Много травми, но голям праз

Темата е заключена.

28.01.13
19:55

Здравейте, случайни читатели! Започвам този дневник заради себе си; не целя да съм полезна на някого - нито имам нужния опит, нито - кой знае какви боди-билдинг цели. Ей така искам да си се следя.
Бивша спортистка съм. Бях състезателка по плуване и лека атлетика, но за собствено удоволствие играех футбол, карах ски, кънки, колело... ясна е картинката. Ще прескоча известно количество години. Ето го положението към момента:
На 32 години съм, допреди да си изкълча лявото коляно за 9-ти път, ходех всеки ден на кардио тренировки (по около час, за около месец) и всеки ден ходех пеша (това от години)... средно м/у 8 и 10 000 крачки, според телефона ми. Като е топло, карам колело понякога. И поне 3-4 пъти седмично правя специални упражнения за гръбнака, да живее фитнес-топката.
Сега седя с ортеза вкъщи, втора седмица вече, и се опитвам да се раздвижвам... ама боли. И имам артроза на гръбнака, 6 прешлена са засегнати.
Напоследък напълнях. Като си намеря сантиметъра, ще се измеря и запиша. Дотук знам само, че съм висока 170 см, обиколката на китката ми е 16.5 см и съм около 65 кг, +- 2-3 кг... от тези хора съм, дето могат за едно денонощие да загубят няколко килограма. Задържам вода, въпреки че почти не ям сол.
Конкретната ми цел е да стана 60-62 кг, защото тогава някак си по-малко задържам вода и изглеждам най-добре. Искам, естествено, да си затегна бедрата и ханша. Ако е възможно, искам да натрупам малко мускули по ребрата (не се смейте!), защото ми се броят даже през суичъра и никак не се връзват с останалата ми осанка. Гърбът ми е ОК, а ръцете ми са доста мускулести. Винаги са били, както и краката.
Вероятно ще ми оперират коляното отново, защото сухожилията са заминали. Не знам кога ще мога да тренирам отново, било то и само кардио, бързо ходене и колело. Искам отново да карам зимни кънки.
За стопяване на излишните мазнини се бях заела с въпросното кардио + L-карнитин. Две седмици го пиех, две почивах.
За калорийния си прием ще пиша по-нататък, сега, като седя и лежа по цял ден, не се изморявам, не се чувствам гладна, а не мога и да си пазарувам, така че ям едно към гьотере, т.е. каквото си сготвя от наличните продукти, които приятелите ми носят. Временно не спазвам никакъв хранителен режим. Пия бирички през ден, ама това го правя и като съм на крака. Не обичам пържени, пушени, солени храни. Никога преди не съм обичала сладко, но напоследък ми се дояждат сладки неща. Избягвам химически подправки (вегета, пикантина, готови фиксове). Пия много вода, понякога чай без захар... никакви газирани напитки, сокове и подобни. А стига толкова като за начало.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1