31.01.13
10:00
Време беше да се регистрирам и аз, като се има на предвид че изчетох купища неща от сайта.
Искам да кажа, че този дневник ще е ИЗЦЯЛО свързан с тренировките със собствено тегло (Лостове, в къщи и т.н.)
За мен :
На 24 години съм, 175 см висок, 65 кг. Родом - град Пловдив.
Не уча, работя като барман (главно по морето) от където се запалих и по тренировките. Може би е малко късно да се сетя на 24 години, че трябва да тренирам, но имах купища пречки през живота си, които успях най-накрая да премахна и да се захвана с нещо по-сериозно от това, да вися по цял ден пред рс-то.
Цели :
Покачване на мускулна маса. Знам че е трудно, но храната ще покаже всичко!
Опит :
От лятото на 2011 се бях захванал да си тренирам в къщи. Главно лицеви и набирания пред блока. Започнах от плачевните 3-4 най-обикновени набирания и 10 лицеви. Карах така няколко месеца, след които спрях поради малката си мотивация (или по-скоро поради факта че сам да тренираш понякога е досадно).
По-сериозно се захванах преди 4 месеца, когато за първи път стъпих в зала. Започнах да чета, да попивам информация и т.н. Започнах с обща тренировка за цялото тяло, с която тренирах малко повече от месец. (3 серии по 10-8-6 повторения), като наблягах повече на големите мускулни групи. След първият месец, преминах на Сплит програма 1-2-х-1-2-х-х ( гърди-гръб-ръце / рамо-корем-крака), но възникна проблем. Тъй като ми бе обяснено от инструктора че килограмите които използвам при тренировките си определям сам (защото били индивидуални), малко попрекалих на лег-пресата след което около 2 седмици имах болки в кръста. Спрях, направих си хубава почивка и след запоя на 31.12.2012, реших че ще се заема сериозно тази година със
Street fitness!. Просто, разбрах че се чувствам по-добре когато съм навън, а не в залата, където чакам ред на лежанката в понеделник сутрин :D
_____________________________________________________________________________________________________________________
От началото на месеца си разделих тренировките на 3 групи - 1 гърди-трицепс / 2 гръб-бицепс / 3 крака-корем.
1. Лицеви с широк хват - 4 х 10-8-6 (96 бр.)
Лицеви с прибрани ръце (за трицепс) - 2 х 10-8-6 ( 48 бр.)
Лицеви на пейка ( за трицепс)- 2 х 10-8-6 (48 бр.)
2. Набирания с широк хват 5 х 6
Набирания с тесен хват 5 х 6
Набирания с успореден хват 5 х 6
Набирания с обратен хват (бицепс) 5 х 8
3. Скачане на въже - 10 мин.
Подскоци 5 х 20
Повдигания на пръсти 5 х 20
Повдигане на крака от тилен лег 4 х 15
Повдигане от вис 4 х 10
Коремни 10 х 10
Тренировка :
Това е на което съм се спрял за момента и ще се захвана от идната седмица, а може и утре.
Ден 1 Бутащи
Умения :
Стойка на ръце 4 х...
Упражнения:
Кофички 4 х 10-8-6 (96 бр.)
Лицеви с широк хват - 4 х 10-8-6 (96 бр.)
Лицеви с прибрани ръце (за трицепс) - 2 х 10-8-6 ( 48 бр.)
Лицеви на пейка ( за трицепс)- 2 х 10-8-6 (48 бр.)
Прогресия за плънч 4x…
Ден 2 Дърпащи
Умения :
L-Стойка 4x…
Упражнения
Набирания с широк хват 5 х 6
Набирания с тесен хват 5 х 6
Набирания с успореден хват 5 х 6
Набирания с обратен хват (бицепс) 5 х 8
Прогресия за предна или задна везна 4 х...
Ден 3 Крака/корем (Почивен)
Тук все още не съм решил какво да е.
Предполагам, мога да продължа със старата си тренировка за крака/корем в този ден, като оставя тялото ми да почива.
Мисля, че това ми е достатъчно като тренировка, че да не кажа че е доста. Преди тренировка ще си набавям въглехидрати, след тренировката протеини за възстановяване...абе, ще хапвам доста :D
Написаното по-горе е съобразено със състоянието ми в момента и изчетените теми ( Как да тренираме на лостове 1/2) + още доста по сайтовете. Повторенията съм ги съобразил с това, че да не са “до отказ”, ами на 75-85% от възможностите ми в момента. Понякога може да са повече, понякога по-малко, но ще гледам да не прескачам границата от 10-6 повторения на серия.
Приемам всякакви съвети и мнения, които ще ми бъдат от полза.
01.02.13
00:15
Overcoming gravity на Steven Low и Building the gymnastic body на Coach Sommer са много добри книги. Има ги в the pirate bay.