Соя?

21.02.13
22:15

Прочетох, че соята била полезна и хубаво да се яде, защо тогава кебапчетата и кюфтета, които в по-голямата си част са от соя не се препоръчват,даже въпреки че се печат???

На колко си години?
Кебапчетата и кюфтетата ТРЯБВА да са от КАЙМА от истинско месо (не от кожи, рога и копита), всичко останало е боклук, който трябва да НЕ вкарваш в тялото си, ако здравето ти е важно.
Ако искаш соя - яж чисти соеви продукти - печени ядки, тофу, соево мляко, соев протеин.
Соята е отличен източник на качествен протеин, добър колкото суроватъчния, млечния, яйчния. Много по-евтин, но с малко особен вкус.
За вегетарианците е отлична алтернатива на животинските протеини. За хората с по-малък бюджет за добавки - също.
Колкото и да е хубава, със соята не трябва да се прекалява, както и с всяка друга храна.

22.02.13
09:37

на 21 и знам, че трабва да са от кайма ама такива екстри няма...

22.02.13
10:20

казано от Николай Калчев на 22.02.13, 01:08:

Соята е отличен източник на качествен протеин, добър колкото суроватъчния, млечния, яйчния. Много по-евтин, но с малко особен вкус.

Няма как да се съглася с подобно мнение, първо биологичната стойност на соевия протеин е много по-ниска от тази на останалите изброени протеини, второ-непълния аминокиселинен профил на соята, трето-по отношение на вкуса, особен бих го заменил с отвратителен :D А фитоесрогените, които се съдържат в соята едва ли са желан компонент в протеина, за който и да е било мъж (не ме е интересувало и за това не съм проучвал въпроса как те влиаят на женския организъм). Ако се търси евтин разстителен протеин, с добър аминокиселинен профил това е граховия изолат, стига да ти го понесат вкусовите рецептори.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1