Щура цел, да издържа до 10 пъти повече от зайчето на Duracell

Темата е заключена.

03.02.13
16:35

Правя дневника главно за себе си, но градивна критика винаги приемам.

Кой съм аз, как и за какво се боря ?

Казвам се Тодор.
Зодия Лъв.
Роден 1990 година в София.
Живея в София, Люлин.
Работя като “Мениджър R and D и инсталации” в фирма за асансьори.
Хобита - Да тренирам за форма и здраве, да си ремонтирам e36-цата и да я чупя по възможно най-бързия начин от каране настрани в завоите, да играя WoW.

Спортни цели: Лятото на 2013 да си спретна лично маратонче бягане от Люлин до Банкя и обратно (20 км) за време, и да сваля подкожните мазнини, та да видим пресата.

Как се се храня ?

Храня се с отрицателен калориен баланс минус 200-500ккал

Храненето ми е НВД-ВМ, като основата на мазнините са пълномаслени млечни продукти, яйца с жълтъците (10-тина на ден), сирене, кашкавалче, и растителни мазнини от зехтин и орехи предимно.
Хапвам около 50-60 грама въглехидрати на ден главно от мюсли “Никола с плодове”, сандвич с “Вита 6 зърна” и пресни плодове, като гледам да са за закуска или след тренировка, отделно на 4-5 дни вдигам въглехидратите с някоя тавица свинско с ориз, или картофи.
Общо взето въглехидрати с нисък ГИ.
Протеин не приемам по 3 грама на ден като някои фанатици, но все пак гледам да хапвам повечко, като основно идва от пилешко, свинско, яйца, а вечер от кисело или прясно мляко.

Избрал съм този начин на хранене защото:
Организма ми обработва трудно мазнините, и когато ги намля, либидото се заменя с запек, и в общи линии се чувствам не комфортно. Когато ги увелича имам повече тестостерон, по-добра перисталтика и повече сила и енегря.
Даже намаляването на подкожни мазнини, като чели става по-лесно и без толкова загуба на мускулна маса.

С НВД без много мазнини миналата година свалих от 92 до 79за 5 месеца, и определено научих  КАК НЕ СЕ ПРАВЯТ дота неща.

Какво, по колко и кога да ям съм решил сам след доста анализиране на собствения си организъм, и в крайна сметка гледам менюто ми да е разнообразно и здравословно, защото това е важното, а не дали ти се виждат плочките.

Как тренирам ?
НЕ ХОДЯ НА ФИТНЕС. Тренирам вкъщи сериозно от 03.2012 с прекъсване от 09.12г - 12.12г
Тренирам вкъщи, като разполагам с всичко нужно, че да натоваря всички мускулни групи по начин който смятам за достатъчен.
Лост, под, дъмбели 2х20 самоделки, 2х12 самодели, жилетка 10кг самоделка, ластици закачени за стената и велоаргометър.

Можете да видите снимки на скромните ми уреди като разгледате  СНИМКИТЕ В ПРОФИЛА МИ
Големите дъмбели и лоста сам съм ги заварявал, жилетка сам съм я шил, и сам съм си правил пакетите с пясък. Сам съм си монтирал лоста, ластиците, и огледалото в което се гледам как изпълнявам упражненията.

Програмата по която тренирам съм създал сам, лично за себе си, като съм я “шлайфал” в продължение на доста месеци за да постигна максимално натоварване в тренировките, и достатъчно възстановяване между тях.
Методиката ми на трениране е 1 ден тренировка 1 ден почивка или кардо.

В момента тренирам по следната програма, като не я изпълнявам фанатично точно всеки път. Нещата варират.

1. Гръб, задно рамо, трицепс.

Набирания широк хват  3х8   @Лично тегло
Набирания тесен надхват  3х8   @Лично тегло
Гребане с дъмбели   8х10 @20кг
Гръбни екстензии  4х15 @ + 12кг
Разтваряния встрани от наклон на пред за задно рамо 4х12 @12кг
Лицеви опори с лактите до тялото и палците сочещи напред  3х12 @лично + жилетка 10кг
Пускане на дъмбел зад врат от стоеж (Аз си му викам трицепс преса :D)  3х10 @ 20кг

2.Рамо, корем, предмишница, клекове.
Раменни преси  3х12 @20кг
Разтваряния встрани за рамо  3х10 @12кг
Повдигане на ръцете напред за предно рамо 3х12 @12кг
Преди раменни преси с 1 дъмбел 3х10 @20кг
Разтваряния встрани от наклон на пред за задно рамо 4х12 @12кг
Коремни преси  3х25 @20кг на гърдите
Часовници за корем на лоста  3х15
Предмишница   4х30 @20кг
Клекове  3х25 @30кг

3.Гърди, бицепс, трапец.
Лицеви диамант 3х15 @10кг жилетка
Лицеви широк хват с каката вдигнати 50см от пода 3х15@10кг жилетка
Лег с дъмбели  3х12 @20кг
Набирания за подхват за бицепс 3х12 @лично тегло
Бицепсово сгъване от стоеж  с 2-те ръце заедно 3х8 @20кг
Бицепсово сгъване от стоеж 1 по 1  3х8 @20 кг
Трапец 5х30 @20кг

Краката ги тренирам скромно с клекове и с велоаргометъра, не искам кой знае колко здрави, ами издържливи крака.
В крайна сметка не се боря за маса, за релеф ами за СИЛНА ВОЛЯ, тя ще ми е най-полезна в живота :)

Темата беше редактирана от Cifrata Cifrov на 03.02.13 19:34.

03.02.13
20:16

Здрасти :) Интересно си си подредил тренировките. Само не си написал какъв ръст и кила си, за да се ориентираме от къде тръгваш

04.02.13
12:05

Обърни малко по - голямо внимание на краката :)
Добави напади с дъмбел/лост и повдигания на пръсти за прасец.
Също можеш да скачаш на въже - много е хубаво :P
Успех!

05.02.13
19:36

@gazena gadinka Мерси, че ме подсети.

@Алекс Д. Никога не съм тренирал крака, но е крайно време да почна, като за начало ще ги включа с рамото, пък ако нещо усетя негативи, ще му мисля.

Мерки 04.02.13г.
Ръст 190см
Тегло 89кг
Гръден кош 113см
Тали1 91см
Гъз 103см

04.02.13г

19.00ч -25 минути кардио, след това 3x30 клека@ лично

05.02.13г

18.30ч - тренировка “1. Гръб,задно рамо, трицепс” - като цяло слаба, не съм доволен.

Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 05.02.13 19:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1