17.02.13
00:05
Здравейте, казвам се Александър и съм на 17г. (180см , 71-2кг). Мисля че съм малко по-развит от съучениците и приятелите ми.Смея да кажа, че имам общи познания за фитнеса и храненето.
Следя този форум от почти 2 години вече.
Започнах да се занимавам с бойни спортове на 13-14г. В началото започнах с кик-бокс.Тренирах в продължение на 1 година, като същевременно ходех и от време на време във фитнес залата.След това обаче прекъснах за известно време и тренирах само вкъщи, със собствено тегло(набирания,лицеви опори,коремни преси,клекове,hand stand push ups).Но миналата година през март месец реших да се запиша на бокс. Започнах да ходя на състезания и до сега се занимавам с това..Тренировките са ми всеки ден без неделя, по 2 часа.В някои от дните ходя на фитнес.
Хранене - обикновено се храня по едно и също време, когато съм на училище.Сутрин закусвам в 6:30 след това в училище ям нещо(към 9-10), обядвам в 2:30-3 и отивам на тренировки.Прибирам се към 6:30 и ям, след 1-2 часа ям отново.
Обикновено, когато обядвам или вечерям преяждам. Пия много вода(2-3л) на ден. Храната през целия ден ми се състои най - вече от въглехидрати.За това възнамерявам да си взема някакъв протеин, но още не съм наясно какъв. Или просто да започна да наблягам на белтъчините.
Целта ми е да продължа да тренирам бокс, но да наблегна повече на това как изглеждам,защото до сега бокса ми беше приоритет.Искам да кача няколко килограма, но да не стана много бавен и това да ми пречи в бокса.
Проблемът ми е, че качвам много трудно, дори и да не тренирам или да изразходвам някаква енергия.Защото, когато тренирам по 6 пъти в седмицата не мога да кача колкото и да ям, но дори да спра пак не качвам.Може би ще трябва да се промени нещо, но се надявам вие да ми кажете какво.
Искам да ми се покачи главно силата, и същевременно да качвам мускулна маса. Аз мислех да започна да тренирам само с базовите упражнения(клек,мъртва тяга,раменна преса,набирания,лег,кофички и т.н). Без никакви скрипци, защото четох, че те ще ме вдървят и ще ми пречат за бокса, а аз точно това не искам да става.Не съм сигурен и за клековете, дали няма да ми забавят краката.Надявам се вие да знаете.Но не ми е ясно как да групирам упражненията и в кои дни да ги правя.Трябва да ги правя преди/след тренировката по бокс или отделно от нея.Дали трябва след силовата тренировка да правя и разпускащи движения в залата с гири например.
Някои от вас може би ще кажат да говоря с треньора си за това, но мога да кажа, че той не е почитател на щангите, защото според него всичко “вдървява” освен тренировките със собствено тегло.И за това няма да ми помогне, просто защото не разбира.Но аз както казах съм готов да пренебрегна бокса до някаква степен.Ще добавя и, че не възнамерявам да се занимавам и занапред с бокс.Не пия никакви добавки, но скоро ще си взема някакви витамини.
Надявам се, че ще се отнесете сериозно към темата.
Благодаря предварително.
17.02.13
13:45
Мой приятел, който тренира бокс любителски тренира само с базови упражнения със средни тежести.
Някои от вас може би ще кажат да говоря с треньора си за това, но мога да кажа, че той не е почитател на щангите, защото според него всичко “вдървява” освен тренировките със собствено тегло.И за това няма да ми помогне, просто защото не разбира
Много добре си разбира даже човека.И аз като тренирах бокс до преди няколко месеца и треньорът ми не ни даваше да тренираме с щанги.Ако все пак си решил да ходиш на фитнес тренировките ти трябва да са за бързина , експлозивност и издръжливост
18.02.13
15:19
казано от any0ne на 17.02.13, 14:30:
Някои от вас може би ще кажат да говоря с треньора си за това, но мога да кажа, че той не е почитател на щангите, защото според него всичко “вдървява” освен тренировките със собствено тегло.И за това няма да ми помогне, просто защото не разбира
Много добре си разбира даже човека.
Верно ?
Ти явно също си голям боксьор ;) :D
казано от any0ne на 17.02.13, 14:30:
И аз като тренирах бокс до преди няколко месеца и треньорът ми не ни даваше да тренираме с щанги.Ако все пак си решил да ходиш на фитнес тренировките ти трябва да са за бързина , експлозивност и издръжливост
Което ще рече ?
Да няма щанги ?
:D
Много по-добре е човек да си замълчи вместо да дава грешни съвети на питащият.
19.02.13
10:48
казано от LOSER_X на 18.02.13, 20:17:
Много по-добре е човек да си замълчи вместо да дава грешни съвети на питащият.
Кой смяташ, че дава грешни съвети ?
Някой може ли да ми отговори конкретно какво трябва да правя за целта, която имам? Благодаря предварително.
19.02.13
15:24
То отговора ти е във въпроса - искаш да си повишиш силата, изброил си упражненията, сега почети малко и помисли. Пусни резултата и тогава ще получиш съвети.
20.02.13
12:43
Аз откакто тренирам съм станал доста по - бърз /и не само по нанадолнище/, а не по - бавен. Рефлексите не са ми се забавили - все така си хващам муха в полет. Не знам откъде е този мит, че щангите вдървявали?
20.02.13
12:45
казано от Miky на 19.02.13, 15:17:
Някой може ли да ми отговори конкретно какво трябва да правя за целта, която имам? Благодаря предварително.
Виж как тренира това момче:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58778
20.02.13
13:40
казано от Lachezar Tomov на 20.02.13, 12:45:
казано от Miky на 19.02.13, 15:17:
Виж как тренира това момче:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58778
Крайно неподходящ пример, Желязко е в Космоса, а момчето, което пита не е виждал самолет все още ;)
Други дневници има за пример на начинаещите. За тях този на Желязко е за надъхване ;) (devil)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.13 13:41.
Мисля да започна да тренирам само с базовите упражнения(клек,мъртва тяга,раменна преса,набирания,лег,кофички и т.н).
Не ми е ясно само как да групирам упражненията и в кои дни да ги правя.Трябва да ги правя преди/след тренировката по бокс или отделно от нея.Дали трябва след силовата тренировка да правя и разпускащи движения в залата с гири например. За това Ви помолих, ако някой може да даде някакъв съвет как да ги групирам.Ще съм Ви много благодарен.Просто с този бокс е много объркващо.Не знам как да ги съчетая..
20.02.13
15:55
Аман от мързеливи... (devil) (punch)(fubar)
Кръгова, момче, кръгова !
Преди бокса, един ден тренираш, два дни почиваш.
3-4 повторения от всяко, с тежест за 5-6, излънени максимално експлозивно. Кофичките и набиранията с макс бройка.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.13 15:56.
20.02.13
16:15
Моя приятел, който си тренира бокс любителкси си прави първо боксовата тренировка и след това силова тренировка само са базови със средни тежести.
казано от Ачо на 20.02.13, 16:15:
Моя приятел, който си тренира бокс любителкси си прави първо боксовата тренировка и след това силова тренировка само са базови със средни тежести.
Това и първия път го разбрахме, но “базови със средни тежести” е едно доста мътно определение.
20.02.13
16:43
казано от CarnalK на 20.02.13, 16:19:
казано от Ачо на 20.02.13, 16:15:
Това и първия път го разбрахме, но “базови със средни тежести” е едно доста мътно определение.
С няколко думи не тренита с тежки тежести. Примерно ако макса му е 100кг, той си помпа с 50кг на лег.
Така ли трябва да изглежда?
Понеделник: Кръгова(клек,мъртва тяга,раменна преса,набирания,лег,кофички)
Вторник: Бокс
Сряда: Кръгова
Четвъртък: Бокс
Петък: Кръгова
Или обема на кръговата тренировка ще бъде твърде голям с толкова упражнения?
21.02.13
09:51
Добре е, само бокса е малко ;)
Започнах да тренирам по следния начин кръговата тренировка:
1. Набиране
2. Лежанка
3. Гребане
4.Кофички
5. Раменна преса(отпред/отзад)
6. Тяга
7. Клек
3 КРЪГА
Има ли нужда от някаква промяна в подредбата или така е добре?
02.03.13
13:27
Отговаряно е, но теб явно те мързи да четеш ;)