нужда от съвет

25.01.13
20:25

Здравейте колеги,
От няколко месеца насам имам болки в едната плешка,която тръгва към рамото и стига до горния край на гърдата. Свързано с това получавам сковаване и на врата. Болката се изостря след тренировка. Не знам дали има общо с това , но и един зъб, на който са извадени нервите има някаква тъпа болка. Ходил съм многократно при кинезитерапевт, който смята, че проблемът го прави трапеца. Слагали сме тейпове, ток и какво ли не без особен ефект. Болката изчезва при пиене на диклак,но спра ли го започва наново. Магнезия ми е в норми - 0.99mmol. Дълго време беше само на лявата плешка, а сега се премести от дясно.
Моля ви дайте идея към какъв специалист да се обърна, защото ми омръзна да няма резултати от лечението!!!

Мерси предварително

Темата беше редактирана от Plamen Paskov на 25.01.13 20:26.

25.01.13
20:53
#1

Звучи ми като радикулит (възпаление на коренче на нерв) и/или миозит (възпален мускул с повишен тонус). Твоят човек е невролог и после евентуално рехабилитатор.

Това е едно от най-честите оплаквания в здравните теми. Много разпространено е в студените месеци. Повлиява се добре от нестероидни противовъзпалителни (като Диклака), витамини от група B, затопляне (топли дрехи, топли душове), почивка, неизкривена поза при спане и ежедневни дейности. Мисля, че и акупунктурата и хомеопатията могат да намерят място в лечението, освен консервативната терапия.

Аз съм страдал по горе-долу същия начин и ми е познато усещането. Освен всичко горе-изброено го отдавам и на слабост + пренатоварване+ лоша загрявка на мускулите в съответната анатомична област.

Може да се направи и рентгенография на шийни прешлени в профил, за да се отхвърлят “шипове” и всякакви притискания на коренчетата.

25.01.13
20:58
#2

Благодаря за насоките! Ще съм благодарен, ако някой даде контакти на доказани специалисти! Не съм попадал на читав невролог към момента

25.01.13
22:27
#3

Ако си от София може да се консултираш в 3то ДКЦ при д-р Стоянов или невролозите от болница Св.Наум (4ти км). На мен са ми помагали.

26.01.13
10:03
#4

introducer е много прав имаш нещо възпалено. И аз имах подобни проблеми от тренировките.
Моя съвет е да отидеш на масажи, нагревки, аз така се оправих сега няма болки. Спри фитнеса щом от него има болка от него. И гледай да не стане хронично !!!

26.01.13
10:51
#5

3 месеца почти не бях тренирал и болката намаля чак към края на 3тия месец! Смятам да последвам съветите ви започвайки с невролог.

28.01.13
11:23
#6

от няколко дни пия Малгама Н и за сега повлиява доста добре

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1