22.02.13
20:55
Здравейте! Питането ми е, коя диета е най-подходяща според вас? Ето и мерките:
Момиче
Години: 16
Ръст: 164см
Кг: 61кг
%ПМ: 18,1%
Имала съм доста странно хранене в близката (почти) година. От гладуване, през преяждане ии някои неприятни последствия, през режими, които съм си съставяла сама (изключително добри, без глад и наистина съобразени, но просто.. някак си не ми допадат).
Относно двигателната активност: тренирам 3 пъти седмично, програмата ми е създадена от фитнес инструктор и е за цяло тяло със 5 мин разгрявка на кардио уред, тренировка за цяло тяло (гърди, гръб, крака, бицепс, трицепс и корем(+планк)), след което 20-30 мин кардио. Имам и втора програма, която още не съм имала възможност да разуча, а доста искам да я пробвам. Тя включва и прасец, мисля и предмишница, не знам, огледала съм я бегло. Та, относно първата програма за която говорех, спазвам я от месец с прекъсване от 1 седмица, защото се разболях.. Много съм доволна, определено дава резултат (даде), след разболяването направих една по-лека тренировка и след това 1-2 нормални. Движа се всеки ден, имам разходки, не се застоявам вкъщи ЧАК толкова много.
Относно храненето: Основно гледам да не превишавам 1500 калории, които са моят калориен дефицит ако трябва да сме точни, но рядко стигам до 1500.. Основно се движа в диапазон 800-1200.. Храня се 4-5 пъти дневно, с точно определени часове за 4те хранения (8.40;10.40;12.40;15.40, като първото, а понякога и до третото са мляко или фреш) и петото е след шест, ако съм гладна. Ясно ми е, че не звучи като много храна, но не се чувствам зле, естествено ще го променя, щом започна режим.
Мисля спазвам 1 режим и на всеки 5-7 дена да си правя едно високо въглехидратно меню. След 4-6 седмици (в зависимост от това как се чувствам) от съответния режим, ще нарпавя поддържащ месец с НВД. После още 1 чистещ режим и след това ще поддържам. Много искам да пробвам УД, но ако изобщо ще е тази година, ще е минимум юни месец.
Менюто ми е наистина много разнообразно, така че не мога да дам примерно за 1 ден.. Но мога да дам за 2-3 дни в съкратен вариант ако е необходимо. Кажете ми какво е вашето мнение, откъде да започна, защото вече наистина не мога да реша.
Поздрави :))