Гювече - приготвяне и ползи?

13.02.13
21:16

Изчел съм много хранителни режими и какви ли не хранителни продукти, но никъде не видях някой да е вписал в менюто си гюведже. Въпроса ми е тъй като съставките му са сирене, кашкавал, яйце, шунка, и се пече не е ли добър източник на протеини?

13.02.13
21:53

Пише се гювече и е добра храна. Яж смело.

И гювеч е названието на глинения съд, в който се готви храната.
Не е задължително да съдържа гореспоменатите от теб продукти, за да се нарече “гювеч”.
Можеш да не слагаш обработена шунка, а чисто месо.
Гювеч е комбинация от месо, зеленчуци, подправки. Всичко се слага вътре в съда, готви се най-добре за по-дълго време на тих огън, за да могат хубаво да се задушат и смесят съставките.
Може да бъде направено диетично и съобразено с всеки режим.
Хапвай!
Вариантите са много...

14.02.13
09:05

В моя край е “гюведже” и между гюведже и гювеч има разлика...

14.02.13
11:42

Гювеч е когато се прави в голям глинен съд, гювече - в малките купички. Има разлика и в приготовлението. В гювечетата можеш да сложиш абсолютно всичко и винаги става вкусно. Неслучайно в ресторантите, особено когато са част от обедните менюта, гювечетата е хубаво да се избягват :D ;). При гювеча нещата са различни...
След като сам си правиш гювечето и знаеш какво има вътре - малко са нещата, които са по-хубави :)...

14.02.13
12:55

Сготвената храна в гювече е полезен източник на много хранителни вещества не само на протеини. Разбира се това си зависи от какво слагаме вътре. Това че е затворен глинен съд и храната може да се приготви без допълнителна мазнина го прави доста полезен.  Чудесно е и за хора които нямат много време за готвене и разполагат с гювече и микровълнова фурна. А и като се окажеш с остатъци от незготвена храна събираш всичко в гювечето и воала манджа :)
А как ми се прияде гювече сега не е истина :D

15.02.13
10:00

ооо аз си правя реовно, няма такава вкусотия

15.02.13
10:30

Как ми се прияде гювече. Едно от любимите ми ястия - мръвка, сирене, зеленчук, доматен сок/пюре и яйце (или няколко) отгоре - Малииии.
Отивам да си купувам формички.

15.02.13
21:02

Страхотна вкусотия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1