20.02.13
14:26
...
Темата беше редактирана от нене на 29.07.13 11:06.
20.02.13
15:04
казано от Звезди на 20.02.13, 14:44:
В бликзките дни ще се сдобия с кутия протеин, спряла съм се на MyoFusion ?( някакви препоръки или мнения) как е възстановяването ?
Ами... предлагам да не е Myofusion.
Syntrax Matrix е много по-добър избор.
Съдържанието на въглехидрати в доза е най-малкия ти проблем при избор на протеинов продукт.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.13 15:06.
03/03
Честит Празнк БЪЛГАРИ! Все повече да се гордеем със страна и произхода си!
Мнението беше редактирано от нене на 29.07.13 11:04.
@ Благодаря на Маргаритка за корекциите. :)
Мнението беше редактирано от нене на 29.07.13 11:04.
казано от Звезди на 05.03.13, 21:16:
вертикален скрицепс @30
хоризонтален скрицепс @ 40
хиперекстанзии
Като прочетох първото, реших, че е печатна грешка, но на второто вече стна ясно, че това са някакви нови уреди и упражнения... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.03.13 21:35.
09.03.13
12:36
Някой помагал ли ти е за тренировките - съвети, насоки, техника?
Иначе включваш хубави упражнения, многоставни.
@ Мила - за съжаление никой не ме следи и дава насоки. Повечето неща (висчките) ги научавам от интернет; главно от бб-тийм, също така и доста клипчета гледам. В залата която тренирам, има 2-ма мъже, които дават насоки и препотъки- главно техника на някои по-общи упражнения (ако мога така да се изразя).
Мнението беше редактирано от нене на 29.07.13 11:02.
15.03.13
15:08
Магнезия и цинка ги пий в отделни приеми, в случай, че ги пиеш заедно (поне от поста ти така го разбирам).
Ще следя дневника ти с интерес! :-) А и аз съм в момента на ВМ-НВД и мислех да “адаптирам” IF/ЦХ режима си , но се колебая.На теб как ти се струва , напредваш ли по-бързо на ЦХ, изгаряш ли по-бързо мазнини и забелязваш ли някакви странични ефекти
Мнението беше редактирано от Наско Г. на 15.03.13 15:21.
@Мила - благодаря! Гледам да пия магнерота около тренировка, а цинка вечер преди лягане?
Мнението беше редактирано от нене на 29.07.13 11:01.
казано от stelly на 21.03.13, 11:26:
Здравейте, (F)
имам няколко въпроса или по-скоро молби :)
Много бих се радвала, някой да даде някакви съвети за
-по-интензивни тренировки;
-мобилност и функционалност;
-сила.
(аз май много неща наведнъж искам, но ако има някакви предложения ще се радвам)Нещо напоследък много се размотавам докато съм в залата и хич не ми е кеф така.
Здрасти, Стели,
не просто искаш много неща, искаш целия сайт + форума накуп. Аз бих ти казала следното - в основата на добрите успехи лежи силата. Тя е отправната точка, независимо дали ще кросфитърстваш, ще вдигаш щанги или ще правиш стойки на ръце. Дори и да има изключения от правилото, тя е най - бързият и ефикасен път. И безопасен. Но сила не се гради с бицепсово сгъване с 3 кг. и клек с 10 кг., повтаряни отново и отново месеци наред.
Честно казано, нямаше да ме вълнува колко е времето ми за даден комплекс, ако раменната ми преса не превишава 20 кг. или тягата ми е с лоста от 10. Защото това означава, че няма да се справя на нито един комплекс с реално предвидените за него кг. на щангата.
Аз не разбрах ти как точно тренираш, понеже серии, повторения и използвани кг. често липсват в описаните от теб тренировки.
Имаш вече 5 месеца стаж в залата, явно техниката на базовите ти е ясна - хвани си и един силов протокол и започни да строиш основите. Из форума има тонове информация. Като си сглобиш нещо и решиш какво и що, пусни го за одобрение.
Иначе е по - добре да се тренира нещо и някак, отколкото изобщо да не се тренира.
25.03.13
16:06
Инис, не пришпорвай момичето, не всички са силни “по природа”. Аз примерно прокляках с лоста от 20 кила след повече от година тренировки :( тежеше, да му се не види :)
Не пришпорвам никого, @Queen.
Затова съм и написала, че е по - добре да се тренира, а как - не е толкова важно.
Но човек трябва да има ясна представа как да си подрежда тренировъчните приоритети, особено когато иска сила. Ако не беше споменала “сила”, нямаше и да се включа. Малко са момичетата, които разбират колко е важна силата в тренировките и че трябва да се гради целенасочено. Дори и в този форум се броят на пръсти, тъй че аз съм “за” нови попълнения, които не просто размахват крайници в залата. Че някои даже виждат и несъществуващ прогрес във визия, здраве, кондиция.
Стремежът към тренировъчен прогрес е важен, а прогресът си иска задължителните елементи. Първият е ясен.
25.03.13
16:41
За да тренираш с тежести, трябва да имаш сила и за да имаш сила, трябва да тренираш с тежести :)
просто исках да кажа, че не всички са надарени и нещата стават доооста бавничко :)
Благодаря ви много за включването! (sun)
Мнението беше редактирано от нене на 29.07.13 10:59.
Тъй като подех темата, ще изкажа мнение.
С избраната програма нямам опит, но съм чела и аз за нея. Мисля, че не е много подходяща в случая, за по - опитни атлети е. Дори и само заради това, че сериите се движат до ръба на отказа и се разчита на твоята преценка за изпълнението на възможните бройки. Честно казано, не мисля, че ще вземеш максимума от нея. Може пък Боби да се включи по повода с мнение.
Ориентираш се и към изолиращи, а те не ти трябват на този етап. И в Мах - ОТ не се препоръчват. Сплит и изолиращи - когато ще акцентираш върху изоставащи мускулни групи или искаш повече дефиниция. Но и за двете трябва предишен опит.
По - скоро ще ти свършат работа тренировки за цялото тяло, 3-4 пъти седмично. Ето ти два линка с повече информация, за да не се налага да преразказвам. За мен те са отличен старт в залата:
http://power-building.blogspot.be/2010/03/blog-post.html
http://power-building.blogspot.be/2008/08/blog-post.html
Най - общо се приема, че само “бебетата” в залата тренират цялото тяло в една тренировка и след 1-2 месеца всички бързат да минат на сплит, за да не им личи “трудовия” стаж. Това не е правилно обаче в общия случай.
Аз тренирам винаги цялото тяло по ред причини.
От кофички и лицеви опори ще имаш повече полза, отколкото от повдигания на дъмбели в различни посоки, равнини и с променящи се хватове.
Клек, лег, тяга, набиране, гребане, кофички, военна / раменна преса.
Не бързай да се хвърляш на каквото и да е, обмисли си добре нещата. Напр. - ако правиш клек по Мах - ОТ, има ли кой да те пази?! Безопасността е на първо място, после са другите неща, програми и чужди мнения, особено на хора, които не познаваш лично.