11.02.13
19:45
Привет!
С две думи ми трябва специалист, който да ми помогне да отслабна, като заедно с това превърнем тлъстините в мускули, както се казва, доколкото е възможно разбира се. Не знам как точно се нарича подобен специалист - спортен доктор ли, лекар ли или спортен диетолог, за което моля да ме извините.
На 27г. съм. 192см, 130кг. Занимавал съм се с фитнес около 6-7г. Реално не съм пипал сериозно щангата от около 3-4г.
Бих искал търсеният специалист да е професионалист. В смисъл такъв всичко да си му е по реда на нещата - изследвания, замервания, изготване на хранителен и тренировъчен режим, следене на резултати и коригиране, ако е необходимо. Мисълта ми е да отслабна и се пооформя под контрола на дадения специалист.
Из нета намерих двама души - Огнян Симеонов и Любомир Иванов. Първият си е доктор, но доколкото разбрах може да помогне за чисто отслабване. За тренировки - не. Вторият пък е точно обратното - културист, доколкото видях, може да помогне с тренировки, но не е доктор.
Ако се сещате за някой специалист, който комбинира уменията и знанията на Огнян и Любомир, пишете ми на лично или в темата координатите на конкретния специалист :)
Благодаря на всички писали предварително ;)
11.02.13
20:03
Не ти трябва всевишен специалист-магьосник, за да ти помогне да направиш нещо с тялото си. Ако бъкел нищо не разбираш, си сложи една табела в стаята с мотото на сайта- “НАПРАВИ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ” и започни едно по едно да вършиш правилните неща.
Хенри Форд е казал “Няма неизпълнима работа, стига да бъде разпределена на части”.
Твоята ситуация си я представи като да ти подарят пералня и те мързи да си прочетеш инструкциите. Даваш пари на някой друг да ти покаже, това което е безплатно написано за теб. После се ядосваш, че си дал грешни пари, за елементарни неща. Извинявай за сравнението, ама тъкмо от зала идвам и това ми хрумна :D
Зарежи ги Огнян и Любомир и се мятай в здравословния раздел и приготвяй торбите за полезните храни ;]
11.02.13
21:12
Здравей, Радо,
Имам няколко въпросчета:
- Колко сериозно си се занимавал с фитнес?
- Чувстваш ли се достатъчно добре подготвен - знания, техника на изпълнение на различните упражнения?
- Как да се храниш, кои храни по кое време да ядеш, колко калории са ти необходими дневно?
Ако не се чувстваш достатъчно запознат с тези неща, а те са само една малка част, потърси професионална помощ. Ако пък не - действай сам.
И аз се връщам от залата и ми е кофти за много хора, които не знаят какво си причиняват на здравето, от неправилна техника и от незнание. Като започнахме със сравненията - все едно да ти се развали колата и без да имаш никаква представа, да започнеш сам да си я ремонтираш :)
За Огнян не мога да ти дам никаква информация. Любо тренираше в стария ми фитнес и съм чувала само добри мнения и коментари за него.
Аз лично съм тренирала с Лазар Радков и съм доволна. Подробно ме разпита какви са ми целите, какви са ми навиците на хранене, тренировки, дали имам някакви контузии. След 2-3 тренировки ми състави тренировъчна програма, която е доста интензивна. Имах лек дискомфорт с коляно при изпълнението на едно упражнение и веднага измисли аналогично, което е Ок. Хранителният режим е разнообразен, лесен и бърз да приготвяне.
Най-важно е да имаш желание и мотивация, за да постигнеш целите си.
П.С. Може да си направиш дневник в http://shapie.bb-team.org/ и повечето хора с готовност ще коментират и ще ти дават насоки и съвети :)
Успех!
Мнението беше редактирано от Венета Гаджева на 11.02.13 21:13.