Овесените ядки - как да ги направя по-вкусни

15.02.13
22:56

Здравейте! Реших отново сутрин да започвам с 1 купа овесени ядки, но проблема ми е, че са ми крайно безвкусни. Доскоро си ги правих с вода и фъстъчено масло, но много ме удряше в джоба(1 бурканче свършваше за семица, а е 5 лева). Смятам да го правя вече с прясно мляко и стафиди, но не знам как ще се получи, тъй като не съм фен на млечните изделия, та бих се радвал ако ми помогнете.

15.02.13
22:59

Аз ги правя така.На 50 грама обес слагам 10-15гр белени сурови семки и 15-20гр стафиди,заливам с гореща вода,колкот да япоемат цялата и слагам 100гр кис.мляко.Стават сочни,хрупкави от семките и сладки

15.02.13
23:02

От 2 години си ги ям почти по един и същ начин - с мляко(кисело или прясно) + мед или конфитюр или нещо подобно, от вечерта си ги накисвам в прясно мляко и ги слагам в хладилника :D

Поръси ги с канела за аромат, по възможност с нея добави и малко орехи или други ядки.

Можеш да сипеш и какао, така стават като шоколадови. Гледай обаче да е истинско, защото в повечето случаи му слагат всякакви примеси.

Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 15.02.13 23:04.

Накисваш си ги в млякото вечерта и на сутринта с какао или направо протеин ако пиеш : )

15.02.13
23:51

Аз ги ям така и съм много доволен.
Към 125г овесени ядки(копувам си от фините ,че по-лесно се киснат)се прибавя 1 кофичка кисело мляко,мед и ако имаш някакви ядки(орехи,бадеми,лешници) слагай без да се притесняваш.
Може да пробваш да овкусиш и със степче,но не ти го препоръчвам ,че са само химии тези ..Иначе става като плодово мляко. :)

15.02.13
23:52

Ето как да си ги приготвиш в 5 лесни стъпки:

1. Вземаш купичка.
2. Вземаш опаковка овесени ядки.
3. Изсипваш ги в боклука.
4. Вадиш пържолата.
5. Спираш да ядеш боклуци.

15.02.13
23:58

За пръв път срещам някой против,овеса.Вероятно е от незнание..

16.02.13
00:01

Овесът е за конете бе.

16.02.13
00:29

То ясно ако може ще ям само паржоли, но просто нямам финансовата възможност :) Иначе предложенията са чук засега - освен тези с киселото мляко - не ям кисело мляко. Смятам да пробвам това с какаото - подсладено или нормално какао да взема?

16.02.13
00:38

казано от Stefan Trifonov на 16.02.13, 00:29:

То ясно ако може ще ям само паржоли, но просто нямам финансовата възможност :) Иначе предложенията са чук засега - освен тези с киселото мляко - не ям кисело мляко. Смятам да пробвам това с какаото - подсладено или нормално какао да взема?

прави си ги на палачинки овесени ядки фини ,5 белтъка ,  , може да сложиш всякакви плодове  но ако нямаш пак става сместа разтилаш на тефлонов тиган печеш , получената палачинка намазваш с мед и си хапваш доволно . става за 5 мин и може да импровизираш с добавки всякакви -протеин.банани, ябълки стафиди и тн но излиза по скъпо

Е, не можете да сравнявате овесени ядки с месо:)
Ако ще ги хвърля в коша - да ги замени с друг източник на въглехидрати или пък мазнини + месо :D

Сега по темата:
Сваряваш овесените ядки във вода.
Или за по-бърз вариант - пускаш водата в микровълновата и СЛЕД като я извадиш от там, сипваш фини овесени ядки. Добавяш кафе (от това, което не е нужно да се вари) или канела (според предпочитанията), стевия, кокосови стърготини, маково семе. Може съвсем малко прясно мляко. Напоследък такъв бъркоч си правя. Вкусно е.
Ако се сложи и протеин, става просто прекрасно :D

16.02.13
18:43

Хвърляйте овеса ама не в коша, а го пригответе в торбички, аз ще мина да го взема, само ми дайте адреса :D
Хубаво е да се разнообразяват манджите щото, по някое време ще ви писнат все едни и същи бъркочи. Бай Стоян е дал добра идея с палачинките, защото дори и накиснати и да се правят с различни добавки и украси, пак му писва на човек да яде тази попара. Миксирането с палачини, кексчета и други рецепти различни от накиснати ядки ще спомогнат закуската от оевс да не се превръща просто в задължение, а и да има някакво удоволствие от нея :P

Аз от овесите, които съм пробвал, поне десетина марки съм най доволен от немските и за сега съм се спрял на Nordwaldtaler - Haferfloken от Лидала, не съм опитвал на HAHNE и те ще са хубави мисля. Опитвал съм много българските и на Фамилия Никола, Clever и други БГ от които повечето си внасят овеса, но категорично казвам, че има голяма разлика във вкуса и твърдостта и тези, които сега ям от Лидала едрите в жълта опаковка са толкова меки, че няма нужда да се киснат във вряла вода или да се варят, разликата е голяма.

Нямам нищо против БГ марките. ама много съжалявам при такава разлика няма как да им ги купувам освен, освен ако не е да ги мела на брашно. За да разберете, за какво говоря просто пробвайте тези от Лидала и на Никола примерно, накиснете ги за няколко минути в топла вода, а тези немските са толкова меки, че и без накисване могат да се ядат.

В сайта и форума има много рецепти с овес и щеше да е много добре, ако всичката тази информация беше събрана на едно място и също така тези от сайта да се сепарират и според продуктите, за да може лесно да се откриват.

16.02.13
18:51

Аз на моите им слагам лъжичка мед, винаги си ги правя с прясно мляко. Понякога ако не си слагам мед, си слагам мъничко сладко (от сливи или праскови) стават много вкусни. Също и банан си нарязвам. Ама аз по принцип се кефя и на чистите овесени ядки така че понякога си ги ям просто така, без нищо друго.

16.02.13
20:19

Аз мога ти кажа как да ги направиш ПО-ГАДНИ!Отваряш пакета,вземаш една лъжица и ядеш!Даже купа не ти трябва.Излишно време за овкусяване аз лично нямам.

16.02.13
21:16

от всичко написано само не разбрах къде ти е протеина ... винаги съм си ял овесените ядки като си ги правя на палачинка примерно 4 белтъка 1 жълтък слагаш 50 грама овесени ядки или там колкото си решиш прибавяш половин степче ако искаш може малко канела всичко това с пасатора да стане на каша исипваш в тефлонов тиган или тава и печеш ... аз в период за качване на маса ям 6 белтъка с 2 жълтъка и 100 грама овесени ядки а в период на релеф 10 белтъка с 2 жълтъка и 50 грама овес ... пробвай така ще останеш доволен и наяден

17.02.13
23:36

Мойте ги правя по следния начин:
Вечер преди да си легна в 1 купа слагам овесени ядки 100гр. една кофичка кисело ляко 400гр. и 50гр стафиди бъркам ги с лъжица и ги оставям в хладилника.На сутрента като стана си хапвам и са много вкусни.

17.02.13
23:55

казано от balabanov на 16.02.13, 20:19:

Аз мога ти кажа как да ги направиш ПО-ГАДНИ!Отваряш пакета,вземаш една лъжица и ядеш!Даже купа не ти трябва.Излишно време за овкусяване аз лично нямам.

аххаха.. Не знам дали го осъзнаваш, но даваш признаци на мазохизъм. :D

БО

19.02.13
16:54

Аз лично си ги правя с кисело мляко и една доза протеин. Стават чудни. :)

19.02.13
17:02

казано от balabanov на 16.02.13, 20:19:

Освен ако не ги гълташ цели, не мога да си представя колко време отнема тва да се сдъвчи и едва ли ще спестиш време така, според мен ще ти отнеме даже повече време. Това е все едно трески да ядеш.

Мнението беше редактирано от Veselin Minchev на 19.02.13 17:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1