05.02.13
09:18
Здравейте, извинявам се, че ви занимавам, но искам да чуя мнение от хора, които са влизали в зала :)
Преди 2 седмици след тренировка с доста тежки за мен клек и тяга, почна да ме боли ниско долу в слабините, като отиваше към тестисите. Болката беше ту отляво, ту отдясно, ту от двете страни, като сутрин беше слаба, а в течение на деня се усилваше. Ходих до личния, правих изследвания на урина - всичко 6, събота и неделя го давах кротко, но нещата си продължиха, в понеделник на хирург, уж най-добрия в нашия град, няма херния, всичко е ОК. Що съм ги прехвърлял железата, какво ми били направили. Проблемът идвал от кръстта.
Направих рентген на кръстта, никаква конкретна диагноза, вероятно премачкване на диск и т.н. Само вероятности, нищо конкретно.
Отидох пак при личния, като междувпрочем болките си отшумяха от само себе си и човекът ми обясни, че с такава “диагноза” само може да ме прати на Павел баня и ми каза, да не тренирам повече. Аз на 33 години едва се върнах в залата, че пустий мързел и точно ми хареса и взех да си оправям формата и сега да спирам?!!?
Някакви идеи, предложения?
Обмислям да изчакам 14ти, ще станат 3 седмици, откак се случи случката и да го карам по-полека от тук нататък с тягата, а клекът за няколко месеца до го обърна на лег преса. Благодаря за вниманието.
05.02.13
09:46
Здравей! Не знам дали е същият проблем, но при мен болката е била във слабините, поне аз там я чувствах. Беше нормална, после стигнах до спешното.... Никой не можа да определи от какво е. Мина от само себе си. Да и аз я чувствах от кръста....Гледах филм, куриоз, и там мъжа имаше същите симптоми)))), оказа се- от бъбреците по каналите са тръгнали песъчинки. Дадох урина за изследване и се подтвърди.Хвала на тъпите лекари да им ...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.02.13 12:44.
05.02.13
10:21
Здравей. Преди много години имах някакви подобни оплаквания и си бяха песъчинки.
Сега ми се струва по-различно, пък и много странно съвпадение с тежката тренировка.
Другата седмица ще се чуе ;)
И аз имах дискомфорт в лявата тазобедрена става с ирадиираща болка към левия тестис... точно в периода, когато натисках тягата (правих я с чиста форма). Ходих на уролог, но не ми намери нищо. Мина след седмица. Забелязвал съм подобна ситуация и друг път, когато натискам упражнения като тяга. Подобни неща са ми споделяли и трениращи приятели. За да не си създавам дискомфорт, не правя повече клек и тяга и от тогава повече проблем не съм имал.
05.02.13
11:01
Преди много години тренирах като ученик и нещо си бях направил кръстта с тяга и затова спрях с фитнеса.
Кръстът си ме болеше с години и при най-малки натоварвания.
Сега откакто съм влязъл в залата почнах с хиперекстенции, нещо като добро утро, но без тежест и мъртва тяга с малки тежести. Дори тази тренировка, в която мисля, че се направих нещо мъртвата тяга беше с 70кг, а аз съм 115 вече.
Кръстът не ме боли :) Очаквах, че тези болки никога няма да спрат.
Поради тази причина не ми се спира тягата, а и тренировките като цяло. Просто се чувствам по-добре :)
05.02.13
16:52
Аз за това гледам да загрявам добре, отделям достатъчно време без да претупвам, а също и наблягам на правилната техника на изпълнение. Не че напълно изключва възможността от контузия, но вероятността за това доста намаля!
20.02.13
10:02
така да продължа моята одисея, почивах до вчера.
Направих си първия ден от програмата и уж всичко беше наред, но няколко часа по-късно ме заболя отново и кофти :( Загрях си 5 минути на велоергометър, загрях ставите, мускулите уж ОК :( След края на тренировката се разтягах, може ли от там да си правя нещо?
Сутринта беше ОК, но вече 4 часа след ставане болката пак се обажда, слаба е, но сигурно до вечерта ще се усили.
Пиша всичко това с идеята, ако някой знае или предполага, какво може да е, да ми каже на какъв лекар да ида или да ме насочи по някакъв друг начин.
Благодаря предварително.
Аз бих ти препоръчала да посетиш класически хомеопат.Може да ти звучи налудничаво и нереално,на мен също така ми звучеше преди години,но понякога физическите оплаквания са свързани с проблеми или случки на емоционално ниво или други физически проблеми,които трудно се свързват пряко с някаква болка или дискомфорт.
Аз така се лекувам,детето си така лекувам,майка ми така си излекува дископатия,която знаеш,че е нелечима,а само облекчима чрез подходите на традиционната медицина и сеансите в Павел Баня,където и тя ходеше години наред.
Според класическата хомеопатия пробелмите на всеки човек са индивидуални.Така че нищо не ти пречи да опиташ :)
20.02.13
12:53
може и да е добра идея, само че това, което намерих в нета е, че в Стара Загора не са стока наличните хомеопати. Някаква препоръка за Пловдив или трябва да идвам до София?
05.11.14
18:54
Можете ли да ми дадете телефон за контакт на хомеопат във Велико Търново, тъй като ме интересува за лечение на дископатия, която болка отива към слабините.