Прием на яйца и извара

Прескочи до:

04.02.13
10:51

Мисля, че е ясна връзката холестерол-полови хормони.
Наскоро в книгата “Голямата измама с холестерола” прочетох това:
-Знаете ли защо целият холестерол на яйцето се съдържа в жълтъка?
-Ами защото е необходим ужасно много холестерол, за да се създаде едно здраво пиле.
Изводите всеки да си ги прави сам.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.02.13 11:16.

04.02.13
11:10

казано от full_of_energy на 03.02.13, 23:33:

Пропускате да й кажете че ядете по 5 ама Белтъка , а жълтъците ги хвърляте , така съм съгласен и по 20 на ден .Аз лично повече от 3 жълтъка на седмица не ям , даже и толкова избягвам понеже съм си патил когато неразбирах и ядях по 2 на ден + белтъци  и си натрових черния дроб.

На мен тогава какво не ми е наред !?!? Последните,близо 2 години,80-90-100 ЦЕЛИ яйца/седмично,изяждам и още нищо ми няма?! Почнах се съмнявам да не съм нещо извънземен ?!

04.02.13
11:46

По темата с яйцата: Сама трябва да откриеш къде е границата колко яйца можеш да ядеш на ден или седмица без да ти създават проблем.  Пробвай с 2 на ден, през ден, след това 2 всеки ден. Ако получаваш обриви или други странични ефекти може единият ден да ядеш само белтъци на другият ден цели яйца. Или през два дни.
По темата с изварата: Същата работа като при яйцата. Пробваш определено количество през определен времеви интервал и се самонаблюдаваш. Ако няма проблеми си гъчиш. Ако има проблеми зарязваш храната.
Успех!

04.02.13
16:41

Още един глас за целите яйца. Не разбирам как може някои хора да хвърлят храна(визирам жълтъците)? Явно сега е модерно да си параноик и маниак на тема храни.

Като затеб 3 белтъка и един желтък на ден са достатъчни варени или на омлет,но в никакъв случай пържени :). Наден не повече от два желтъка съм чел .

04.02.13
21:46

казано от Явор Каменов на 04.02.13, 21:40:

Като затеб 3 белтъка и един желтък на ден са достатъчни варени или на омлет,но в никакъв случай пържени :). Наден не повече от два желтъка съм чел .

Що? Ако четеш така, както пишеш... :x

В някои моменти се чудя дали директно да не отстранявам мнения с категорично невярна и/или подвеждаща информация.

04.02.13
21:54

Добре е,няма ли веднъж завинаги да се спре с глупостите - неписаните ( да не кажа изсмуканите от пръстите) правила за “здравословно” хранене,в стил - оная лелка,дето беше при Гала,даваща съвети за хранене и същевременно тежаща 80+ кг !?!?Като това че хляб не трябвало да се яде, от жълтъци се умира,никаква храна след 18:00 и тем подобни! Дори и да има нещо вярно,ТО СЪС СИГУРНОСТ НЕ ВАЖИ ЗА РЕДОВНО ТРЕНИРАЩИ ОРГАНИЗМИ,ГОНЕЩИ НЯКАКВИ СПОРТНИ РЕЗУЛТАТИ ! Само заблуждавате,хората! Направо ме боли сърцето,като прочета в някой дневник - за деня 5 белтъка,върна 1 месец назад и там пак 5 белтъка - ТОЛКОВА МНОГО КАЧЕСТВЕНА ХРАНА ( ЖЪЛТЪЦИ) НА БОКЛУКА! А ХОРАТА ПО СВЕТА УМИРАТ ОТ ГЛАД!
А тая глупост за двата жълтъка и последвалото натряване,просто не знам какъв малоумник трябва да си че да пишеш подобни неща!Не всичко,което хвърчи се яде или ако перифразирам - не всичко написано е вярно.

казано от Кольо Пияндето на 04.02.13, 21:53:

В някои моменти се чудя дали директно да не отстранявам мнения с категорично невярна и/или подвеждаща информация.

Напълно ЗА! Крайно време е...

казано от Явор Каменов на 04.02.13, 21:40:

Предлагам да почетеш, че като ти гледам правописа ме побиват тръпки.

Ако те слушаха хората, 70% от форума да са натровени/умрели :D

04.02.13
22:00

Все още чета и очаквам да се появи някой ,който яде по 1 пилешарник с яйца на седмица ;)

Ей го Вито си муа по 10 на ядене :D Това важи ли? :D

04.02.13
22:03

То и аз съм ги ял...ама колко време може да продължи това? Че тука чета ,че с години си ги мачкат по толкова! ;)

04.02.13
22:09

казано от Jikata на 04.02.13, 22:03:

То и аз съм ги ял...ама колко време може да продължи това? Че тука чета ,че с години си ги мачкат по толкова! ;)

Е, чак с години не, ама...

казано от Veso Pervazov на 04.02.13, 01:32:

...аз съм ял по 20 на ден или по 140 на седмица, в продължение на 6 месеца...във ВМА пълна кръвна картина, перфектни показатели, всичко в норма.

От това 4 кръга... (баси, това прозвуча като хардкор тренировките на Сашо :D)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.02.13 22:19.

Ако говорим за поносимост - не виждам проблем, по-скоро за омръзване ... :) Въпроса е, че се въртят някакви митове “повече от 2 жълтъка дневно ще те отровят” и разни такива - разбираш разликата предполагам :) Не са хубави и двете крайности :)

04.02.13
22:14

казано от Херцог Трън на 04.02.13, 22:02:

Какъв Вито те гони, аз ям по 20-25 и то сурови, стигам често до 30.

04.02.13
22:36

казано от A.W.E.I.T на 04.02.13, 22:14:

Мале, мале... ако те чуе някоя кокошка ще ти се случи случка!!!

казано от A.W.E.I.T на 04.02.13, 22:14:

Не знам къде се буташ, ти си по-специален...

04.02.13
22:41

Аз не виждам къде са тия яйца,като напоследък  в дневника ти присъства само : енергийна напитка,картофи,хляб,мляко и сирене ;)
Или умишлено ги пропускаш!?

04.02.13
23:51

Хаха, едно време като хвърлях и аз жълтъците майка спря да ми купува яйца.

04.02.13
23:54

казано от Jikata на 04.02.13, 22:41:

Аз не виждам къде са тия яйца,като напоследък  в дневника ти присъства само : енергийна напитка,картофи,хляб,мляко и сирене ;)
Или умишлено ги пропускаш!?

Тоози пък. Аз за 800 коментара в дневника я съм записал 10 хранения, я не. А от както почнах с яйцата (2 януари,клгато поднових тренировките след почивката и започнах ббинг) масово ям по 20+ яйца поне 4-5 пъти в седмицата. Няколко пъти изяждах по цяла кора, а през останалото време варира. ей примерно днес съм само на ‘12 ‘яйца ,но и кило извара и кюфтвта и половинка ориз.

За утре планирам повече, защото имам ангажименти и нямам време да ям. 

Пс. Пиша от тешефона...

05.02.13
00:03

казано от A.W.E.I.T на 09.01.13, 19:09:

Почивен ден днес. Храната добре. Закуската - ориз (доста) с 8 цели яйца, после 1 литър прясно мляко, после 2 дюнера с 1 литър енергийна, сега още ориз с 7 цели яйца, ще гледам след малко какво ще ям. Май ще е свинско месо с извара и някакъв въглехидрат (по-сложен). След това ще вида може още 10тина цели яйца да изям. (към 1 кора яйца цели на ден що годе смятам да стигна постепенно)

Къде си чел незнам. Ей ти скорошно копие от дневника. Ест. има дни с малко или без яйца, но те са изключение. А и в млякото и месото има холестерол. А те пък тогава изобилстват (когато няма яйца почти)

05.02.13
11:08

TeddyBear яж си спокойно по 30 на ден не се бой, както казва A.W.E.I.T “бухай на корем скришом и не слушай дядо си” :D, ама се прекръсти на TeddyChicken

Мнението беше редактирано от full_of_energy на 05.02.13 11:09.

05.02.13
11:51

full_of_energy поинтересувай се за това защо жълтъците са така оплювани в медиите, на базата на какви проучвания и защо все още в медицинските среди е масово разпространен страхът от холестерола. Това, че лекарите като чуят жълтък и вече те гледат като пътник, не значи, че страхът е основателен. Просто в медицинските университети темата за храненето е в най-добрият случай посредствено преподавана, все още се стъпва на клишета, стари знания и на всичкото отгоре яко се претупва. Така, че като видиш д-р пред нечие име, не си мисли, че това го прави компетентен в храненето. Казвам ти го като студент по медицина. Напълно обяснима е реакцията ти, тъй като медиите бълват постоянно bullshit, а лекарите не получават съвременно, безпристрастно (необвързано с интереси на фармацевтичната и хранителната индустрия) и адекватно образование що се отнася до храненето.

Така че не се подлъгвай от съмнителни авторитети, нито приемай какво ти казват във форума за чиста монета. Интелигентният човек, когато се интересува от даден въпрос, се въоръжава с търпение и време, събира научни знания и прави проучванията си сам.

Ако пък темата не те интересува си свободен да говориш глупости и да се поизложиш в някой форум. Но кой както му харесва.

казано от full_of_energy на 05.02.13, 11:08:

TeddyBear яж си спокойно по 30 на ден не се бой, както казва A.W.E.I.T “бухай на корем скришом и не слушай дядо си” :D, ама се прекръсти на TeddyChicken

А ти на full_of_sh*t :)

*автоцензура, че Кольо дебне нейде сигурно... :D

05.02.13
17:26

Тряя върнеш стария ник тро ло ло. :Д

Мнението беше редактирано от lordinario на 05.02.13 17:26.

казано от full_of_energy на 03.02.13, 23:33:

Пропускате да й кажете че ядете по 5 ама Белтъка , а жълтъците ги хвърляте , така съм съгласен и по 20 на ден .Аз лично повече от 3 жълтъка на седмица не ям , даже и толкова избягвам понеже съм си патил когато неразбирах и ядях по 2 на ден + белтъци  и си натрових черния дроб.

Надявам се сам да си си поставил тази диагноза, а ако случайно е някой лекар няма да е зле да му бъде забранено да практикува каквото и да било свързано с медицина, аз също съм от хората, които са консумирали по 5-6-7 яйца дневно в дълг период от време и също мога да потвърдя, че говориш небивалици, а и без мен хората, които те опровергаха с твърдения доказани от личен опит са достатъчно. Вместо да си губиш времето да оплюваш хора доста по-разбиращи от теб, отдели време да се образоваш малко по темата.

05.02.13
18:21

Ям много цели яйца в момента.

05.02.13
18:28

казано от A.W.E.I.T на 05.02.13, 18:21:

Добре,записвам си го някъде! ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 05.02.13 18:49.

05.02.13
18:53

казано от A.W.E.I.T на 05.02.13, 18:21:

Съветвам те да ги изплюеш, и то ВЕДНАГА!!!!

Иначе ще свършиш в токсикологията с уреден черен дроб.

Няма НИКАКЪВ проблем да ядеш жълтъците и НЯМА причина да ги ограничаваш. Богати са на достатъчно полезни вещества, освен ценния белтък, че да ги хвърляш.

Прочети тук - http://www.bb-team.org/articles/4303_mitove-v-bodibildinga-celite-yaica-i-sadarzhanieto-im-na-holesterol - на дълго и широко съм описал кое как е.

08.02.13
00:02

казано от Кольо Пияндето на 04.02.13, 21:53:

Кольо, прав си, сигурно омръзва едно и също всеки път, но по този повод правя следното предложение.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.02.13 00:02.

16.02.13
18:21

Аз мисля, че всичко си е до организъм, аз например нямам проблеми с яйцата, колкото и да ям, просто махам жълтъка, защото се стремя към режим с малко мазнини и излишно ми забавят усвояването преди тренировка (засичал съм доста пъти), тръгват ми киселини докато тренирам, но пък имам познати, които от повече от 2 жълтъка на 1 ядене стават целите в пъпки, една съученичка и на нея уж нищо и нямаше от яйца и на Великден изяла 7 след това лежа 8 дни в болницата заради отравяне от тях, затова си мисля, че всичко е индивидуално. Пък и това, че някой хора ги хвърлят, мисля че си е техен проблем, щом могат да си го позволят, аз например тъпча кучето с тях, отделно по 3-4 сурови заедно със соев протеин в храната му добавям :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1