22.01.13
20:33
Здравейте от доста време имам болки в лявата ключица когато правя кофи или силово.Та въпроса ми е един път направих рязко силово и започна да ме боли.Опитвах се да правя кофи но ме болеше и спирах.Сега ходя на фитнес но нямам болки само ако пробвам силово или кофи.Това травма ли е трябва ли да спря с тренировките за известно време?
Спри или намали кофите и силовите(и въобще упражненията, при които имаш болка в ключицата) за известно време - поне при мен (случи ми се същото на рамото :D) се оправи за 1-2 седмици.
Мнението беше редактирано от Nasko на 22.01.13 21:32.
21.08.13
00:16
Тази травма няма да ти мине много лесно-трябва почивка.Аз в момента съм в същото положение имам много яка болка в лявата ключица.Вече 1 месец не тренирам и болката не отшумява ходих на лекар и ми каза, че ще мине но не се знае кога.Преди тази травма правех по една камара силови, кофички,лицеви опори, но сега в момента при тази травма не мога да направя 20 лицеви.Въпросът е да починеш добре, да спреш с набиранията на широк хват и най-вече тези зад врата, за кофичките трябва да забравиш днес малко разгрявах и пробвах да видя какво ще стане ако направя малко кофички и болката се усили. Почини добре и ще се оправиш!
Пробвай с противовъзпалителни като Диклофенак Дуо+някакъв локален гел като Deep Relief. Ако от почивката и тези неща не мине възпалението на меките тъкани около ключицата(защото едва ли в самата ключица има проблем), отиди на лекар и най-вероятно ще препоръча блокада(разбирай инжектиране на кортикостероид, най-често Дипрофос или Депо-Медрол).
Мнението беше редактирано от Нежния на 21.08.13 01:51.
23.08.13
23:36
Какво точно те боли на ключицата? Последния път като проверих, тя има 2 края и нещо по средата. От едната страна е хваната за гръдната кост, от другата за рамото, а по средата е мазало(това са 3 различни проблема).
Пробвай с противовъзпалителни като Диклофенак Дуо+някакъв локален гел като Deep Relief. Ако от почивката и тези неща не мине възпалението на меките тъкани около ключицата(защото едва ли в самата ключица има проблем), отиди на лекар и най-вероятно ще препоръча блокада(разбирай инжектиране на кортикостероид, най-често Дипрофос или Депо-Медрол).
Има няколко проблема с това.
1. И аз, и ти не сме лекари, пък даже и да бяхме - да се предписват медикаменти по интернет си е престъпление(морално, етически и законово).
2. Как разбра, че има възпаление?
Само казвам от личен опит какво ми е помогнало на мен а и на мои познати. Не съм предписвал и препоръчвал каквото и да е(само ходенето на лекар :D), просто споменах някои от препаратите за да бъде по-достоверен отговора ми . Колкото до възпалението, няма как да разбера, че го има, отново просто предположение. На мен така ми беше казано от лекаря, е вярно моята болка не беше в ключицата, а в акромиоклавикуларната става, но все пак тя е в единия край на ключицата и захваща именно нея към акромиона на гърба.
Аз не съм лекар и не съм наясно с биомеханиката и физиологията на човека, докато ти имаш доста солидни познания и опит, така че има какво да се научи от теб и да си в помощ.