02.12.14
05:53
Новата визия на сайта е готина! :)
Ама са ми изчезнали всички фотки в постовете, що така?
P.S.: Възстанових някои по спомен. Направи ми впечатление, че като дам редакция на поста, снимките стоят като описани файлове отдолу, но не се виждат в него. Та ги изтрих и качих пак. Сега са ОК.
Също така не са ми активни и емотиконите!
Всичко това - за инфо на занимаващите се с настройките по сайта!
Лек ден! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 02.12.14 06:55.
02.12.14
08:12
Привет Златина,
Благодаря, че сподели за тези казуси. Тъй като все още сме в процес на адаптация на новата версия, някои детайли може да не работят (както изглежда :)).
Моля, ако намерите нещо такова, да използвате бутона вдясно “помощ”, за да сигнализирате. Ще може много по-ефективно да си помогнем по този начин.
Всичко друго ще преглътна, но моля ви се, намалете шрифтовете и “оберете” белите полета, че в момента четенето и скролването из форума са направо болезнени и изискват непрекъснато физическо усилие. :)
Това важи за всичко - от самите теми (където положението е най-зле) през изгледите на разделите до основния изглед на форума (там разделите са краен брой и не е проблем, но все пак въпросът е принципен).
Другото, което иска “ремонт”, си е наследсво от старата версия - прикачването на повече от един файл е бавно и досадно. Не е лошо да се измисли вариант за прикачване на няколко файла едновременно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.14 08:57.
Шрифтът е доста труден за четене. И както каза Боби - по-малко бяло, че направо боде очите.
Също така иконките горе вдясно липсват - за “дневник”, “количка”, “изход” и тн. поне при мен.
02.12.14
11:44
Навигацията преди беше доста лесна и приятна... сега се отварят нови прозорци, липсват менюта и бутони, които преди ги имаше. Прикачените снимки се отварят в нов прозорец, а не в галерия на текущия както беше в старата версия...
02.12.14
12:10
Няма как всички да са изцяло доволни, всяка промяна ни вади от зоната на комфорт така или иначе... и наистина - ползвайте опцията ‘Помощ’, за да могат всички тези трески да бъдат ошлайфани възможно най-бързо и до степен такава, че да е приятно за всички.
02.12.14
12:40
Всички “настройки за private” изглежда не работят. За мен няма как да го проверя, но за някои потребители, за които съм сигурен, че до вчера имаха подобни настройки, в момента всичко е публично. Ама Кольо е прав де ;)
Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 02.12.14 12:40.
Няма как всички да са изцяло доволни, всяка промяна ни вади от зоната на комфорт така или иначе... и наистина - ползвайте опцията ‘Помощ’, за да могат всички тези трески да бъдат ошлайфани възможно най-бързо и до степен такава, че да е приятно за всички.
Коле, а защо трябва да се променя нещо, което работи и не е морално остаряло?
02.12.14
15:00
Въпросът ти е подвеждащ... :P
Разширяване на функционалността е поне част от разумния отговор. :)
Въпросът ти е подвеждащ... :P
Разширяване на функционалността е поне част от разумния отговор. :)
Функционалността може да се разширява и без да се прекроява целият изглед. Основните проблеми в момента не са в добавената функционалност, а в css-a.
02.12.14
15:50
Накратко ще споделя нещо, което ще разгледаме по-подробно до няколко дни в блога ни.
Съвсем не може да кажем, че предната версия на сайта работeше. Да, функционираше на някакво ниво, но то не отговаряше нито технологично, нито концептуално на това, което искаме да направим занапред със сайта.
В контекста на обсъденото до момента, ще споделя, че аудиторията ни посещава от над 20 операционни системи (и техните версии), над 50 браузъра (и техните версии) и над 2000 (!!) различни резолюции. В това число компютри, таблети, телефони, телевизори, конзоли.
Предната версия не вървеше на повечето от тях - това беше основното предизвикателство, което имахме пред себе си. Да дадем възможност да ни посещавате отвсякъде, като да получите оптималното съдържание и функционалност според устройството и екрана ви.
За съжаление ние нямаме ресурсите, за да може да изтестваме и адаптираме всичко за всеки, затова една част от промените направихме на база анализ на поведението, а друга - на база предположения и предишен опит.
Тъй като е наивно да мислим, че сме отстреляли правилно от раз, добавихме бутона “помощ” вдясно, за да може всеки да ни пише и сподели виждане. Колкото повече знание съберем, толкова по-добра версия ще направим - за всеки, навсякъде.
И един жокер - тези промени са едва 1/3 от това, което сме подготвили, а то е много добро. :)
И това с кръглите аватари, ич не радва. :D Половината народ е обезглавен.
Ще слагаме нови снимки.
И това с кръглите аватари, ич не радва. :D Половината народ е обезглавен.
Ще слагаме нови снимки.
Няма пък. Моята си пасва с кръгчето. :)
02.12.14
16:55
Нов фейсбук ми се чини работата :Д
Митко, хубаво нещо е да се стремите към подобрение. :)
Виждам, че сте намалили вече белите полета и дори само това прави форума доста по-лесен за четене и на трите устройства, от които го отварям, макар че може и още малко. :) Сега остава мъничко да намалите основния шрифт на мненията и да махнете тези кръгчета. Всичко друго е напредък.
Прави ми впечатление и още нещо. В Opera за Android не мога да зумвам, както преди (и както си зумвам други форуми, за да ги направя удобни като размер за четене или скролване според това какво правя в момента).
А ако трябва да съм изчерпателен, не знам какво не му е работело преди. Аз си го ползвам от Firefox и Chrome на PC, от Opera на Android и от Safari на iOS. Освен някои съвсем дребни детайли в Сафарито, всичко друго, което аз използвам, си работеше навсякъде.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.14 16:58.
02.12.14
17:55
Аз нямам претенции да давам мнение за/против промените. Мобилна версия на сайта би била полезна за много хора, но едва ли откривам топлата вода.
02.12.14
19:05
В момента съм през мобилната версия и е много хубаво :)
И преди нямах проблем (дисплеят ми е голям), но сега е идеално.
Рейтинг системата при мен не работи.Бутонът “Бърз отговор” е неактивен.
edit: мобилната версия ми е много стеснена - по вертикала на половината дисплей ,постовете под аватара ,само клиповете са в цяла резолюция.Така ли трябва да е? (емотиконка) трябваше да има тук?
Мнението беше редактирано от sapuna на 02.12.14 22:52.
03.12.14
00:07
Всички “настройки за private” изглежда не работят. За мен няма как да го проверя, но за някои потребители, за които съм сигурен, че до вчера имаха подобни настройки, в момента всичко е публично. Ама Кольо е прав де ;)
Егати кефа, отивам да шпионирам.
03.12.14
15:50
На мен ми допада новата визия, но няколко неща много ми бръкнаха в здравето:
1) новият ред винаги оставя много място след себе си (т.е. е равен визуално на параграф)
2) повечето мнения ми стават твърде “дълги” заради информацията за потребителите
3) текста “редактирано от” много ми се набива
4) предпочитам да са “зебра” мненията - едно тъмно, едно светло, но това малко хора го харесват де
Определено новата визия ми харесва доста повече от старата, а нещата които изброих с FF и UserStyles се оправят и сега при мен изглежда така (излишното за мен се показва при ховър с мишката над левия или десен панел)
На “Теми с мое участие” не може да се премине директно към последните нечетени мнения в съответната тема, а се отваря първата страница.
03.12.14
15:54
На “Теми с мое участие” не може да се премине директно към последните нечетени мнения в съответната тема, а се отваря първата страница.
Супер гадно е това, че го няма брояча. Аз предимно от там влизах по дневниците...
Изместете ги тия неща в отделна тема в “Мнения и препоръки” раздела. Не им е мястото е мохабета. Още повече, че там ще е по-систематизирано и ясно.
03.12.14
16:03
Почти никаква основна функционалност не е отпаднала в тази версия. Има някои части само, които са временно ограничени или скрити, докато завършим мигрирането и адаптацията на промените.
С други думи - ако нещо липсва, ще го върнем своевременно. :)
03.12.14
17:17
Що бе, екстра са шпионките... :Ц, някак по-загадъчно е всичко :Д
03.12.14
17:34
Ясно е, че няма как да се направи нещо, което да се хареса на всички. Но съм сигурна, че хората ще се опитат да намерят компромисен вариант с течение на времето.
Аз се радвам като малко дете и с нетърпение очаквам останалите 2/3 от промените :)
Сега ще ви споделя нещо за кръговете - по принцип те се приемат много лесно от очите, а от дизайнерска гледна точка всичко стои много стилно.
В университета, в лекциите по композиция, най-високо оценените работи бяха тези с кръговете. И най-трудни.
Какво символизират кръговете:
“Circles have no beginning or end. They represent the eternal whole and in every culture are an archetypical form representing the sun, the earth, the moon, the universe, and other celestial objects between. Circles are used to suggest familiar objects such as wheels, balls, many kinds of fruit. They suggested well-roundedness and completeness.
Circles have free movement. They can roll. Shading and lines can enhance this sense of movement in circles. Circles are graceful and their curves are seen as feminine. They are warm, comforting and give a sense of sensuality and love. Their movement suggests energy and power. Their completeness suggests the infinite, unity, and harmony.
Circles protect, they endure, they restrict. They confine what’s within and keep things out. They offer safety and connection. Circles suggests community, integrity, and perfection.
Because they are less common in design they work well to attract attention, provide emphasis, and set things apart.”
Да се направи една анкета примерно с допитване до потребителите на форума,референдум.Нека бъде демокрация,администратори,сами да си решим или държите да бъдете диктатори? *finger*
Мнението беше редактирано от Изтрит на 03.12.14 21:41.
03.12.14
21:13
Да и сега очаквам големите художници да почнат да рисуват на кръгли платна, а фотографите да правят кръгли снимки (и без това обективът е кръгъл). Очаквам и киното да стане на кръгче... След това ще си вържа и члена на фльонга, за да съм напълно завършен човек.
Вярно свят свободен и всеки може да си прави и чете каквото поиска, ама тия глупости откъде ги изнамирате?
Кръглите аватари съкс. Както и предишните мини кръгли аватари. Ако искам да имам кръгла картинка винаги мога да си сложа в квадрата. А да ми направят квадратната снимка от фейсбук кръгла си е гавра.
Мнението беше редактирано от achko на 03.12.14 21:16.
Да оправят главоболния фон, несъразмерните шрифтове, възможността да се откажа от мобилната версия в Андроид и дясно подравнените последни мнения вътре в разделите, пък кръглите аватари ще ги преживея. Макар че без съмнение стоят ужасно, де. Но поне не влияят на ергономията и четивността на форума.
03.12.14
22:11
Много форумни нарциси, много нещо... :D
На мен кръглите аватари ми харесват и съм готов да се потопя в “обичта” ви по този въпрос. ;)
Щеше да е хубаво, ако сте малко по-широко скроени и с малко повече нагласа да се различавате от масата, дори само по отношение на този така важен форумен детайл. Конструктивните мнения се взимат предвид като приятелски. Тежките и силни емоционални думи се игнорират като всяка крайност. Търпението е добродетел понякога...
03.12.14
23:33
Много добре тогава мога да дам едно конструктивно мнение. Разкарайте шпионките и малките също. Ако не звучи достатъчно приятелски приеми, че съм професионалист - работа ми е, учил съм го и тн.
За нарцисите, масите, тесногръдството и сложните визуално - философските теории ще остана безмълвен :)
аудиторията ни посещава от над 20 операционни системи (и техните версии), над 50 браузъра (и техните версии) и над 2000 (!!) различни резолюции. В това число компютри, таблети, телефони, телевизори, конзоли
На 23 инчов монитор 1920 х 1080 сайта изглежда много добре, на мен ми допада.
П.П. Windows 8.1 Google Chrome
Мнението беше редактирано от aleks на 04.12.14 13:51.
04.12.14
17:28
Извън дискусията за новият дизайн, по която не взимам отношение. Какви са тези статии за екзотични инсулиново пикиращи смутита посред зима, че и за закуска ... Хайде по сериозно.
Това го разбирайте, макар и като възмущение, добронамерено.
а то каква била работата, чак сега разтършувах другите статии ...
Мнението беше редактирано от Kenny на 04.12.14 22:25.
10.12.14
07:39
11.12.14
00:23
15.12.14
21:49
heheh ...