Увиснал корем

21.01.13
15:08

Здравейте и от мен. Нова съм тук и се извинявам ако пиша не където трябва. Маят проблем е увисналият корем вследствие на раждане. Въпросът ми е може ли да го стегна? Пробвала съм да правя коремни преси, но много ме боли кръста. Отворена съм за съвети и мнения.

21.01.13
15:21

На този въпрос не може да се отговори сериозно без да знаем нищо за теб, напр.: кога е било раждането, имало ли е усложнения, спортувала ли си досега, как се храниш и още доста неща.
Вместо да се фокусираш върху корема, не е ли според теб по-уместно да помислиш малко по-глобално??

21.01.13
15:49

Да, извинявам се. Ражането беше отдавна, преди 5г.  По време на бременноста качих 30кг. И след много диети и гладуване поотслабнах и сега съм 49кг,( висока съм 1.55 ). От няколко месеца пак съм на диета. Не ям сладко,тестени нища, тлъсто месо, не пия газирано. Ям предимно риба, пилешко месо, ориз, картофи, сирене, кисело мляко, кашкавал, плодове.. но се ограничавам. Не спортувам и най-вероятно това ми е проблема. Не мога да ходя на фитнес, тъй като няма кой да ми пази детето.

21.01.13
15:56

30 кила са множко за една бременност, а 5 години са дълго време да не възвърнеш старата си форма, в случай че нямаш хормонални усложнения.
Спокойно можеш да тренираш вкъщи, във форума има доста момичета, които го правят, почети малко дневниците им и вземи идеи. Ако никога не си спортувала и нямаш двигателна култура, не е лоша идея да потърсиш помощ от професионалист. С две изречения написани във форум няма как да се получи.

21.01.13
16:57

Аз мисля, че това е предимно кожа, която е много разтеглена. За съжаление, няма да стане с коремни преси. Наистина 30 кг са много, особено за твоя ръст и това е разтеглило много кожата. После вероятно си се подлагала на глад и в следствие на бързото сваляне на килограмите, кожата е увиснала.
Сега не може много да се направи, освен да продължаваш да спазваш ограниченията без сладко, тесто, сокове и пържено. Можеш да си купиш гимнастическа топка, колелце за корем (ab wheel), също и някакви гирички и да започнеш тренировка вкъщи. А може и без уреди дори: подскоци, клекове, планкове, лицеви опори...
Излизай по разходки с детето и взимай участие в игрите (гонене, замерване със сняг, дърпане на шейна).
Пий много течности (вода, чай без захар).

21.01.13
17:01

Здравей.
Първо да кажа, че не целя да те засягам или обиждам, но ми се струва, че проблема ти е по-скоро не увиснал в следствие на раждането корем (което аз разбирам разтегнати стени и коремни мускули), а увиснал в следствие на доста мазнини в тази област. Напълно възможно е да го стегнеш, но това няма да стане с коремни преси, а с балансирана диета и силови тренировки, които постепенно да намалят процента подкожни мазнини в цялото тяло. Вариант за сваляне на мазнини и чистене само на корем няма.
Храненето което си описала е доста неподходящо. С гладуване и диети (ако под това разбираш глад и тотални ограничения) няма да постигнеш нищо добро. Не знам дали предполагаш, но тлъстото месо е доста по-подходящо от картофи, ориз и плодове за здравословно и трайно отслабване. 30 килограма за цялата бременност не са малко, но не са и чак такъв проблем. Имам син на 5 месеца (не години!), през бременността жена ми качи почти 30кг, от които вече свали 25… Без крайности в диетите, а и все още кърми. Обаче тренира. Така че вземи се в ръце, прочети и изчисли калорийния си баланс, запознай се със състава на основните храни, които консумираш, хвърли един поглед на основните хранителни режими, също така на основните принципи на цикличното хранене, намери време и по-важното ЖЕЛАНИЕ за тренировка. Както Маргарита каза, има начини да тренираш вкъщи, отделно мисля, че ако имаш желание ще намериш начини и да ходиш на фитнес.
Ето малко полезни линкове.
http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
http://www.bb-team.org/hrani
http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting

Успех.

21.01.13
17:01

За увисналата кожа мисля, че студени/контрастни душове ще помогнат също. За мазила дамският състав да се произнесе :)
Иначе момичетата са ти казали - тренировки вкъщи... без тях няма как да се стегнеш.

21.01.13
17:17

казано от Veso Pervazov на 21.01.13, 17:01:

Имам син на 5 месеца (не години!), през бременността жена ми качи почти 30кг, от които вече свали 25…

Весо, за останалите неща съм напълно съгласна с теб, но понякога съпоставката на един с друг човек не е възможна. Коремите на жените са нещо много специфично. Когато аз родих, на следващия ден не ми личеше почти, докато жената на съседното легло изглеждаше все още бременна. Аз не бях тренирала ни един ден в живота си, жената е хореограф и е тренирала балет.
Разбира се, в момента тя изглежда перфектно, но й отне повече време...
Така че всичко е в твои ръце, но не очаквай незабавни резултати, а по-скоро бавен процес, през който не трябва коремът да ти е фикс идея, а както каза Маргото: следвай дълготрайните цели като добро здраве и тонус.

21.01.13
17:50

казано от Anelia на 21.01.13, 17:17:

Весо, за останалите неща съм напълно съгласна с теб, но понякога съпоставката на един с друг човек не е възможна. Коремите на жените са нещо много специфично. Когато аз родих, на следващия ден не ми личеше почти, докато жената на съседното легло изглеждаше все още бременна. Аз не бях тренирала ни един ден в живота си, жената е хореограф и е тренирала балет.
Разбира се, в момента тя изглежда перфектно, но й отне повече време...

Въпроса е дали и ти си качила 30 килограма... И колко е била качила въпросната жена до тебе. Защото познавам жена, качила 8-9кг за цялата бременност и на изписването едва ли някой би могъл да предположи, че е раждала. Сама разбираш, че при такъв случай съпоставката е некоректна.
Иначе си права, всеки човек е различен, за това спор няма, казах го по-скоро, за да надъхам Ангелина, както и най-вече да подчертая грешките й, защото 5 години са ужасно дълъг период и невъзстановяването не се дължи на женски особености на корема (извини ме ама с какво па вашите кореми са по-специфични от нашите? Смешно е.), а на това, че не е направила нищо друго, освен грешни диети. И коремни преси. Просто да й покажа правилния път, който може при нея да е по-дълъг, но ако е упорита ще я доведе до целта.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.01.13 17:52.

28.04.17
17:12

Знам, че темата е доста стара, но тъй като не видях отговор, който да ме одовлетвори.
В следствие на раждане жената претърпява много промени, ако след това раждането е съпроводено и от период на кърмене, се претърпяват още повече промени. Много малко на жените се говори, как да заздравят мускулите си след раждането, което може да започне след 1-2 месец дори само с дихателни упражнения в следствие на което коремът си увисва и може да си остане и така ако не се вземат мерки. Това си е увиснал корем в следствие на разширена матка ... и липсата на знанеие за това как да работим за стягане на мускулите околу пубис-а. (Когато ходих на гениколог след второто ми раждане, това което ми казаха, беше че пубиса ми стои все още отворен. Все пак за да излезе бебето жената трябва да направи от 8-10 см. разкритие...)Ако не се работи за тези мускули от там идват херниите след време, изпадането на органи и т.н. От отслабването на коремните мускули идва и отслабване на кръстта. Има един вътрешен абдоминален мускул, който се казва трансверсо-върху него се държат всички останали мускули, но този мускул не се работи съзнателно ... т.е. всичките тези неща ги обеснявам със цел за да се рабзере че коремът е увиснал в следствие на промените настъпили от бремеността, а не на качените килограми (Пример с мен, с първата ми бременост качих 25 кг - понеже слушах бабените дивитинини, родих и няколко часа след раждането нямах грам корем. Втора бременост - спортувах, дори намалих обиколки, общо нададох 8-9 кг. (бебето се роди в 37 седмица 3.150) лесно възстановяване, но поради напрегнатия живот и стрес нямах възможност да започна да тренирам активно почти 2 години след раждането - и овиснал корем, така че не е от килограмите. Незнаех и какво е пубис и трансверсо ... Сега знам, че ако човек не си обърне внимание възникват проблеми, като болки в кръстта, та дори и гръбначни изкривявания.Благодарна съм че макар и малко късно, но навреме хванах проблемети си и лека по лека работя върхя тях. Няма нищо невъзможно, просто не става от днес за утре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1