A New Iron Maiden out there! PUNISH YOUR WEAKNESS!

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.02.13
10:22

Може ли рецептата за магданозените кюфтенца? (blush) Пекат ли се? :)

21.02.13
14:30

Veronique, благодаря за отговора. Не че са ми скучни тренировките, истината е, че не ползвам лежанката. (wasntme) Не мога да легна и не мога, освен само за едните преси, просто не е моя тип упражнение и за това се чудих за нещо друго, но ти даде достатъчно примери, ще гледам да пробвам. Абе аз гледам всеки път да разнообразя с нещо (не ги пиша нещата подробно тук, защото само пробвам с някакви мижави повторение след като съм си изпълнила стандартната тренировка), но изглежда вече не ми стига, това което правя. Ще се разчета подробно за една нова, по-натоварваща програма. В момента даже ако съм честна си правя кардиото по-трудоемко от силовите. Май съм в такъв период. (giggle)

А магданозените кюфтенца... ето рецептата:
Нарязват се на ситно две, три (колкото искаш) връзки магданоз, слагат се минимум 2 яйца (зависи колко магданоз ще нарежеш), подправки на вкус, няколко с.л. тиквено брашно. Сместа става лепкава заради тиквеното брашно, но с леко влажни ръце става да се оформят топчетата. Аз ги направих на тефлонов тиган с малко зехтин, но предполагам, че е станат и на фурна върху пергаментова хартия (за да не се ползва мазнина). Много са вкусни с кисело мляко и чесънче!

Днес вече се завръщам от зоната на здрача и ще трябва да обръщам режима, демек утре вече трябва да стана в нормално предиобедно време и да се върна към дневния режим... бързо се оправям, просто е важно да си стана най-късно към 8.
Нейде из форума четох за шоколада Heidi. Видях го случайно в 345 и си взех от най-”бруталния”, който имаше (бяха няколко сорта) - 85% Extreme. Направо се топи в устата, невероятен е. Аз шоколад не бях хапвала от месеци, но от последната седмица реших да си взема натурален, с кафето върви перфектно. Тааааа, отплеснах се пак.. Исках просто да споделя Heidi възгласа от опаковката:

Heidi Dark Extreme is about walking that extra mile when everyone else has abandoned the race. It’s about the fire that keeps you going.

Без да говоря конкретно за шокото, този огън го чувствам всеки път когато съм в тренировка и след това, когато адреналина ми е в Космоса и целия ми ден е енергичен, силен, адски зареден с позитивизъм. Пожелавам го на всеки.

21.02.13
17:13

Аз да си пробутам нахалството... а мооооже ли рецептата за канелените вкусотиики с мед? (wasntme)

22.02.13
11:47

Lucifer, ама разбира се :)

Сместа е почти същата, като за кекса който правя. Значи забърквам яйце, кисело мляко, овесени ядки, ситно натрошени сурови орехи или бадеми, канела, лъжица мед или пудра/кафява захар (меда не е много добре да минава термална обработка, та за това захарта) и това е. Може и лъжица тахан да се сложи. Сместа става с гъстотата на палачинка, разстилам я в тава и я пека във фурната на 200 за около 20 мин. Като я изкарам я оставям да стегне и си нарязвам блатчето на парчета. Та така.

22.02.13
11:57

Вчера си разкатах леко ръцете с една табата 3 кръга преси и лицеви - 3 x 20 коремни и толкоз лицеви. Кардиото пак стана, само че този път мина някак си на един дъх. Имаше суинг с 12.5 кг, пак с толкова 30 клека, вертикален скрипец с 25 кг.... Исках лоста, ама пак беше зает. Абе тия батки нямат ли си друга работа? (makeup)
Хапнах после един миш маш с патладжан и кисело мляко и после.... имаше лека почерпка с няколко бириШки. Случва се. 8-) В добра компания винаги е удоволствие!
Днес ще се събираме пак, само че аз ще съм домакиня и сега размислям какво да сготвя. Малко идеи:
- салата зеленчуци + филе от сельодка
- пилешко с гъби и спаначена паста
- за десерт евентуално една каша от гречиха с прясно мляко и банан или с домашно сладко от къпини
Пиенето днес за мен май ще е водичка. (giggle)

22.02.13
13:29

Благодарности ! (nwalk)

23.02.13
11:41

Част от вчерашнта почерпка:
Тиква, мед, бадеми и какаови зърна
Гостите ми не познаваха елдата и бяха приятно изненадани. Даже гледаха за информация за какво е полезна, какво съдържа. Радвам се, че така покрай мен и други хора мога да зарибя за хубава храна.

Мнението беше редактирано от Membaris на 23.02.13 11:43.

23.02.13
17:02

На гладно (с едно кафе за събуждане):
Табата - 8 кръга клекове със собствено тегло и преси за 5.25 мин, 30 сек/10 сек. 158/18 (съответно за клековете и за пресите).
Кардио - 5 км. монотонно бягане.
3 x 10 лицеви, скачане на въже, бедрено сгъване с швейцарска топка 3 x 10 (много добро)
разтяяяяягане
спринт на колело

След това кофичка кисело мляко с мед, банан и бадеми, чай
Елда с мед и тахан и сега две оризовки с мед и тахан - както е видно ми се яде сладко

За вечерта мисля да си доизям салатата със сельодка и зеленчуци и ще трябва още нещо да измисля. Предложения? :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 23.02.13 17:11.

25.02.13
10:48

:D Ауч, т’ва бъркана баница с трици ли е????

25.02.13
16:20

От ленено и тиквено брашно, грахам и трици е. :)

25.02.13
16:34

Много апетитно изглежда! :P

26.02.13
11:14

От днес:
Кафе с мляко, лъжица тахан с мед и бегом към заличката.
- 5 км. бегачка, скорост от 8.5 до 10 км/ч, 30 мин. (винаги първо почвам с бягането)
разтяяяяяг
- 3 мин колело (от тези, които не са електронизирани, ами железария)
- 3 по 20 преси, 3 по 10 лицеви, бедрено сгъване със швейцарска топка 10 (малко, но от сърце), скачане на въже 2 мин.
- 30 суинга с 10 кг.
- 45 клека с 12.5 кг.
- 15 клека с лост (не знам колко кг.)
- трицепсово сгъване зад глава с по 5 кг, 20 за двете ръце
- 20 напада със 7.5 кг. на крак
- 2 по 10 дърпане на вертикален скрипец 25 кг.
- 2 по 10 на страна с 5 кг. диск пред гърди завъртане от клек (така и не запомних името на това упражнение)

Хапката след това беше няколко парчета от ленено-тиквената баница (виж горе) с няколко щриха мед и тахан, чай.
Сега ми е още гладно и ще хапна парче свинска вита шунка.

26.02.13
16:32

Добре, че си взех елдата за офиса. Към 14.30 огладнях и хапнах.
MarC кефи!

27.02.13
19:15

Следващото приключение - да се науча да скачотя така..

Какво въже ще ми препоръчате - PVC, кожа? И знам, че е индивидуално, ама горе-долу каква да е дължината? Може да питам това в залата колко е, че ми пасва добре, обаче ми е тежичко някак си (май е кожено).

27.02.13
19:54

Another office day aaaahhhh…
Яденето днес до сега:
- кафе с мляко
- имам още от оная ми ти ленено-тиквена баница та от нея няколко парчета с тахан и медец
- един банан
- пълнен домат с кашкавал и зелен фасул
- зеленчукова крем супа
- варени броколи
2.5 л. водица
след малко омлетец със свинска шунка + сиренце и ооооще водица

28.02.13
09:02

Guten Morgen, guys!
Днес - кафе с мляко, мляко мляко мляко
тахан с мед, ласт парче от мега баницата, 10 какаови зърна
вода, вода, вода (пак ще ги насъбера към то 3 л. със сигурност)
след работа - фитнес, като този път сменям леко програмката, ще я натъкмя на място, но ще има мега здрави лицеви и клекове с кик
и продължавам работата с въжето, трябва да му видя сметката най-сетне...
Айде, дано деня е продуктивен както съм го намислила!

28.02.13
10:31

С това музикално настроение като за начало,определено ще е продуктивен!

Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 28.02.13 10:31.

28.02.13
12:29

Ой дано! Пържола ти на уста, бира ти в ръка! (rock)

За обяд: овчарска салата + свинско печено кюфте

Мнението беше редактирано от Membaris на 28.02.13 14:17.

28.02.13
23:53

Тренировката днес (реших да разпарчетосам бягането на две):
- 2.3 км. бегачка от 8.5 до 10 км/ч. и наклон 2
разтягане
- табата 8 рунда 50 сек. работа на 15 сек. почивка, общо време 8.27 мин.:
клекове със собствено тегло - общо 98 (3 рунда)
V преси - общо 102 (3 рунда)
лицеви опори, женски - 58 (2 рунда)
- 2 предни планка по 30 сек.
- скачане на въже - не знам колко, в момента го обработвам да хвана цаката за по-леко и разнообразно скачане
- страничен клек с единия крак върху швейцарска топка - по 10 за всяка страна
разтягане
- 2.5 км. бегачка, наклон 2, с 8.5 км/ч.
Всичко излезе някъде към то 45 мин, исках бързо и натоварващо да свърши всичко с това “кардио”.

Накрая хапнах банан и една оризовка с мед и тахан, метнах се на един гангстерски филм, хапнах една зелена салата със сьомга и чушки + една прясно изцедена мега лимонена лимонада.

Туй то. Бързи, смели, сръчни.

01.03.13
11:03

Честита Баба Марта на всички! Нека сме здрави!

(coffee) с мляко и оризовка с тахан и мед за закуска, ябълка.
След малко се изстрелвам на вън, днес е почивен ден и смятам да пообиколя малко.

02.03.13
09:47

Вчера, след като навъртях поне 20 км. пеш из Софията (giggle) и най-сетне си свърших работата излязох да хапна на вън. И така или иначе целия ми ден беше undereating, вечерта опънах следните манджи:
- салата на баба, която беше сурова чушка със сирене върху зеле и доматки
- овчарско кюфте - от свинско месо, на грил
- зеленчуци на грил
и покрай тях бира (без да казвам колко, че... ) :D даже и с тези всичките пак ми се струва, че калориите ми вчера бяха малко, но както и да е... а краката ми днес едвам ги търпя, леко ме наболяват колената ама ще се впрегна днес след работа пак в някакво движение и ще минат! Отново си мисля за въжето, крайно време е да си взема едно.

Ето го мартенския ми Фродо, опънал се е на припек.

02.03.13
10:57

(clap)

03.03.13
13:08

Честит 3-ти март!
xxx
домашен студен чай мента и лимон - към 0500 am
Кафе с мляко - към 0700
3 парчета кекс от овесени ядки, ленено брашно и ябълки - към 0730
50 гр. кашкавал - 1100
няколко парчета телешко месо и парче свинска вита шунка - 1200
1.5 л. вода
xxx
след час - зала + банан

Мнението беше редактирано от Membaris на 03.03.13 13:12.

03.03.13
18:30

2.7 км. пътека средно на 9 км/ч.
разтягане
табата - 8 кръга, 50 сек. работа, 15 сек. почивка, общо време 8.45 мин. за:
- 3 кръга клека със собствено тегло (90 бр.)
- 3 кръга бърпита с цяла лицева опора (30 бр.)
- 2 кръга V преси (60 бр.)
(редувах клекове - бърпита - преси)

2 предни планка от по 30 сек.
20 женски лицеви опори
почивка на стена приклек 1 мин.

2.4 км. пътека с 9 до 10 км/ч, редуване на наклон от 2 до 8

храната след това - банан, няколко лъжици тахан с мед
преди малко и няколко парчета свинска шунка, 2 водни чаши домашен студен чай

Размислям какво да вечерям. И вече ми се спи...

Иииии всъщност вечерята беше:
Омлет със сирене, домашна туршия (зелени домати + маслини)
домашен студен чай

Мнението беше редактирано от Membaris на 05.03.13 12:54.

04.03.13
13:32

Кафе с мляко
Домашен кекс от ленено брашно, овесени ядки и ябълка
ябълка, банан
1.5 л. вода, домашен студен чай
смесена салата зеле, краставици, домати, маслини, пушено свинско, сирене

В офиса по всички отдели има кутии с мъфини и сандвичи по повод доброто представяне за предишния квартал. Чудя се колко ли пък е трудно да почерпиш също така и с месо на скара, салата и подобни? И сладкото и соленото едно... ама карай, важен е жеста, дори и да не хапна нищо от това. :D

Вечерята беше:
овчарска салата
плескавица на скара
чаша мерло

още от студения чай преди лягане... натъпкала съм го с лимони, вкуса е убийствен (grin)

Мнението беше редактирано от Membaris на 05.03.13 12:53.

05.03.13
12:51

водна чаша домашен студен чай (0700 am)
Кафе с мляко
10 гр. черен руски шоколад
2 парчета домашен ленено-овесен кекс с две парчета кашкавал
1.5 л. вода до сега

обяд: миш-маш с чушки и праз, 100 гр. броколи на пара
за по-късно: зелена салата с рулца от раци и краставици
още вода (rain)
евентуално кафе с мляко, макар че много рядко пия по две кафета на ден... но днес ми е заспало, определено тези ранни ставания не са ми по вкуса (освен ако ще е за тренировка!!!) (wasntme)

вечерята е ясна и измислена от сега:
свински котлети на фурна с микс зеленчуци, евентуално чаша (бяло обаче) вино или студен чай (пак)

след работа пак на зала, само че се чудя дали след като ми е толкова смотано днес да рискувам и наистина да си изкарам тренировката - и друг път се е случвало да имам кофти ден, което да не ми е пречило, но някак си ми се иска да си се прибера, да сготвя и да намачкам Фродо и мъжо 8-)

ПС & offtopic: Белите ботушки с мега дебел ток и височина мин. 15 см. не са ли вече от време оно аут? Абе тази днешната “младеж” не знам на къде отива.... (puke)

ПС2: Пускам си това и разкарвам всичко от ума си:

Мнението беше редактирано от Membaris на 05.03.13 12:57.

05.03.13
14:35

Семейно може да се изпробва (devil)

05.03.13
15:48

По случай оф-топика,имаше една “поговорка” за днешната младеж и нейната майка,която си цитирам на ум като се сблъскам с редица образи,но ще запазя благоприличие сега ;D
Вечерята се очертава да е мега вкусна!
Иначе одобрявам на 101% средството за умствено прочистване!

05.03.13
19:43

3 км. бегачка скорост средно 10 км/ч.
разтягане
табата - о/о 8 мин. (този път бях без таймер) - клекове с кик (60 бр.), V коремни (60 бр.), лицеви опори (25 бр.)

силова:
клекове с 12.5 дъмбел пред гърди - 3 @ 10
суинг с 10 кг. дъмбел - 3 @ 10
български скуат - с по 5 кг. в ръка, по 10 на крак
разгъване на бицепс зад глава с 5 кг по 10 на ръка
извъртане с диск и клек с 5 кг. диск - по 20 на страна
придърпване на вертикален скрипец с 25 кг. - 20 повторения
лежанка - повдигане на таз на един крак с 5 кг. диск - по 10 на крак
повдигане в страни на ръце с по 5 кг. дъмбели - 2 @ 10

завърших със скоростно колело - 10 мин, за малко да излетя

06.03.13
10:37

moin, moin….
кафе с мляко
кокосова питчица с овес и стафиди
10 гр. черен шоколад
банан
за обяд съм си взела зелена салата с рулца от раци
за после ябълка и вечерята, която не е ясна все още
предполагам водата пак ще си е към то 2.5 л. или малко повечко, че отново си направих домашен студен чай, а от него пия по много и без да се усещам :)

ииии вечерята:
две кюфтета на плоча + смесена салата (500 гр. - домати, краставици, сирене, пилешко филе, кашкавал, печена чушка, зеле, зелена салата, маслина)

Мнението беше редактирано от Membaris на 06.03.13 20:25.

07.03.13
11:31

кафе с мляко
варена тиква с мед
ябълка, банан
12 какаови зърна

Много съм гладна и се чудя дали нуждата от повече храна не значи, че метаболизма ми се е забързал?

ПС: Относно въпроса - намерих тази тема и ми стана изключително интересна още в първите секунди... И май да....на прав път съм (ама че съм, сама си отговарям).

Мнението беше редактирано от Membaris на 07.03.13 11:46.

07.03.13
13:11

Обяд:
свинско кюфте на скара + зеленчуков микс и 20 гр. сиренИе

Тренировката: КардобаТа :)

- 4 км. бягане средна скорост 9.5 км/ч, от тях 1 км. на 6.8 км/ч. бърз вървеж под наклон 8
разтяжка
Табата:
7.25 мин - 8 кръга: клекове със собствено тегло, V преси, бърпита, 40 сек/15 сек
разтяжка
2 предни планка от по 30 сек.
2 по 30 сек. “почивка” седеж на стена
- 10 мин. скоростно колело (пак забравих да се позаинтересовам как аджеба се казват тия железни колела, без таймер, без нищо... можеш и изправен да го караш....) - със спринт и на няколко пъти изправяне

общо време 50 мин.

сега хапвам оризовка с тахан + мед + дом. студен чаец

и после се изстреляме на вън, въпреки започващия дъжд

8-)

xxxx

Вечерята беше от омлет с праз и сирене, няколко кисели доматчета, зелена салата с домат и краставица, маслини + айран.

Мнението беше редактирано от Membaris на 07.03.13 21:53.

08.03.13
20:14

(F) Честит празник на всички дами! :) (F)

Днес беше ден за почивка и ето го храненето:

Закуска с: кафе с мляко, 300 гр. кисело мляко с една ябълка и лъжица домашно сладко от къпини
Обяд: парче телешки салам, 200 гр. кисело мляко забъркано с 50 гр. сирене, парче праз и домат
*в промеждутъците си пийвах домашен студен чай*
В магазина имаше промоция на нови бонбони на Милка, съответно взехме си и добре, че беше мъжо, че да ги хапне. Аз се почерпих с една половинка и понеже бях отвикнала от вкуса на стандартния млечен шоколад ми се стори адски сладко и захаросано.
Вечеря: зелена салата с краставица, домат и праз с кисело мляко забъркано с 50 гр. сирене и черен пипер, 4 домашно приготвени фалафела (този път ми се получиха страааахотийско вкусни), резен кашкавал и една биричка (която даже в момента още допивам).

Ами какво друго мога да кажа освен *наздраве* на всички! :)
Утре ще си търся колело, позатопли се...

09.03.13
21:03

Закуска с кафе с мляко, кисело мляко с ябълка и лъжица домашно сладко от праскови
Движение - 10-тина километра разходка с прекъсвания по градинки и магазини, от около 12:30 до 20:30 :)
100 гр. Микс сурови ядки и една бира към 14:00 на слънце
3 фалафела, зелена салата, резен кашкавал и 20 гр. сирене, резен телешки салам, чаша бяло вино и студен чай към 17:00
сега отново студен чай

10.03.13
15:00

Кафе с мляко и за закуска си направих питка от ленено, тиквено и грахам брашно, овесени ядки, с 100 мл. прясно мляко и толкова вода, маслинова паста и 100 гр. сирене. Сложих и малко чубричка за аромат. Без яйце, понеже ми бяха свършили и то пък взе че стане много вкусно! Мога само да препоръчам. И е доста насищащо. Една четвърт парче от нея съм хапнала към 1100 и до сега не чувствам да съм гладна. Верно, че замезих в промеждутъка с около 50 гр. сурови ядки, но това е нищо.
За вечеря ще има пилешки горни бутчета със салата.

ПС: Колело не успях да си намеря - хем да ми хареса, хем и цената да му е ОК. Търсенето продължава, ще изникне все от някъде. Поне е по-лесно от кола...

11.03.13
12:39

Тренировка на гладно, с едно половин кафе с мляко преди това:
- бягане крос - увеличих километража с 1 км. и днес направих 6 км. бегачка на средна скорост 9 км/ч. за 40 мин.
разтягане
- 8 кръга редуване бърпита с цяла лицева и подскок (20 бр. общо) и клекове със собствено тегло (40 бр.). Бърпитата са нещо уникално, стига да ги правиш правилно!
- 50 коремни различни разновидности - странични, V преси,с изправяне, свити

Хапнах за брънч:
- 2 водни чаши айран
- 1 варено яйце
- пълнена сурова чушка със сирене (50 гр. сирене)
- 3 резена на тиквено-ленено-маслиновата питка (едно резенче излиза с дължината на един пръст, сигурно около 20 гр.)
- 4 фурми
- водата до сега е 1 л.

Взех си боза на Harmonica - много ми се препи изведнъж, отдавна не съм се сещала. Тая боза е направо чудна!

Вечерята:
печено свинско бон филе, зелена салата, 2 чаши бяло вино, няколко чаши вода :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 12.03.13 14:02.

12.03.13
13:55

Днес освен кафето с мляко имаше за закуска кофичка кисело мляко с 2 лъжици домашно сладко от праскови и 20 гр. сурови ядки смес. Нещо е undereating, но нека има и такива утрини :) Отново съм на работа след няколко дни почивка и в момента изнемогвам в този офис. Поне сега съм следобедни и не ми се налага да ставам рано, но това ще е така до петък. Тогава се очертава интересен ден - отново ставане в 0430 сутринта, работа и после концерт... На другия ден ставане в 0600 сабахлян. Със сигурност ще ми трябват повечко какаови зрънца :D

13.03.13
11:19

Get up, stand up….
Кафе с мляко на половина и бегом към залата>>>днес смес бегачка + силова:

>>>3 км. загрявка на пътечката средно на 9 км/ч, наклона се менше от 0.5 до 2, 20 мин.
разтегачка - кучешко разтягане, ръце, крака за 2 мин.
>>>силовата:
- 3 по 15 клека с 12.5 кг.  дъмбел пред гърди
- 2 по 10 суинга с 12.5 кг. дъмбел
- 2 по 10 за страна извтъртане с 5 кг. диск и полуклек
- вертикален скрипец по 10 - 20 кг/30кг/25кг
- разходка с напади с два дъмбела по 7.5 кг. в ръце (едно от любимите ми движения, което не всеки път правя)
- бицепс зад глава 2 по 10 с 5 кг. на ръка
- микс протягане на ръце, свиване зад глава, настрани с два по 2.5 кг. като за разгрявка на ръцете
- български клек 2 по 10 на крак с по 7.5 кг. дъмбели
- преси под наклон 3 по 10, 10 от които с 5 кг. диск пред гърди
- 20 преси от вис + 10 лицеви опори (ама истински ейййй)
пробвах да се  набера най-сетне... хора, не успях :( ще дърпам някой за напътствия следващия път....
>>>завърших с 2 км. каране на колело за 5 мин.
общо време о/о 55 мин.

закуската, т.е. брънча сега:
>> 3 парчета кашкавал, 3 резена телешки салам, 2 варени яйца, половин домат, 3 резена тиквено-маслинов домашен хлебец + домашен чай микс (мащерка, мента, жълт кантарион, лимон) - чаша, две :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 13.03.13 17:04.

13.03.13
17:28

Тъкмо хапнах задушени зеленчуци и едно свинско кюфте на скара. И една чаша прясно мляко изпих, защото ми се ядеше сладко, а нямам в офиса, нищо друго освен прясното мляко и водата. :)
За по-късно съм си приготвила смесена салата - домати, зеле, цвекло, една хапка сирене, няколко маслини и едно свинско кюфте - това ще е вечерята, към 2000 ч.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1