20.01.13
02:02
Здравейте :)
Май се престраших да ви пиша и аз, от няколко месеца ви чета :) На 23 години съм, всичко започна преди около 7 години..Сега ще ви разкажа за да имате представа за моя проблем. До 16-тата си година всичко беше наред, бях слабичка, висока и така, но както в приказките и при мен се случи нещо лошо, правиха ми доста тежка операция, след която бях на антибиотици (венозно) доста дълго време. Изписаха ме, и започнах да качвам килограми.. Сами можете да си представите какво означава това за едно момиче в пубертета- минах през диетолози, диети.. всичко беше временно.. Също така изследвах хормони- там всичко е ок. До преди година тежах 80 кг. И се взех в ръце, така да се каже. Спрях да бъда вманиачена в това да сваля килограми, започнах да спортувам отново и да не ям тестени изделия, сладко, също така спрях и газираното (не че преди пиех много). Тук е момента да спомена че преди тази операция се занимавах активно с баскетбол(бях в отбора на НСА кадети) и плуване , с това искам да кажа че доста сериозно се занимавах със спорт. Висока съм 178 см, тежа 69 кг :( От известно време не мога да мръдна от тези килограми, каквото и да правя.
Бих се радвала, ако ми дадете насоки за да постигна крайната си цел- която всъщност е около 60- 63кг . На фитнес ходя 3 пъти в седмицата, 2 дни правя по 30 40 минути кардио вкъщи (на велоергометъра). Като проблемни зони бих могла да определя корема и ханша. Може би и съвсем леко бедрата, но съвсем леко.
В храненето ми са включени примерно : пълнозърнест хляб, овесени трици, кисело мляко, месо- пилешко, риба,телешко ,салати ,сурови ядки ,около 3 литра вода на ден, плодове,зеленчуци (това всичкото не е в един ден :D )
Взех си Суроватъчен протеин на Pure Whey и се чудя къде да го вмъкна в храненето.
Като цяло имам 4 хранения през деня- закуска около 8.30 - 9ч, обяд 12.30ч, следобедна закуска- плод около 15.30 и вечеря в 18.30ч.
Взех си и едни Daily vits.
Извинявам се ако поста ми е прекалено дълъг..
Предварително ви благодаря за вниманието!
На тази височина теглото ти ми звучи добре. Сигурна ли си, че не се вманиачаваш и да искаш още да смъкваш? Може би вече не трябва да се стремиш към някакви цифри на кантара, а с продължително спортуване и режим (а това, което описваш, изглежда много добре), лека полека ще се оформиш, ще загубиш мазнини, но ще качиш мускул и килограмите ще останат същите, но с различна визия.
20.01.13
14:15
Благодаря за отговора!
Да, сигурна съм че не се вманиачавам. Има какво да смъквам и то главно на корема. Никога не са ме интересували цифрите на кантара, просто смятам че на тези килограми (63 примерно) ще се чувствам добре. Аз иначе и сега си имам мускулите, има по малко за чистене но..с времето ще се махне.
Имам малко да свалям от ръцете (около бицепсите), някакви подходящи упражнения ?
Една доза протеин замества едно хранене,нали така?
Благодаря отново за отговорите!
Протеинът нека да е веднага след тренировка. Ако имаш 5-6 хранения на ден, протеинът може да замести едното. Но ако са по-малко: не. Гледай калориите да държиш достатъчно, за да не забавиш метаболизма и да изпаднеш в застой.
Защо не си направиш дневник, където да описваш и количествата на храната, както и вида тренировки: повторения, серии, килограми. Хем ти ще си следиш прогреса, хем ние ще можем да се включваме по-адекватно.
20.01.13
16:37
Първо използвай тази тема, за да изчислиш (ориентировъчно) колко калории тялото ти изразходва на ден: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 Стреми се след всичката изядена храна на ден да имаш малък калориен дефицит (максимум 300-400 калории под изразходваното, но може и по-малко). Така тялото ти ще продължи да изгаря мазнини, а в същото време мускулната ти маса ще продължи да се покачва, защото дефицитът е в разумни граници и организмът няма да се шокира.
Оттам нататък всичко ще е въпрос на редовни, интензивни и правилно изпълнени тренировки и резултатите ще се появят. Също, Анелия е права, 69 килограма за 178 см височина е в рамките на нормалното, така че си в доста по-изгодна позиция в сравнение с много хора.
Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 20.01.13 16:44.
21.01.13
15:48
Здравейте отново,
@ Anelia, благодаря ти за отговорите! Още довечера ще се опитам да си направя дневник (досега никога не съм си правила и ми е доста интересно как ще стане като цяло) :))
@Борис, изчислих ги тук, да дам ли цифрите? Да, разбирам че съм в доста по-изгодна позиция, просто имам още проблемни места и не ми харесва че съм в нещо като “застой”.
Не знам дали е от значение но имам доста ниско кръвно налягане, както и нисък пулс, който предполагам е заради това че съм спортувала доста години преди. След интензивна тренировка понякога ми причернява доста.
Вчера пробвах протеина и доста засища, не се сетих за храна поне 3 часа след като го изпих :)
26.01.13
13:58
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/66152 ето линк към моят дневник :) След малко ще пиша точно какви упражнения правя във фитнеса..