болки във външната част на ходилото

16.02.13
20:44

Здравейте ! От много време имам болки във външната част.Много неприятна,остра болка.Появява се при всяко натоварване на крака.До преди половин година тренирах футбол и си ме болеше.Ходих доста по доктори.Един път ми каза,че ми бил размекнат хрущяла и ми бяха изписали хапчета с хиалуронова киселина.Пих ги 30 дена,на 5-6 ден още (както и доктора ми беше казал),не ме болеше вече,но мина известно време и пак започна да ме боли.Пак ходих при него,тогава ми би 2 инжекции през 1 седмица (вече не помня точно какви бяха,но май пак бяха с хиалурон) и каза,че следващите няколко години няма да имам никакъв проблем.Мина още малко време,максимум месец-два и пак започна да ме боли.Пак отидох при него,болката беше същата и ми каза,че леко съм поразтегнал връзките.Слагах лед,мазах с мазила,дали мина,дали не вече не си спомням,защото заради тази болка,ходих много пъти по лекари и не съм сигурен,от кое лечение минаше и от кое не.След време ходих при една физиотерапевтка,която ме беше възстановявала преди това от операция на другия глезен.Тя ми каза,че свода на единия ми крак бил леко плосък,каза ми да си взема едни ‘’повдигачи за пети’‘,това са стелки,но обхващат само петата,тоест леко я повдигат.Освен това ми каза да си слагам крака всяка вечер в леген с гореща вода и морска сол и да го вдижа и след това да го мажа с крем от невен и това помогна,но за кратко.Няколко месеца нямах проблеми.В края на 2012 (вече не тренирах футбол) си бягах,скачах на стълби и ме наболяваше леко,но като загрея минаваше,после се усещаше след тренировката.Спрях с бягането и скачането декември месец,тренирах само във фитнеса.Януари Започнах пак да бягам,тоест направих опит,но болката беше страшна.Вече ме боли и само като вървя,след 20тата крачка започна.Сега пак правя това,което физиотерапевтката ми беше казала да правя,но няма никакъв ефект.Когато бях ходил при нея,тя ми каза,че свода ми бил леко плосък,това натоварвало крака и се получавало възпаление.Не съм сигурен дали е така,това ми каза тя,докторът,при който съм ходил много много пъти,за това и за други контузии (и винаги ми е помагал)пък ми казаваше,че хрущяла бил размекнат.Не знам ..
Искам само да уточна,че тази болка е може би от 2-3 години.През цялото време си тренирах.Създаваше ми проблеми,болеше ме,но не е такава болка,която да ти ограничава движението (като скъсани връзки примерно).Просто си боли силно,но обхвата на движение е пълен и можеш да си тренираш.Преди ме болеше,примерно излизам загрявам,тренираме,няма проблеми.Почиваме между някое упражнение 2-3 мин. и по време на почивката ме боли много,но като направя няколко крачки,като го разтъпча и болката спира.След края на трнеировката пак ме боли като си отпусна краката,но постепенно минава.Следващата тренировка пак така.И тогава не ми пречеше,защото можех да тренирам на пълни обороти.Но сега..сега ме боли много дори и като ходя.
Не знам..какво може да е според вас ? Умишлено съм написал болки във външната част на ходилото,понеже не знам какво е,не знам дали е глезен,връзки,кости,хрущяли...

Ако е от страната на кутрето, поне така го разбирам аз, може да става въпрос за счупване на една от пъпчиците на кубовидната кост на ходилото. Ся да не звуча като идиот няма да се впускам в подробности, но съм чувал, че тази пъпчица се чупи доста лесно, по често срещано е при жени, които ходят на токчета, но ако са те ритнали нещо в ходилото по време на мач може и това да е.
Поздрави! :)

17.02.13
21:00

Правилно ме разбираш за мястото.От страната на кутрето,но около глезена.Не си спомням някой да ме е ритал точно там и да усетя болката изведнъж,но е възможно и вече да не си спомням :D болката е от години.Просто някога отшумява,после пак се възвръща,а сега е много неприятна и вече ми създава проблеми и при вървене.

Не знам братле, бих те посъветвал да отидеш на ортопед и да ти направят снимка на ходилото, щом от години е така значи нещо е нередно!
Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1