Мнение за подробна ВВД за покачване

25.02.13
15:59

Здравейте.
Казвам се Атанас, на 28 години съм. В момента тежа 80кг и съм висок 184см. Мерките ми ги има в профила.
RMR=1900x1.55=2930 ккал. Като за начало мисля да пробвам с 3500 ккал и ако омазнявам много да ги намаля.
Реших да пробвам ВВД за покачване като плана е за 5 месеца напред.

Вариант 1:
3 месеца ВВД и след това 1 или 2 месеца НВД, за да изчистя.
Вариант 2:
В ден със силова тренировка - ВВД, в ден с HIIT - отрицателен калориен баланс с увеличаване на белт. за сметка на въглехидратите.

Моля за мнение кое от двете би било по удачно.
Целта е да кача около 4-5 кг. чиста мускулна маса за тези 5 месеца.

Тренировачният ми режим е следният:
Понеделник - гръб
Вторник - гърди
Сряда - HIIT на кростренажор+корем
Четвъртък - бицепс,трицепс
Петък - HIIT на кростренажор+корем
Събота - Рамо
Неделя - почивка

От 3 седмици тренирам по тази програма без изчислен хранителен режим и виждам леки разлики в огледалото.

Ако е нужно мога да опиша и упражненията с тежестите. Правя по 4 упражнения x 3 серии(+2 разгряващи) в диапозона 6-8 повторения за всяка мскулна група. Крака не тренирам, понеже за момента не искам да качвам там и разчитам на HIIT за да ги оформя.

Тренировките са ми сутрин от 7:45
Режима ми е описан в прикаченото изображение като ОБЩО е това, което се получава, а ЦЕЛ е това, което бях сметнал предварително като %ти.

Приемам предложения за яденето преди тренировка, което сега се състои от протеинов шейк, GreenMAG+200мл сок от ябълка(от кутия), White Flood преди и Purple Wraath по време на тренировка.

В дните с HIIT е само протеинов шейк и Purple Wraath преди и по време на тренировка, а GreenMAG+вода го приемам след тренировка.

С две от храненията приемам 1xOptiMen+2xNOW Omega3.

Стойностите на продуктите са взети или от опаковката или от хранителните стойности в секция хранене.
Ориза е бял и е сметнат в сурово състояние.

Надявам се всичко да е разбираемо.
Благодаря предварително за мненията.

Темата беше редактирана от Атанас на 25.02.13 16:07.

Защо избра ВВД като стратегия в храненето? :)

25.02.13
16:16

Целта е да кача около 4-5 кг. чиста мускулна маса за тези 5 месеца.

Бая сериозна цел особено като се има предвид ,че не тренираш крака.

25.02.13
16:28

Избрах ВВД поради причината, че резултатите (както и мазнините :)) при нея идват най-бързо. Поне по това, което съм чел.
Другото, което май е по-основно, че се вписва в начина ми на хранене и вкусовите ми предпочетания.
Това е първият хранителен режим, който ще спазвам и само на база четене съм се ориентирал към него.

Целта може и да е пресилена, защото честно казано не знам колко са 4-5 кг мускул :D
Всъщност може да се каже, че целта е да харесам това, което виждам в огледалото като нямам желание за прекален обем.
Като цяло искам атлетично тяло с подчертан релеф :) Моментното ми състояние е такова, че мисля е постижимо.
Целта не е ограничена в тези 5 месеца, просто искам за лятото да съм изчистен от мазнините, а след това да продължа с качването ако сметна за нужно, а ако не..да си поддържам формата.
Отворен съм за мнения както за хранителния режим така и за промяна в тренировките.
Краката бих ги включил, но за момента не искам увеличаване на обиколката на бедрата.

Мнението беше редактирано от Атанас на 25.02.13 16:38.

Попитах те, защото си мисля, че с подходящ калориен излишък в условията на РБД резултатите ще са по-добри... особено на фона на това, че искаш лятото да си изчистен. Твърде бързо искаш да постигнеш твърде много - тялото не реагира с такава скорост. Идеята да махнеш силовата тренировка за крака от тренировъчния режим не е добра.

25.02.13
16:53

Всъщност не бързам..може би малко прекалих с изказването за килограмите. Целя дългосрочни резултати постигнати с нормална скорост на развитие. Иначе щях да се насоча към други “добавки” :)
Ще си съставя и едно меню за РБД, което ще пусна тук.
Вариант да правя крака виждам в следната схема:

Понеделник - крака
Вторник - гръб+задно рамо
Сряда - HIIT на кростренажор+корем
Четвъртък - гърди+предно рамо
Петък - HIIT на кростренажор+корем
Събота - бицепс,трицепс
Неделя - почивка

Моля, да ми споделиш твоето виждане за програмата и къде бих могъл да вмъкна тренировка за крака.
Не държа на две тренировки HIIT. Сложил съм ги с цел да не покачвам много мазнините.
Благодаря.

Мнението беше редактирано от Атанас на 26.02.13 17:04.

26.02.13
17:12

Опитах се да си направя меню за РБД.
Смятано е при протеин 2,3 гр/кг, 400 ккал излишък и отношение В:М=50:50%
Струва ми се обаче, че нещо не мога да си балансирам добре порциите.
Не знам дали в 18:00 е добре да имам въглехидрати или да ги преместя всичките в обяда, а в 18:00 да остане само пиле със салата и зехтин.
Сметките от менюто отново се разминават от предварителните %ните сметки като се надявам да ми дадете насоки за корегиране на режима :)
Продължавам да чета статии и мнения и почнах и сам да се убеждавам, че РБД би била по-подходящият режим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1