27.01.13
13:17
Здравейте, на 31 години съм, 89 -63 - 89 и тежа 49,5 кг. Тренирам вкъщи от 3 години - кога ще тренирам зависи от това колко натоварен е бил работния ми ден - понякога тренирам след работа, а друг път рано сутрин. Доволна съм в общи линии от фигурата и килограмите си и искам единствено още малко да оформя бедрата.
Най общо казано през ден правя 8 серии по 40 коремни преси за корем, 2 пъти тренирам за горна част на тялото и 2 или 3 пъти за долна.Упражненията които правя за долната част на тялото са по програми от fitnessblender .Разнообразявам се - веднъж скачане на въже и след това упражнения, друг път правя комбинирана програма кадио и упражнения, трети само упражнения - малко съм на настроения :) Еднообразните тренировки ме отегчават, а и предпочитам програмата да я изпълнявам като в клипа , отколкото да правя нещо самостоятелно защото съм много разсеяна и лесно си отвличам вниманието, дори като броя понякога забравям докъде съм стигнала (giggle)
Отделно ходя в петък и вторник на йога от 3 месеца - минах курса за начинаещи и миналата седмица започнах този за напреднали - дано да доживея някога да стигна и майсторския клас :) . Определено за йогата бих казала че идеално ми допълва тренировките - 2 седмици не ходих и болките в гърба и схванатостта ми се завърнаха с пълна сила...
26 януари
закуска фреш от лимон, 2 ябълки
обяд зеленчукова супа с 2 препечени филии вита с лютеница, салата настъргани моркови
следобедна закуска - зелен чай,половин натурален шоколад Ел Зет, пълнозърнести бисквити с овесени ядки
вечеря - кюфтета с гарнитура / зная че не е особено полезно, но не мисля че веднъж месечно е фатално да заместя пържолата с кюфтета/
отделно : шуслерови сол 1 и 10, хранителна добавка личий и 1 лъжица ленено семе
Тренировка :
корем - 8 min abs workout level 2
странични извивания с дъмбел 3 * 30
флайс с дъмбели 3 * 15
лицеви опори от коляно 3* 15
кофички 3 * 15
двустранно бицепсово разгъване с дъмбел зад глава 1*15 ,1*12, 1*11
ренегатско гребане 3 *20
повдигане на ръце встрани с дъмбели 1*15, 1*13, 1*12
повдигане на ръцете нагоре с дъмбели 3 *15
бицепсово сгъване с дъмбели 3* 15
по принцип правя и кардио - скачане на въже, но имам мн жестока мускулна треска и коляното ме наболява, та реших да не рискувам
бих искала някой да ме посъветвка какви хранителни добавки още трябва да използвам, и ако някой е пил спирулина да ми каже как му е подействала - аз я пих 2 месеца, имам чувството че ми се увеличава апетита от нея...
30.01.13
19:42
понеже от няколко дни имах проблеми с компютъра пиша по памет
27 ми януари неделя
закуска фреш от лимон и портокал
обяд ориз със зеленчуци, зелена салата
вечеря сандвичи със пуешко филе и кашкавал / вечерях навън и нямах голям избор за вечеря/
тренировка за крака
Bodyweight Cardio Training + Lower Body Strength - 37 Minute Butt & Thigh Workout
Here’s how this video is laid out:
6 Lower Body Exercises: 14 Reps each
6 Cardio Intervals: 30 Seconds each
2 Rounds
39 Minutes Total
Quick Cool Down & Stretch at the end
Printable Workout Routine:
Up and Out Jacks
Bridge Pulls
Lateral Burpees
Side Plank Circles
Up and Overs
30 Lunge Pulses (per side)
Quick Feet
Circle Squats
Plank Jacks + Leg Raises
Side Plank Toe Touches
Toe Touch Jacks
30 Squat Pulses
.............................................................................................................................
28 ми януари - почивка
закуска плодове, зелен чай
обяд - броколи с топено сирене, салата цвекло и 1 филия хляб
следобяд - пълнозърнести бисквити, половинка шоколад ел зет
вечеря - сирене по шопски, салата зеле и моркови
..........................................................................................................................
29ти януари
8 min abs workout - level 2 - корем
йога 1 час
закуска ябълки, плодов чай
обяд боб яхния, салата цвекло , 1 филия хляб
следобедна закуска сурови тиквени семки 1 шепа, бисквити с овесени ядки
вечеря картофи на фурна с масло
.........................................................................................................................
01.02.13
21:19
30 ти януари - сряда - почивка
днес поради липса на време - прекарах 10 часа търчене по задачи ...бях си купила за закуска плодове за няколко дена и добре че плодовете ме спасиха... та реших че не е лоша идеята да си направя един пречистващ ден/ не съм си правила такъв от 3 месеца/, който продължи и на 31ви до обяд -
закуска - плодове, зелен чай с мед
обяд - варени картофи, салата цвекло с магданоз
вечеря - пюре , салата стъргани моркови, царевица и цвекло/
имах сили само за едно малко кардио
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/17-Minute-At-Home-Cardio-High-Intensity-Interval-Training-Workout/8l/
.................................................................................................................................................
1ви февруари
Нов месец - нов късмет... деня вече чувствително е нараствал и се чувствам готова за една хубава тренировка сутринта
определено след пречистващия ден се чувстам много жизнена и заредена с енергия /два дни преди това ме мъчеше ужасно главоболие/.... не почувствах нито премаляване, нито силна умора и вълчи апетит каквито чувствах преди години когато си правех отвреме - навреме пречиствания за по 1 ден
8 min abs workout level 2
странични извивания с дъмбел 3 * 30 - дъмбел 4,5 кг
флайс с дъмбели 3 * 15 - дъмбел 3,25 кг
лицеви опори от коляно 3* 15
/класическите лицеви опори мога да ги правя, но се боя да не си натоварвам мн кръста, защото ме боли и затова карам на по-лесния вариант/
кофички 3 * 15
двустранно бицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 1*15 ,1*13, 1*11 дъмбел 4,5 кг
ренегатско гребане - 3 *20 дъмбел 5,75 кг
повдигане на ръце нагоре с дъмбели 1*15, 1*13, 1*12 - дъмбел 3,25 кг
повдигане на ръцете встрани с дъмбели 3 * 10 3 * 8 3* 8 - пробвам от 2 кг да мина към 3,25 и ми е трудно
бицепсово сгъване с дъмбели 3* 15 - дъмбел 3,75 кг
закуска - фреш от лимон, 1 шепа орехови ядки
сандвич със сирене
обяд - 150 гр ориз със зеленчуци, зелена салата с лук и маслини
вечеря - пилешко филе със салата зеле и моркови
йога
днес я караме по-лежерно , за разлика от вторник - мускулната треска още ми държи влага оттогава...
Нямам никаква идея дали това което правя като програма е добро, взимам като упражнения оттук - оттам което ми допада,
ако някой има критики/ съвети да ми пише!
03.02.13
11:15
02 Февруари
закуска фреш от лимон, 3 кивита
обяд зеленчукова супа, 2 филии хляб Бонус с масло и лютеница
вечеря - пуешко филе, 3 сандвича с кашкавал, топено сирене
преди тренировката ... 1 шоколад Ел Зет, няколко резена Тахан халва - не бях яла такова нещо може би близките 7-8 години и си купих от любопитство, но явно няма и да вкуся скоро... прекалено сладко ми идва. Не зная точно от какво но се чувствам пълна със сила и енергия....
тренировка :
1.кардио - 3 кръга по 4 мин скачане на въже /без допълнителните упражнения/
2.упражнения за стягане на глутеусите
- best exercises for buttocks -
http://www.youtube.com/watch?v=MFlH8XJsF7Y
10 бърпита
тренировка за вътрешната част на бедрата - 3 кръга - реших за разнообразие да пробвам нещо от сайта на Руми
прекалих ли, не знам, но тотално разбита се чувствам след всичко това....