Програма за 13 годишен

06.03.13
23:33

Здравейте! Тренирам от скоро ( 3-4 месеца ). Реших да се взема в ръце ,защото бях направил доста голямо коремче и като цяло бях се отпуснал. Поразрових се в Интернет попрочетох това онова и реших да започна с ‘’диета’‘, тренировки за корем и плуване.Още на първият месец имаше доста видим резултат ,а в последствие започнаха да се показват плочките. Преди месец започнах и тренировки за бицепс с гири 3кг.
За сега програмата ми е :

p4p abs workout level 2

упражнения за бицепс и трицепс всеки ден с гореспоменатите гирички :D :D

плуване всеки четвъртък и всяка събота.

Та въпросите са ми дали мога да правя упражненията за бицепс и трицепс всеки ден (дали е вредно за мускулите) и какво още мога да включа в ‘’програмата’‘?
Като цяло имам доста маса (дори повече от необходимото) и се опитвам да изчистя сланината от корема. Тежа 48кг и съм висок около 1.58 (не съм се мерил скоро). Бих казал ,че за моите години имам доста големи ръце добър гръб и плочки. За добавки предполагам съм още малък. Пия само някакво ленено масло барлинс. Спестете си коментарите за възрастта ми просто е безсмислено ;).

Темата беше редактирана от Valentin Kisimov на 16.03.13 21:19.

Аз преди всичко не мога да подмина факта, че ми е приятно да видя 13-годишно момче да пише толкова грамотно! На фона на масовата гавра с родния ни език, младите хора като теб ми дават надежда, че не всичко е загубено.

От друга страна е чудесно, че си се захванал със спорт на тази възраст.
Няма нужда да тренираш бицепса и трицепса всеки ден. ‘Повече’ не значи ‘по-добре’, мускулатурата има нужда от време за почивка и възстановяване. Същото важи и за корема. Резултатите са по-скоро следствие от поизчистването на храната, от колкото на упражненията, но... това е правилният път. Огледай упражненията на сайта и по-специално тези, които се изпълняват със собствено тегло (например тези, ако ще тренираш само в домашни условия). Спокойно можеш да тренираш всички мускулни групи.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 23:49.

07.03.13
10:14

Нито е нужно да правиш коремни преси всеки ден, нито е нужно да тренираш за ръце всеки ден. Както ти споменаха по- горе, повече не означава по добре. За да имаш стегнат корем просто трябва да премахнеш сланинките от него, това става чрез кардио- бягане, каране на колело, плуване и тн. В твоят случай кардиото си е плуването, което си е много хубаво. То сподпомага за развитието на цялото тяло.
Можеш вкъщи да правиш лицеви опори, клякания със собствена тежест (може да включиш и гиричките към тези клякания), също така ако можеш да се набираш отиди малко на лостовете. Просто да има разнообразие, вместо всеки ден да ги блъскаш тези гирички.
Но като цяло продължавай с плуването, даже ако имаш възможност ходи на плуване още един- допълнителен ден, тоест да ти станат 3 дни плуване на седмица. Според мен плуването и разните там лицеви и коремни най ще ти помогнат.
Да не забравиш и за храненето. Не знам едно 13 годишно дете колко разбира от диети и прочие, няма и да те затормозявам с допълнително писане, за това просто ограничи газираните напитки и тестените изделия- като банички и подобни. Яж повече плодове и зеленчуци и това е.
Успех :)

07.03.13
10:35

казано от avitohol avitohol на 07.03.13, 10:14:

Нито е нужно да правиш коремни преси всеки ден, нито е нужно да тренираш за ръце всеки ден. Както ти споменаха по- горе, повече не означава по добре. За да имаш стегнат корем просто трябва да премахнеш сланинките от него( това означава само, че ще имаш изчистен корем - “стегнат”предполага и тренировки), това става чрез кардио- бягане, каране на колело, плуване и тн. В твоят случай кардиото си е плуването, което си е много хубаво. То сподпомага за развитието на цялото тяло.
Можеш вкъщи да правиш лицеви опори, клякания със собствена тежест (може да включиш и гиричките към тези клякания), също така ако можеш да се набираш отиди малко на лостовете. Просто да има разнообразие, вместо всеки ден да ги блъскаш тези гирички.
Но като цяло продължавай с плуването, даже ако имаш възможност ходи на плуване още един- допълнителен ден, тоест да ти станат 3 дни плуване на седмица. Според мен плуването и разните там лицеви и коремни най ще ти помогнат.
Да не забравиш и за храненето. Не знам едно 13 годишно дете колко разбира от диети и прочие, няма и да те затормозявам с допълнително писане, за това просто ограничи газираните напитки и тестените изделия- като банички и подобни. Яж повече плодове и зеленчуци ( и месо, яйца, млечни продукти, бавни въглехидрати)и това е.
Успех :)

Мнението беше редактирано от FRANKO на 07.03.13 10:38.

07.03.13
11:36

Благодаря за помощта! Както казах онази тренировчица за корем я правя през ден. Явно ще трябва да разредя и упражненията за бицепс,трицепс.Във връзка с храната - не ям такива боклуци.Ходя със сандвичи на училище и главно ям в нас.Корема съм го стегнал - на снимката на профила се вижда.  :D От скоро ходя по лостовете. За сега почти нищо не мога - силовото го правя на лост който е с 40-45см по-висок от мен ,а коремното на малко по-нисък лост. Имам вече и един дъмбел (останал от баща ми) с който мога да правя и разни други тренировчици. За силовото кои мускули участват? А за коремното? Просто искам унас да напредвам защото нямам много време - упражненията ги правя предимно вечер преди да си легна.През другото време съм на уроци, на училище или пиша домашни.

22.08.13
13:12

Виж аз  също съм на 13 и за корем по точно се увисвам на един лост и си вдигам краката (извинете ме незнам точно наименование) та това го правя 3 серий по 10/15 не повече не по малко ;) само с това оформих 8 реда плочки ;)

23.08.13
00:46

Бих ти препоръчал да започнеш лека атлетика с плуването.
Лицеви опори, набирания, коремни преси, бягане и упражнения само от този род без тежести!
Причина:
Малките тежести с много повторения оформят повече релеф и по лесно се стига до преуморяване и хипертрофия на мускулатурата.
Големите тежести са неблагоприятни за възрастта и височината ти.
Плуването е много добър спорт и натоварва цялото тяло, леката атлетика също (в лека атлетика не включвам само бягане).

23.08.13
16:58

За бисерите си.

Големите тежести са  неблагоприятни за възрастта му? Демек ако тренира с по-тежко ще остарее побързо? Или? Как точно тежестта е неблагоприятна за възрастта?

И как от малки тежести по-лесно се стига до хипертрофия? Дай да почнем да тренираме с по един килограм или още по-добре - грам.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1