22.02.13
20:43
Имам въпроси относно гинекомастията!
1. На каква цена е тази операция?
2. Колко време трябва да мине от пубертета за да изчезне сама ?
3. Колко време след операцията можеш да подновиш тренировките във фитнеса?
4. Има ли опасности при операцията ?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.02.13 22:47.
Притеснява ме това, че го имам от 1/2 години и не седи естетически ! Не искам да чакам още 10 за да се махне !!!
Тя от какво се е получила тази гинекомастия? Просто защото си на 15-16 години и си в пубертета, когато хормоните бушуват и тя се появява и изчезва като се регулират до 1 година примерно? Или защото си лапал бонбонки?
23.02.13
13:24
Тя от какво се е получила тази гинекомастия? Просто защото си на 15-16 години и си в пубертета, когато хормоните бушуват и тя се появява и изчезва като се регулират до 1 година примерно? Или защото си лапал бонбонки?
Аз имам пубертетна гинекомастия, която не се махна. :) Така че не винаги е от бонбонки.
23.02.13
15:22
Отивай при ендокринолог. Това е първото нещо, което трябва да направиш. За другото може да питаш в клиника или директно някой хирург, но първата ти работа задължително е ендокринолог!
От пубертета е, но я имам вече приблизително 2 години и вече не искам да чакам. В понеделник отивам на лекар и от други теми видях, че лекарствата които се изписват за гинекомастия не работят и ще видя, но съм твърдо решен, че се премахва само оперативно ще се подложа на операция само ми е чудно колко време след операцията могат да се подновят тренировките.
Според мен операцията не е тежка и сложна, може би месец или два, но лекарите ще кажат!
Ма кво се връзвате на хлапашки приумици не знам...Искам да видя кой лекар ще направи каквато и да е операция на 15 годишен, без съгласието на родителите. Ако пък родителите подкрепят подобни налудности - (tmi)..., те са за лекар, но друг!...
Към автора на темата: Момче, колкото и да питаш във форуми, няма да получиш пълноценен отговор по медицински въпроси...поне не и докато не ти е поставена диагноза от специалист. Колко теми има с подобни “гинекомастии”, бедна ти е фантазията. Всичко, на всичко сигурно над 90% от тях са самовнушения - чисто и просто мазни цици на неориентирани младежи, които искат тела като на фитнес модели...
Но все пак да ти отговоря:
1. Цената е около 1500- 2000+ лв.
2. Ако действително докторите ти поставят такава диагноза и лечението е хирургическо, има една клинична пътека 180, към която вече влиза тази операция.
3. При всяка операция има риск, най-малкото от реакцията към упойката.
Но пак ти казвам - на 15 е прекалено рано да се правят каквито и да е заключения.
Мнението беше редактирано от Петър на 23.02.13 17:00.
24.02.13
10:23
към автора: опипай зърната, ако имаш твърди голeми бучки отдолу, това най-вероятно е гинекомастия (Пубертетна или не, трябва да се вземе под внимание), аз лично ти препоръчвам да пиеш цинк 120-150мг на гладно дневно, отделно ако имаш пари си вземи и ароматазен инхибитор(ех да имаше да ми го каже това някой навремето), ако са просто мазни цици, отслабни.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 11.06.15 02:22.
отделно ако имаш пари си вземи и ароматазен инхибитор(ех да имаше да ми го каже това някой навремето)
Няма как да изкараш целия пубертет ползвайки AI, естрогена е нож с две остриета, лошо е гогато е в големи количества, лошо е и когато е силно занижен. Всяка игра с хормоните за дълъг период, без наблюдение от специалист и необходимите изследвания за мониторинг, може да нанесе необратими щети.
Мнението беше редактирано от Valdis на 24.02.13 10:44.
24.02.13
10:45
отделно ако имаш пари си вземи и ароматазен инхибитор(ех да имаше да ми го каже това някой навремето)
Няма как да изкараш целия пубертет ползвайки AI, естрогена е нож с две остриета, лошо е гогато е в големи количаства, лошо е и когато е силно занижен. Всяка игра с хормоните за дълъг период, без наблюдение от специалист и необходимите изследвания за мониторинг, може да нанесе необратими щети.
И ти си прав, но аз имах предвид докато отшумят симптомите, а цинка си е задълже според мен,( е в по-умерени дози)
24.02.13
10:59
Сложи една снимка да видим какво е положението. Може само да си вкарваш филми.
15.04.13
21:44
Здравейте,
Казвам се xxxxxxxx,на 18 години съм.Активно спортувам от близо 1 година.Преди 1-2 години бях доста мазничък ,но за едно лято стопих доста.Вмомента съм 176 см висок и 68 кг.Имам гинекомастия от 3-4 години.Преди 2 години ходих на ендокринолог ,правиха ми изследвания и ми казаха да спортувам повече (така и направих) и да изчакам до пълнолетие ,понеже можело от самосебе си да се оправи(това бяха думите на ендокриноложката) .Изпращам ви снимки на гинекомастията ми в настръхнало полжение и в нормално.Чуствам се много дискомфортно ,постоянно тряба да нося потници и така нататък.Просто не издържам вече приятелите ми ходят на басейни ,море и т.н докато аз си седя в къщи .Моля да ми дадете някакви съвети .Имам и още един въпрос знаете ли колко пари струва операцията за премахване на гинекомастия чрез здравната каса.Благодаря ви.
Снимки
http://shapie.bb-team.org/aanonimen28/photos/15715
http://shapie.bb-team.org/aanonimen28/photos/15714
15.05.13
14:36
Почти на 18 години съм. От доста години имах проблем с килограмите. И така преди точно година и три месеца бях 105кг. 174см висок. В момента съм 75кк. 176см висок. Обаче гърдите не ми се оправиха след като отслабнах и за това започнах да действам. Отидох на ендокринолог от там на снимка и се оказа двустранна гинекомастия( развити млечни жлези) от това нямаше смисъл да се правят хормониални изследвания. Ще ходя във VMA Пловдив при хирург за операция, само това е решението. До колкото разбрах всичко е безплатно, когато те прати личният лекар, така че не се притеснявайте за това! Ако се получат нещата ще пиша отново дори ще кача снимки с цел да помогна и на други, защото тази болест те удря много лошо психически, особено като си още в тези години. Поздрави!
Мнението беше редактирано от Dantes Perpetual на 15.05.13 14:43.
15.05.13
14:40
Здравейте,
Казвам се xxxxxxxx,на 18 години съм.Активно спортувам от близо 1 година.Преди 1-2 години бях доста мазничък ,но за едно лято стопих доста.Вмомента съм 176 см висок и 68 кг.Имам гинекомастия от 3-4 години.Преди 2 години ходих на ендокринолог ,правиха ми изследвания и ми казаха да спортувам повече (така и направих) и да изчакам до пълнолетие ,понеже можело от самосебе си да се оправи(това бяха думите на ендокриноложката) .Изпращам ви снимки на гинекомастията ми в настръхнало полжение и в нормално.Чуствам се много дискомфортно ,постоянно тряба да нося потници и така нататък.Просто не издържам вече приятелите ми ходят на басейни ,море и т.н докато аз си седя в къщи .Моля да ми дадете някакви съвети .Имам и още един въпрос знаете ли колко пари струва операцията за премахване на гинекомастия чрез здравната каса.Благодаря ви.
Снимки
http://shapie.bb-team.org/aanonimen28/photos/15714
Аз тук гинекомастия не виждам, или ако има е в някаквъв мега начален стадий.
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 15.05.13 14:40.
27.11.13
10:14
Снимките не са хубави и от тях не може да се прецени добре. Не изглежда фрапиращ случай, но може и да има гинекомасия.
На въпроса за цената на операцията.
Операцията е от 0 лв. до няколко хиляди евро, но това е когато е придружена с липосукция, изрязване на кожа и се прави в частна клиника. Безплатнат операция се покрива от НЗОК и се прави от обикновен хирург. Препоръчвам я само когато човека с гинекомастия е изчистен от мазнини и гинекомастията е основно жлеза. При този вариант може да се изреже само жлезата и няма да има нужда липосукция, а опасността от оставане на дупка( кратер) е минимална. Друг въпрос е как обикновения хирург ще се справи с прикирането на мястото на разреза и белезите. Както виждате нещата са специфични. За това, в статията от линка, се постарах да изясня плюсовете и минусите на безплатната и платената гинекомастия операция.
17.04.15
22:16
Някой, който е претърпял такава интервенция може ли да сподели как протече, къде и колко пари струва ?