12.02.13
14:56
Здравейте! Преди да започна, трябва да кажа, че съм като цяло доста боса във всичко, свързано със здравословно хранене, фитнес и т.н :D и ако може, без много упреци (blush).
На 18 години съм, висока 1.60 и тежа 49 kg. С нормално телосложение съм, като цяло съм стегната, не се оплаквам. Но напоследък забелязвам, че съм се поотпуснала през зимата и искам да вляза във форма без драстични диети или прекалено много упражнения, защото нямам време. НЕ ИСКАМ да отслабвам, а само да се стегна/изчистя или както там се казва :) Най-големият ми проблем е коремчето, искам да стегна и дупето (където не знам дали си въобразявам или не, но имам чувството, че започва да ми се появява целулит :S).
Не обичам фитнес залите, тренирам си вкъщи. Средно по 1-2, понякога 3 пъти на седмица - серии упражнения (като тези на Tiffany Rothe), зумба фитнес, ориенталски танци, тае-бо. Когато е топло, тичам в парка, но през зимата няма как. Преди съм се занимавала и с йога. Като цяло поддържам форма :)
Храненето ми е сравнително здравословно. Не ям пържено, като тесто ям само хляб. Ям плодове, зеленчуци, месо, яйца, мляко - в общи линии всичко и разнообразно. Не обичам да се тъпча, ям, докато се заситя и спирам (забелязала съм, че доста хора преяждат често). Единственото ми прегрешение е, че си ям сладко - шоколади, вафли, бисквити и т.н. и то почти всеки ден, но може би ще трябва да наблягам само на черния шоколад занапред :D. Пия вода около 1.5-2 л. на ден, не знам малко ли е или достатъчно? Рядко пия газирано, по 1-2 пъти в месеца. Сокове от кутия или цедени не пия, не обичам. По-често пия Nestea, за което знам, че има доста захар. И по 1-2, понякога 3 кафета на ден. Което мисля, че е много и трябва да ги понамаля :D Под кафета разбирайте не чисто, а капучино, мокачино и т.н.
Храня се по 3 основни пъти на ден, като междинно също ям някакъв плод, ядки, сладко или нещо друго. Средно храненето ми е в 9 сутрин, към 1.30-2 обяд и към 7.30-8 вечеря.
Това е, ако ви е необходима още информация и подробности, пишете ми :) Искам съвети какво да направя, за да се стегна пак до нивото, на което бях преди зимата. Благодаря ви предварително! :*
P.S.: Личната ми лекарка ми е забранила строги диети, особено без прием на захар, защото преди около 2 години си бях втълпипа някакви неща, почти не ядях и в един момент бях доста слаба - 44-45 кг, но за сметка на това здравословно не се чувствах добре и не мисля пак да стигам до там. И още нещо - като по-малка бях пълничка и имам малко комплекс за теглото, така че съм готова да се откажа от капучиното и вафлите :D