21.01.13
01:04
Здравейте :)
Започвам направо : Възраст : 19 години ; Тегло : 77 килограма ; Ръст : 175 см.
Опит в залата : Около година плътно, но от около 1 година не съм ходил.
Целта ми е да кача мускулна маса, и след това да сваля мазнини :)
Четох, че за моето тегло трябва да консомирам около 150 гр. белтъчини на ден. Достатъчен ли е?
Хранителният режим с който смятам да постигна това е :
Закуска (9:00 часа)- 250 грама пилешки пържоли(месото от гърдите) + мултивитамин ~ 60 гр. белтък
Междинно хранене(11:00 часа) - Плод
Обяд(14:00 часа) - Салата(маруля) + 2 сварени яйца ~ 25 гр. белтък
*тук при обяда мога да заменя салатата със ориз, картофена салата, картофено пюре.
Преди тренировка(16:00 часа) - Корни
След тренировка (18:00 часа) - Банан
Вечеря (20:00-21:00 часа) - 250 грама пилешка пържола ~ 60 грама белтък
И смятам след време да започна да приемам креатин.(Моля само помогнете ми, като ми кажете кога да го пия кретина:))
Това е моят хранителен режим. Тренировките ще са ориентирани към покачване на мускулна маса.
Моля, по-запознатите да споменават какво липсва в режима ми :) Приемам мнения :)
Благодаря предварително :P
Темата беше редактирана от ufko на 21.01.13 01:08.
малко са калориите (макс. 2000) и приемаш само протеин - пилешко. Трябват ти и въглехидрати(ориз, картофи...) и мазнини(ядки, сирене...)
Няма мазнини и въглехидрати и как от маруля и 2 яйца вадиш 25 гр белтък?С третото си око виждам след 2 месеца тема “Какъв протеин да си взема,ям като прасе,а не качвам”...,а то всъщност ще поемаш 1/3 от нужните калорий.
ПП
С така ориентировъчно споменати количества,калорийте са не повече от 1000.
21.01.13
11:44
От две сварени яйца на обяд да вземеш най-много 14-15 грама протеин, 25 е абсурдно. Освен това като цяло ядеш прекалено малко, увеличи си храната(ще рече още както протеин, така въглехидрат и мазнини).
От измислени десертчета като Корни не виждам ползи, освен ако не си в ден за чийтване. Ако толкова ти се яде нещо за енергия преди тренировката, смени го с малко стафиди, мед или още един банан. На обяд не само замествай салатата с картофи или ориз, ами го прави задължително. Марулята не може да ти набави достатъчно въглехидрат и след известно време ще се чудиш защо дори при достатъчно сън си вял и изцеден.
Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 21.01.13 11:47.
21.01.13
11:53
Този хранителен режим е трагичен - ето това е мнението ми. Че и маса ще качваш с него... абсурд.
Има чудесна важна тема в раздела, която има пределно ясно заглавие. Защо не я четете - не знам.
За креатин забрави на този етап. Още доста време имаш до момента за тази добавка.
21.01.13
12:34
казано от ufko на 21.01.13, 01:04:
...Приемам мнения :)
Благодаря предварително :P
.....
ЕДИТ: След последния ти пост, за мен не заслужаваш да ти се помага. Така че се оправяй!
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.01.13 14:20.
Оф, чета бе, споко. Знам че трябва да приемам около 3000 калории на ден. Добавих в режима пълнозърнест хляб, ядки, извара, кисело мляко, ориз, картофи, едното хранене с пиле го замених с риба тон. Но никаде не е написано ако не ядете достатъчно мазнини и въглехидрати, а наблегнете на белтъчините какво става. Навсякаде пише : белтъчините служат за растеж на мускулите. Аз от хранителни режими, и нещо като не ядем, какво става не разбирам. Все пак точно по български трябваше повечето да се узъбите.
Мнението беше редактирано от ufko на 21.01.13 12:53.
21.01.13
13:30
казано от ufko на 21.01.13, 12:50:
Оф, чета бе, споко.
Ми... вероятно... но не ти личи. :)
Знам че трябва да приемам около 3000 калории на ден.
След като го знаеш, каква беше идеята в това да искаш мнение за храна, която едва надхвърля 1000 kcal?
никаде не е написано ако не ядете достатъчно мазнини и въглехидрати, а наблегнете на белтъчините какво става.
Това значи някой да ти преразкаже половината сайт, за да ти обясни какво означава понятието ‘балансирано хранене’ и какво е значението на такова хранене за здравето и спортните резултати. Едва ли ще намериш човек, който да отдели толкова време и да ти изнесе лично на теб тази лекция, след като има достатъчно написани материали. Отделно от това ти задаваш конкретен въпрос, на който получи конкретни отговори. Сега се оказва, че ние сме криви, защото не сме отговорили на въпрос, който не си задал. Хайде успокой топката.
Все пак точно по български трябваше повечето да се узъбите.
Без да се колебая ще се озъбя на всеки, който чака на готово, за да получи нещо толкова лесно достъпно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.01.13 13:45.
21.01.13
14:18
Щях да ти помагам, ама след “Оф” и “бе”... Оправяй се.
Оф, чета бе, споко.
Така като гледам единственото, което четеш са субтитрите на някой плосък екшън или постове във Фейсбук
Знам че трябва да приемам около 3000 калории на ден.
Нищо не знаеш! Но с тоя тон няма и да научиш.
Но никаде не е написано ако не ядете достатъчно мазнини и въглехидрати, а наблегнете на белтъчините какво става.
Пише. И то много подробно. Какво става, когато наблегнеш на протеини, какво става, когато наблегнеш на мазнини, какво става, когато наблегнеш на въглехидрати, какво става, когато наблегнеш на комбинация от кои да е от две от трите по-горе... Ама ти не знаеш къде да четеш. И с тоя тон няма и да научиш.
Навсякаде пише : белтъчините служат за растеж на мускулите.
И другите неща пише за какво служат, ама защо ти не знаеш-виж по-горе.
Аз от хранителни режими, и нещо като не ядем, какво става не разбирам.
Затова трябваше да слушаш/четеш каквото ти се каза/написа, а не да офкаш.
Все пак точно по български трябваше повечето да се узъбите.
Не, отговорите бяха точни, ясни и според мен доста полезни. Но ти гледам си недоволен. И за твоята простотия ти е виновен форума, българите и българщината. Поне се научи на български, преди да плюеш българщината. Пише се никЪде Озъбите, навсякЪде.
А иначе чужди форуми бол, като не те кефи българския, що не пишеш в тях тогава???
Така като гледам единственото, което четеш са субтитрите на някой плосък екшън или постове във Фейсбук
Извинете, господин интелигент, но плоски екшъни не гледам и не съм привърженик на Фейсбук. И впрочем обужавам някой да преценява какъв сам от 2 поста, които са на тема от която грам не разбирам :) Но, както и да е :) не знам какво се нервите толкова много и особенно Veso Pervazov. Все едно, ще се боря сам. И друг път повечето като искате помощ, не се учудвайте защо никой не помага... Айде, и със здраве :)
Мнението беше редактирано от ufko на 21.01.13 18:43.
21.01.13
19:00
казано от ufko на 21.01.13, 18:42:
Извинете, господин интелигент, но плоски екшъни не гледам и не съм привърженик на Фейсбук. И впрочем обужавам някой да преценява какъв сам от 2 поста, които са на тема от която грам не разбирам :) Но, както и да е :) не знам какво се нервите толкова много и особенно Veso Pervazov. Все едно, ще се боря сам. И друг път повечето като искате помощ, не се учудвайте защо никой не помага... Айде, и със здраве :)
Не бе приятелю, не те преценявам по това какво разбираш от фитнес. Никой не се е родил научен и никой не е длъжен да знае всичко. Ама след като си тръгнал да се занимаваш с нещо, вземи погледни нещо по темата, при положение, че сега е толкова лесно и всичко е поднесено на тепсия... Преценявам те по правописа и по уважението ти към българския език. И не че нещо, ама “обОжавам”, “сЪм” и “особеНо”.
А помощ тук са получили достатъчно хора. И никак не са малко. Но са се отнесли с уважение, а не с “Оф, чета бе споко”.
Със здраве и на тебе. И успех в борбата.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.01.13 19:02.
Съжалявам за правописа си. Българският език и правописа не са ми били силна страна. И искам само да спомена, че преди да пиша каквото и да било четох доста информация във форума, статии и т.н., но явно не съм намерил достатъчно информация. Продължавам ровенето :) Благодаря за пожеланието и на другите за мненията. :)