:38
Начи .. когато сам в процес на маса по колко доло горе вода да пия по време на тренировка.. :?: :?:
[quote author=“M_7el”]Начи .. когато сам в процес на маса по колко доло горе вода да пия по време на тренировка.. :?: :?:
По колкото ти се пие. Най-добре по глътка-две между серийте. МОже и повече, но не се наливай.
A бе нема кой знае какво значение колко вода,че пиеш.Само,че требва да се пие поне 2л на ден(може и повече).Най-хубаво минерална.
Исках само да кажа,че в едно списание четох някакъв казваше няк’ва теория - да се пие по 12-15л вода на ден в период на орелефяване.И определено имаше едно момче на републиканското за младежи,на което същия тоя човек му беше треньор,и момчето спечели.
26.05.05
22:42
Добре знаеме че ако не пиеш много вода (течности) не е добре за бъбреците;ами като излющиш 20л. вода не им ли отваряш пак работа?Там пикочен мехур,други такива нема ли да се преебат?
[quote author=“largozol”]Добре знаеме че ако не пиеш много вода (течности) не е добре за бъбреците;ами като излющиш 20л. вода не им ли отваряш пак работа?Там пикочен мехур,други такива нема ли да се преебат?
Има противоречиви мнения по въпроса. Отрицателните настроения са предимно в лекарските среди, които са по-далече от спорта. Не мога да кажа със сигурност доколко би било полезно или вредно за някой, но лично аз бях с месеци на 15-20 и повече литра вода и се чувствах чудесно. А под 10 не съм падал от години. :wink:
Еми к’во да ви кажа Martin си каза мнението.Верно ще трябва обаче по-често да ходиш до кенефа.
29.05.05
11:55
трябва да се пие вода по време на трен :D аз пично си пие към половин литар през цялата тренировка и не ми е тежко :P а в нас си испивам още към 2 литра на ден за целия ден 8)
[quote author=“BabaVanga”]Еми к’во да ви кажа Martin си каза мнението.Верно ще трябва обаче по-често да ходиш до кенефа.
Ужасно често :twisted: А не винаги има..... :lol:
02.06.05
23:24
ами нощем ставате ли бе хора?Аз съм забелязал сутрин към 6 ставам,ихем ми се пикае,хем съм жаден!
[quote author=“largozol”]ами нощем ставате ли бе хора?Аз съм забелязал сутрин към 6 ставам,ихем ми се пикае,хем съм жаден!
Когато вляза в режим на изгаряне на мазнини ставам по няколко пъти на нощ. Будя се, всичко ми е пресъхнало, пикае ми се зверски, ужас..... Ма какво да правя, жертви се искат....
М да и аз пия по горе долу 10 литра на ден ма при мен е като пристрастяване щото аз просто не ги усещам.А за ставането вечер- ми не ма мисля че това идва с възраста поне никога до сега не съм ставал освен ако нямам проблем с съня,обаче на сутринта 2-3 минути :),а в училище съм достигал до 3 пъти за един час но незнам чуствам се перфектно от водата :) аре пииваите повечко
04.06.05
09:04
Аз съм за пиенето на вода по време на почивките ми отивам правя една глътка колкото да ме освежи и излизам малко на чист въздух и след това вече наистина съм си отпочинал :) Водата освежава тя помага да доброто оросяване на мускулите повреме на тренировка.
Търся компетентно мнение по въпроса за пиенето на вода :x
Това че се пие в умерени количества по време на трениннг, е факт. Правя го :!: 0.5 литра :!:
Препоръчва се на ден да се пие не по малко от 1.5 л. защото било полезно или така трябва :idea:
Добре, но аз като не изпитвам жажда, понякога през деня въобще забравям да пия вода :evil:
Иначе не ми е проблем пиенето - вдигам бутилката и от раз 1 литър заминава. Не знам какво прави в тялото ми, но само след известно време, преминава през пикочния ми мехур и си заминава, в пространството. :wink: Това става при такова екстремно наливане на екс, иначе отделителния ми процес си е нормален :oops:
Кой ще обясни - пък да не съм болнав нещо бе хора :?:
[quote author=“daddy”]Търся компетентно мнение по въпроса за пиенето на вода :x
Това че се пие в умерени количества по време на трениннг, е факт. Правя го :!: 0.5 литра :!:
Препоръчва се на ден да се пие не по малко от 1.5 л. защото било полезно или така трябва :idea:
Добре, но аз като не изпитвам жажда, понякога през деня въобще забравям да пия вода :evil:
Иначе не ми е проблем пиенето - вдигам бутилката и от раз 1 литър заминава. Не знам какво прави в тялото ми, но само след известно време, преминава през пикочния ми мехур и си заминава, в пространството. :wink: Това става при такова екстремно наливане на екс, иначе отделителния ми процес си е нормален :oops:
Кой ще обясни - пък да не съм болнав нещо бе хора :?:
Чеки, чеки... Правилно ли те разбирам. Пиеш доста вода и после пикаеш. Къде е проблема? :D
Няма смисъл да се вживяваш в такива детайли... :)
Не помня къде беше и какви са причините, щото беше отдавна, но четох някъде... значи, при приема на вода трябва да се прави разлика между силовите тренировки (билдинга) и кардиото. По време на кардио вода не се пие, а се пие след това. При билдинга се пие вода по време на тренировката, в почивките между сериите, на малки порции!
Иначе, пак по отношение на водата, чета противоречиви неща... “Пийте повече течности!”, като дообясняват, че под “течности” се включват и различните сокове, айрани и пр. На други места пък четоч, че водата си е вода и тя не може да бъде заменена със сокове. При препоръчителен дневен прием на вода да кажемеме 1,5л/ден, ако си изпил 4 чаши (200-250ml) сок, и 3 чаши вода, това не ти набавя 1,5л вода на ден, т.е. пиеш недостатъчно вода. Вие какво ще кажете по тоя въпрос?
:P
Не tpd, просто не изпитвам жажда, т.е. не ми се пие вода. :shock: Иначе някакви аномалии по организма си не забелязвам. А за якото пикаене, за което става въпрос - по става само когато пия вода, без да ми се пие, ей така просто да вляза в норма и и да изпия “препоръчителните” 1,5 л. на ден. :wink:
[quote author=“daddy”]Не tpd, просто не изпитвам жажда, т.е. не ми се пие вода. :shock: Иначе някакви аномалии по организма си не забелязвам. А за якото пикаене, за което става въпрос - по става само когато пия вода, без да ми се пие, ей така просто да вляза в норма и и да изпия “препоръчителните” 1,5 л. на ден. :wink:
Ами по всяка вероятност си си ок с задържането и изхвърлянето на течности и организма ти си поддържа нива и т.н. Все пак, мисля, че е далеч по-добре човек и да се поналее малко с водица, отколкото да не пие изобщо. Само да не се налива по време на ядене и да пие на малко порции и всичко е наред.
Междо другото се благодари, Деди, че ти я изпикаваш. Аз като се налея освен, че пускам доста през “отводнителната траба”, ами и почвам да се обливам много в пот.... голям гърч :) Така че, ти си си добре. :)
Поздрави
п.п. Иначе, ако човек има едно добро хранене, дневно, може да си набавя абсолютно достатъчна вода и от храната си. Както доста животни тапример, изобщо не пият вода, а само чрез храната поемат... Но това при човека си е ...един вид- трудно за изпълнение.
Пак съм съгласен с теб tpd :D
Тази тема ме вкара в размисъм и стигам до заключението, че ПРИРОДАТА перфектно си е свършила работата, когато ни е създала нас човеците. Така е направила синхрона, че всичко в него да бъде в мярка и нужните количества и пропорции :idea:
И оттук за водата. Значи.... организма ни е направен така, че той съдържа вода и то не малко. За да върви живота, тази вода се изразходва и се набавя, но всичко балансирано. Когато клетки или нещо друго в тялото човекшо, започва да се нуждае от вода, то сигнализира и там оня “контролен пункт”, който се намира в мозъка на човека, обработва информацията..... горе долу ей така.... “току що получих съобщение, че клетките в петите на моя човек се нуждаят от вода и ако не я получат ще почнат аномалии и те ще вземат да загинат, значи трябва вода”. И той мозъка изпрасква една химична реакция и човека чувства жажда. За да утоли тази жажда пие вода и тя отива там дето е нужна. Ако ли пък този човек, който е съзнателно същество и има воля, реши по различни причини да не утоли жаждата си, тогава се получават може би малко кофти работи. :shock:
Че и оттук приказката ми е , че той организма сам и иска това що му е потребно в нужните количества. Всяко презадоваляване или незадоволяване май не е много добра работа :wink:
Ей на и при теб се получава тази работа - нагъваш яко вода, в повече, ама организмът ти не я ще, много му е - и тя хвърчи от теб под формата на орина и пот. Просто трябва да излезе от организма ти щото е излишна.
Затова се замислям за тия научни твърдения минимум 1.5 литра на ден, за всичко живо човешко. Да ама всеки организам е различен. :lol: Някои може да кара с 0.5 на друг и 10 няма да му стигнат :roll:
Докато чета тая тема ми се припи вода, посегнах.... и шишето беше празно. Отново :evil: Станах и отидох за сипя шестия литър за днес. Понякога си мисля, че ходенето ми да сипвам вода и до WC е достатъчно кардио. .... Вече около 2 мин пиша това мнение, а шишето (0,5 литра) е отново празно... неусетно.. НЕ Е ИСТИНА!!!
Отново съм тук. Сипах...6,5 литра за днес, а съм буден едва от 5 часа. Докато си легна остават поне още 12. Чувсвам се перфектно.. Как не ожаднявате бе хора? Завиждам ви понякога. Да му се невидяло и НВД-то, заради него отказах минералната вода....непосилно е...
Истината е, че уважаемата наука все още не изучила напълно процеса на воден обмен... звучи познато, дори банално..А какво уважаемата наука е изучила и е дала ясни отговори? Интересен въпрос. Затова важи това, което ми се отразява добре. Опитваш, добре е, ОК - не е добре, значи не става. Това е. Жаден си - пиеш. Ама 30 литра били, какво от това. Не си жаден, не пиеш - не можело - да да.
Който ми схване мислта, черпя :lol:
Поздрави на всички (учени) :D
Аз също пия зверски много вода и то без да се насилвам ни най-малко :)Вчера например 12 литра си ги изпих като пичка за 6 часа и бях още ужасно жадна ,но имах среща и се спрях;)
Колкото повече-толкова повече е казал Мечо Пух :))
Чувствам се перфектно с толкова вода,тялото ми,кожата ми -също:))
Леле мале :shock: Как поемате толкова вода бре хора? Аз даже като тренирам (а не може да се каже че треирам леко) не ми се пие и едва едва се насилвам да пийна една чашка. Все едно някой ми е стиснал гърлото, а аз през това време се опитвам да наливам ама нищо не влиза! Не знам сигурно е до организъм ама не чувствам никаква жажда, особено за вода! Не знам полезно вредно, вода не мога да пия!
Аз като тренирам най-много по половин-един литър да изпия. На мен през другото време ми се пие. Мда. Отивам за 7мия литър, че пак ожаднях...
Егати хората сте! Не ви ли се раздуват коремите от толкова вода? Не ви ли е страх от разширен стомах? Аз се издувам адски лесно от най-малкото :?